Facebook Pixel Sportdog.gr | Είναι πρωταθλητές, να έρθουνε και μεταγραφές...
| 2017-12-07 23:02:00

Είναι πρωταθλητές, να έρθουνε και μεταγραφές...

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Είναι πρωταθλητές, να έρθουνε και μεταγραφές...

Στην Αυστρία γράφτηκε ιστορία.

Μετά από δέκα χρόνια, η ΑΕΚ πανηγυρίζει πρόκριση σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή η επιτυχία δεν είναι μικρή, ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, δεν έχει άλλον εκπρόσωπο στην Ευρώπη,

Είναι τεράστια, τόσο για τη χώρα μας, στην οποία προσφέρονται βαθμοί, όσο και για την Ένωση, η οποία σήμερα έγραψε ιστορία.

Γιατί, βραδιές σαν και αυτή στην Αυστρία προσφέρουν ανυπέρβλητη χαρά και απαλύνουν τον πόνο που έζησαν οι οπαδοί της με τον υποβιβασμό της ομάδας τους πριν από τέσσερα χρόνια. Προσέξτε, δεν σβήνουν τη μνήμη. Εξάλλου, όταν ξεχνάς την ιστορία σου είσαι καταδικασμένος να την ξαναζήσεις.

Μετά από τέτοιες βραδιές, δημιουργούνται νέοι οπαδοί. Οι Ενωσίτες είθισται να λένε, ότι είναι διαφορετικοί, επειδή είναι ΑΕΚ και δεν αγάπησαν τον Δικέφαλο για τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα.

Κακά τα ψέμματα όμως, οι περισσότεροι οπαδοί μέσα από τις επιτυχίες γεννιούνται. Στις αποτυχίες απλά σφυρηλατούν τη σχέση τους με την ομάδα. Όπως λέει και το ενωσίτικο μότο, ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα.

Με αυτές τις βραδιές ανταμείβονται λοιπόν τα παιδάκια, αυτοί οι μικροί ήρωες που έγιναν ΑΕΚ χωρίς να τη δούνε ποτέ πρωταθλήτρια ή να πρωταγωνιστεί στο εξωτερικό. Δεν έζησαν ποτέ τη Νέα Φιλαδέλφεια και κατ'επέκταση δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει, ΑΕΚ.

Αυτές οι βραδιές όμως προσφέρονται και για... σχεδιασμό.

Γιατί η ΑΕΚ αποδεδειγμένα, βάσει των εμφανίσεών της, δείχνει, αυτήν τη στιγμή, ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Παίζει την καλύτερη μπάλα και παρά τα προβλήματα που της έχουν προκύψει συνεχίζει πρώτη.

Για να συνεχίσει να είναι πρώτη όμως χρειάζεται και ενίσχυση. Η ομάδα έχει ανάγκη για μεταγραφές κάτι που τόνισε και ο Χιμένεθ σε δηλώσεις του. Θέλει παίκτη για να απληρώσει το κενό του Μάνταλου, ποδοσφαιριστή που θα καλύψει την απουσία του Γιόχανσον και άλλες δύο ακόμα προσθήκες.

Οι κιτρινόμαυροι δείχνουν, ότι μπορούν να γίνουν πρωταθλητές. Για να το πετύχουν όμως χρειάζονται μεταγραφές. Ξεκάθαρα.

Λεφτά, εξάλλου, θα μπούνε στα ταμεία του συλλόγου. Αυτά τα χρήματα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τον αντίπαλο στους «32» του Europa League, προσωπικά θα προτιμούσα τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και την Έστερσουντ, δυστυχώς όμως με την τελευταία δεν είναι εφικτή η διασταύρωση. 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags