Facebook Pixel Κέρδος για την ΑΕΚ ο Κονέ
| 2017-12-11 22:45:00

Μάγκας ο Χιμένεθ για τα μεταγραφικά - Έβγαλε και βέλος από τη φαρέτρα του

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μάγκας ο Χιμένεθ για τα μεταγραφικά - Έβγαλε και βέλος από τη φαρέτρα του

Αυτό είναι το όφελος της ΑΕΚ με την Κέρκυρα.

Το κέρδος της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Κέρκυρα δεν ήταν η άνετη επικράτηση, δεν ήταν τα τρία γκολ, ούτε η παραμονή στην κορυφή. Έτσι και αλλιώς η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο θα μπορούσε να θεωρηθεί και δεδομένη.

Γιατί, καλή είναι η Κέρκυρα στην έδρα της, δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό, πριν από δύο αγωνιστικές, αλλά στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε πολύ κατώτερη. Το ασφυκτικό πρέσινγκ της, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο δεν απέδωσε κάποια εξαιρετικά σημαντική στιγμή. Ο Τσιντώτας μόνο στο τέλος του αγώνα, όταν η νίκη είχε εξασφαλιστεί, ενοχλήθηκε, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής ήταν η παρουσία του Παναγιώτη Κονέ. Ο 30χρονος αποκτήθηκε ως δανεικός από την Ουντινέζε το καλοκαίρι, προκειμένου να αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση του Μάνταλου, προκειμένου να τον ξεκουράσει.

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση όμως ήταν δύσκολη υπόθεση για τον «Ιταλό», ο οποίος έκανε κάποιους μήνες για να επανέλθει σωματικά σε καλή φυσική κατάσταση.

Ο τραυματισμός του Μάνταλου όμως έκανε τη χρησιμοποίησή του σχεδόν επιτακτική. Τουλάχιστον μέχρι η Ένωση να ενισχυθεί τον Γενάρη. Η ΑΕΚ είχε δείξει, ότι χωρίς τον ηγέτη της πάσχει δημιουργικά. Όταν έλειπε ο Μάνταλος ο Δικέφαλος ίδρωνε για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε. Οπότε η μακρόχρονη απουσία του δημιούργησε έντονος πονοκεφάλους, σε διοίκηση, προπονητή και κόσμο.

Η ΑΕΚ βρήκε λύσεις για να καλύψει το κενό του αρχηγού της. Χρησιμοποίησε σε οργανωτικό ρόλο τον καλύτερό της, μέχρι στιγμής, παίκτη, τον Λιβάγια. Έπαιρνε δημιουργικά επίσης από τον Λάζαρο, λίγο τον Μπακασέτα, ενώ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μία ασίστ του Αϊντάρεβιτς ήταν αρκετή για να παράμεινει αήττητη.

Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα η ΑΕΚ κέρδισε και τον Κονέ. Ο 30χρονος ήταν φοβερά κινητικός, βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και από πολύ νωρίς φάνηκε, ότι έψαχνε το γκολ. Και όταν του στρώθηκε η μπάλα έξω από την περιοχή, ήταν μοιραία για τον Γιαννακόπουλο η κατάληξή της στα δίχτυα.

Αυτά, τα μαγικά τελειώματα του Κονέ, που φέρνουν στο νου τις γκολάρες που έχει πετύχει σε Ελλάδα και Ιταλία, θέλει να επωφεληθεί η ΑΕΚ εν τη απουσία του Μάνταλου, ο οποίος έχει μεν διαφορετικά και πολύ περισσότερα στοιχεία, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι υστερεί.

Αναμφισβήτητα ο Κονέ αποτελεί το νέο βέλος στη φαρέτρα του Χιμένεθ, ο οποίος καλά έκανε και μίλησε ξανά στη συνέντευξη Τύπου για ενίσχυση. Είναι μαγκιά του που δεν κρύβεται και ζητά παίκτες εκεί που πονά η ομάδα. Η ΑΕΚ κυνηγά τρεις στόχους και με τα προβλήματα που έχει δύσκολα θα ανταποκριθεί στο δεύτερο γύρο. Και να έρθουν οι προσθήκες, βέβαια, είναι δεδομένο, ότι θα ματώσει.

Όσον αφορά το μήνυμα του Γιωρίκα του Σαββίδη για το πρωτάθλημα (ή εμείς ή κανείς), οι Πόντιοι έχουν δώσει την καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους αδικαιολόγητη έπαρση...

«Αν ές μουσκάρ’ θα γεννά».  Δηλαδή, σε ελεύθερη απόδοση, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags