Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιβάν, πάρε... Φερναντίνιο - Ούτε ο ΠΑΟΚ γκολ στον Απόλλωνα, βλέπει Αλέφαντο ο Παράσχος!
| 2017-12-16 22:15:00

Ιβάν, πάρε... Φερναντίνιο - Ούτε ο ΠΑΟΚ γκολ στον Απόλλωνα, βλέπει Αλέφαντο ο Παράσχος!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Ιβάν, πάρε... Φερναντίνιο - Ούτε ο ΠΑΟΚ γκολ στον Απόλλωνα, βλέπει Αλέφαντο ο Παράσχος!

Θα δούμε τις προθέσεις της διαιτησίας στον δεύτερο γύρο.

Είδα και τα δύο παιχνίδια και της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα και του ΠΑΟΚ στα Χανιά. Κατέληξα στο συμπέρασμα, πόσο χρήσιμη είναι η πίσω γραμμή των ομάδων, όταν έχουν να αντιμετωπίσουν κλειστές άμυνες, ντουμπλαρίσματα, ψηλά κορμιά, όπως σήμερα οι δυο δικέφαλοι.

Η ΑΕΚ δεν έχει βάλει γκολ από την πίσω γραμμή σχεδόν κανένα, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει πρώτο σκόρερ τον Μάτος και σήμερα σκόραρε ο Μαλεζάς που είναι στόπερ μετά από κεφαλιά του κατά συνθήκη αριστερού μπακ, Κρέσπο. Άρα λοιπόν, όταν οι χώροι είναι κλειστοί, είναι πολύτιμη η βοήθεια της αμυντικής τετράδας και των ανασταλτικών χαφ.

Ο ΠΑΟΚ τα περισσότερα γκολ τα έχει κάνει από την πίσω γραμμή. Κάτι πέναλτι μόνο έχουν βάλει οι φορ. Ακόμα και ο Μαουρίτσιο σαν εξαροχτάρι στην Τρίπολη έβαλε δύο γκολ και καθάρισε την μπουγάδα.

Με τον Πλατανιά, ο ΠΑΟΚ, με 4-4-2, είχε να αντιμετωπίσει τρεις στόπερ, έχοντας τον Κουλούρη στην αιχμή. Ο ΠΑΟΚ τον χτύπησε από τα άκρα, ανεβάζοντας Μάτος, Κρέσπο και πήγε στο ένας με έναν με τον Λημνιό, τον Τζάλμα Κάμπος και τον Πέλκα. Το μεγάλο του πρόβλημα ήταν όταν φόρτωνε, είχε ένα φορ, ο οποίος απλά έτρεχε. Ο Κουλούρης όταν παίρνει την μπάλα, απλά δίνει πάσα, δεν εκτελεί.

Πάρε έναν Φερναντίνιο

Αν ο ΠΑΟΚ δεν λύσει αυτό το πρόβλημα, έχοντας τον Κουλούρη και τον... τσακωμένο Πρίγιοβιτς, δεν ξέρω ποσο καιρό θα έχουν... άστρο οι πίσω. Δεν είναι λογικό να είναι πρώτοι σκόρερ το δεξί μπακ, ο κεντρικός αμυντικός χαφ και το στόπερ. Δεν είναι υγιές. Θα γίνει μία δύο φορές. Όταν γίνεται συνέχεια θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις. Το ότι βγήκε ο Λημνιός και ο Πέλκας, κατά λάθος, δεν λύνει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, παρότι Βαρέλα και Μαλεζάς ήταν πολύ ανεβασμένοι..

Άλλο ένα πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι το εξάρι του. Όταν θες να παίξεις υψηλό ποδοσφαιρο, ποιότητας δεν μπορείς να μείνεις με Τσίμιροτ και Κάνιας. Πρέπει να τα σκάσεις και να πάρεις παιχταρά. Να πάρεις έναν τύπου Φερναντίνιο, όπως η Σίτι. Να πασάρει, να βγαίνει από πίσω, να έχει ύψος.

Αν αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα σήμερα ο ΠΑΟΚ, δύσκολα θα έβαζε γκολ. Ο Απόλλωνας ουσιαστικά έπαιξε με 4 στόπερ και δύο πλάγια μπακ. Γιατί ο Παπάζογλου γίνεται κατα συνθήκη στόπερ, είναι εξαροστόπερ. Ο Λουτσέσκου είναι πιο τυχερός από τον Χιμένεθ. Ήταν ατυχία για τον Ισπανό που έπεσε πάνω στον Παράσχο, ο οποίος πρέπει να βλέπει Αλέφαντο στο ΑΡΤ για το πώς πρέπει να παίρνεις αποτελέσματα.

Χρίζω εδώ και πάρα πολύ καιρό φαβορί τον ΠΑΟΚ, για πολλούς εξωαγωνιτικούς λόγους. Υπάρχει ένα γκολ του Πλατανιά που είναι κανονικό, στο πρώτο λεπτό. Ανατρέπει όλα τα δεδομένα του παιχνιδιού. Θα δούμε τις προθέσεις της διαιτησίας στον δεύτερο γύρο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags