Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί έστειλαν μόνο μία σφαίρα στον πρόεδρο της ΕΠΟ
| 2017-12-30 10:38:00

Γιατί έστειλαν μόνο μία σφαίρα στον πρόεδρο της ΕΠΟ

Sportdog Team
Γιατί έστειλαν μόνο μία σφαίρα στον πρόεδρο της ΕΠΟ

Χωρίς πλάκα έχει εξελιχθεί σε... μόδα η αποστολή απειλητικών επιστολών με σφαίρες. Ποιοι τις στέλνουν και γιατί; Άγνωστο. 

Συνήθως αυτές οι ''μοδάτες'' πλέον ιστορίες παραμένουν ανεξιχνίαστες, χωρίς να αποκλείεται, λέω εγώ, οι αποστολείς, μάλλον ο αποστολέας που κρύβεται πίσω από μια δήθεν επαναστατική οργάνωση να κάνει το κέφι του. Να παριστάνει τον τρομοκράτη, τον επαναστάτη, τον αντιστασιακό.

Στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο «ο λαός μεγάλης ομάδας», έτσι υπογράφει ο επιστολοσφαίρας, στο πακετάκι έβαλε μόνο μια σφαίρα. Τι να σημαίνει αυτό, αν πράγματι σημαίνει κάτι; Κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι σ' αυτό το χόμπυ της «επιστολής με σφαίρα» τρομάζουν τον παραλήπτη με τρεις σφαίρες.

Υποτίθεται ότι σ' ένα τέτοιο τρομοκρατικού χαρακτήρα «μήνυμα» ο αποστολέας παίζει συμβολικά. Μια σφαίρα σημαίνει τούτο, δύο κάτι άλλο. Το ίδιο αν η σφαίρα είναι από καλάσνικωφ ή όχι, κι αν στο φάκελο υπάρχει κάποιο κείμενο, μια ατάκα. Πριν πέντε χρόνια ο δικηγόρος που συνέβαλε στο  ξήλωμα ενός κομματιού του παραδικαστικού κυκλώματος μαζί με τη σφαίρα ''παρέλαβε'' και μια φράση από ψαλμό του Δαυΐδ: «Νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου».

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ με σφαίρες:

- Στα γραφεία ΠΑΣΟΚ, Οκτώβριος 2011

- Στον υπουργό δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, Δεκέμβριος 2012

- Στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το 2013, από την «Κρητική Επανάσταση», οργάνωση (;) που έστειλε παρόμοιο πακετάκι και στην Εφορία Χανιών, με την ένδειξη «Όχι στους πλειστηριασμούς».

- Οι «Λαϊκοί Τιμωροί» στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, Ιανουάριο 2014.

- Η «6η Δεκεμβρίου» σε δημοσιογράφο- δικηγόρο, Οκτώβριο 2015.

-Στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών του Σύριζα Τρύφωνα Αλεξιάδη και την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου Άννα Λιγωμένου.

-Στον Κώστα Καραμανλή, βουλευτή Σερρών, ξάδελφο του συνονόματου του πρώην πρωθυπουργού, Μάιος 2016.

-Στον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, Μάιος 2017

Η μπλόφα Παντελάκη στον Κούδα, το καψόνι Πούσκας στον Κωνσταντίνου, δύο άγνωστες ιστορίες στο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags