Facebook Pixel Τι μου είπε για τον Λεμονή κολλητός του Μαρινάκη - Sportdog.gr
| 2018-01-07 11:00:00

Δράμα ο Πρίγιοβιτς - Τίγρη βάλε το χέρι στην τσέπη - Tι μου είπε για Λεμονή κολλητός του Μαρινάκη

του Κωστή Ραπτόπουλου
Δράμα ο Πρίγιοβιτς - Τίγρη βάλε το χέρι στην τσέπη - Tι μου είπε για Λεμονή κολλητός του Μαρινάκη

Θα σας πω ποιος θα έρθει στον Ολυμπιακό μετά τον Μιραλάς.

Ήταν ένα καλό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ. Είχε πάρα πολύ καλά άκρα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Τζάλμα Κάμπος και του Μάτος. Είδαμε έναν Πέλκα, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει δύο αμυντικά χαφ και τρία στόπερ, ήταν κινητικός, πήρε πολλά μέτρα και έδειξε περισσότερα στοιχεία δεκαριού, κάτι που παλαιότερα δεν είχε. Ήταν πάρα πολύ θετικό ότι έδειξε στοιχεία και ρόλους που πέρσι δεν είχε. Ήταν πιο φορ πέρσι.

Δραματικός ο Πρίγιοβιτς. Είναι αδικία να βγαίνει μόνο με δυο γκολ απ' αυτό το παιχνίδι. Δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στα φορ, παρά τα δύο τέρματα που πέτυχε. Μεγάλο πρόβλημα παρατήρησα στα δύο αμυντικά χαφ. Ο Κάνιας και ο Μαουρίτσιο είχαν σοβαρά θέματα στις αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε εκτός από τον αριστερό μπακ να δώσει μεγάλη βαρύτητα στη μεταγραφική περίοδο στις θέσεις 6 και 8. Γιατί αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα μπάτζετ 20 εκατ. ευρώ, οι κεντρικοί του χαφ, βγάζω τον Πέλκα, είναι κάτω του μετρίου.

Ο Κάτσε είναι εκδιωγμένος, Τσίμιροτ όχι πολλά πράγματα, Σάκχοφ πολύ αργός και ο Μαουρίτσιο μπορεί να πνιγεί σε... παιδική πισίνα. Είναι δηλαδή χαφ που ούτε θα σου μαρκάρει, άντε να σου βγάλει καμία πασούλα, κανένα σουτ. Δεν είναι δηλαδή για το βεληνεκές του ΠΑΟΚ αυτά τα χαφ.

Σε αυτό το παιχνίδι είδαμε έναν Βαρέλα φανταστικό. Δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Είναι μείον 9 κιλά. Είναι πολύ βελτιωμένος χαμηλά. Να φανταστείτε ότι στις αντεπιθέσεις ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος αναχαίτισης.

Άρα από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό κρατάμε τον Βαρέλα, τον Πέλκα, τα άκρα (Κάμπος-Μάτος),διερωτώμεθα για τον σέντερ φορ και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου με μεγάφωνο για το εξάρι και το οχτάρι στον ΠΑΟΚ. Αυτά που γράφουμε, να τα πάρει ο γιος του Σαββίδη, να τα κάνει φωτοτυπίες, να τα δώσει στην Γκοτζάρεβα, για να τα μεταφέρει στον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Γιατί ο Μίχελ δεν πρόκειται να του τα πει αυτά...

Πρώτη παρατήρηση για την ΑΕΚ. Θα πρέπει η Nova στα γραφήματα να δείχνει τη σωστή διάταξη. Αυτό δεν ήταν 3-5-2 αλλά 4-2-3-1 με εξτρέμ τον Λιβάγια, ο οποιος τείνει να γίνει ο νέος Μάνταλος. Παίζει δεκάρι, φορ, δεύτερο φορ, έξω αριστερά και ουσιαστικά είναι η απόδειξη, ότι η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστές πολυθεσίτες.

Να βάλει το χέρι στην τσέπη ο Μελισσανίδης

Για παράδειγμα, ο Γκάλο παίζει και μπακ και εξτρέμ. Απορώ πώς δεν τον χρησιμοποιήσει στη θέση του Κλωναρίδη. Έπειτα έχει τον Μπακάκη. Παίζει δεξί-αριστερό μπακ, αριστερό στόπερ, μπακ-χαφ. Τέσσερις θέσεις. Ο Λάζαρος αριστερό εξτρέμ-δεξί, δεύτερο φορ. Μπακασέτας αυτός μπορεί να πάιξει δεξιά σαν εξτρέμ, δεύτερο φορ και και δεκάρι. Ο Λόπες, αριστερό μπακ, εξτρέμ και φουλ μπακ στο 3-5-2. Τέτοια μυστικά έχει η ΑΕΚ. Αυτό σε ένα ροστερ χαμηλού μπάτζετ είναι μεγάλη ευλογία.

Στο παιχνίδι το συγκεκριμένο όταν αφήνεις τον αργό Μπακασέτα να σου κάνει τέτοιες ζημιές και να μην έχεις αναθέσει σε ένα χαφ καλό σε χαμηλά μαρκαρίσματα, να του κλείσει το αριστερό πόδι, προπονητικά είσαι για απόλυση. Είναι ματς απόλυσης αυτό για τον Χάβο.

Δεν περίμενα τέτοια απόδοση και τέτοια ευκολία. Εγώ πόνταρα στο 1Χ πριν το ματς και έπεσα έξω, όπως αναφέρει και ο Κωνσταντινίδης στο blog του. Και δεν περίμενα ότι σε αυτό ματς ο Μπακασέτας θα κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Περιμενα ότι ο Χάβος θα ήταν πιο προσεκτικός μετά το ματς του Κυπέλλου. Συνηθίζει να ανεβάζει ψηλά την άμυνά του και οι χαφ δεν είχαν εντολή μαρκαρισματων σε συγκεκριμένους παίκτες.

Αφού πέρασε από το Αγρίνιο η ΑΕΚ μπαίνει δυνατά στη μάχη του τίτλου. Έχει κάνει δύο μεταγραφές ουσίας. Θα πρέπει όμως ο Μελισσανίδης να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πάρει εξτρέμ. Να το κάνει σαν δώρο. Λείπει ένας εξτρέμ από την ΑΕΚ. Ο Λάζαρος είναι συγκλονιστικός, αλλά και συγκλονιστικά μόνος. Δεν πρέπει να βολευεται ο Μελισσανίδης με 3-5-2. Γιατί θα έρθουν ματς που δεν θα είναι σαν τον Παναιτωλικό. Θα αντιμετωπίσει η Ένωση πιο κλειστές άμυνες. Πρέπει να δώσει λύσεις στον προπονητή.

Τι μου είπε για Λεμονή κολλητός του Μαρινάκη

Για Μιραλάς να πω ότι μίλησα με έναν πολύ κολλητό του Μαρινάκη, ο οποίος παρακολουθεί την εκπομπή μου στο ΑΡΤ. Έχει χρησιμοποιηθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός σε σημαντικό πόστο. Δεν θα αποκαλύψω το όνομά του. Αυτός ο άνθρωπος που δουλεύει για τον Ολυμπιακό, αλλά όχι θεσμικά.

Όταν τον ρώτησα για τον Λεμονή, μου λέει «εμείς τον Λεμονή τον πήραμε σαν υπηρεσιακό. Με την σκέψη, ότι κάποια στιγμή θα τον αντικαταστήσουμε. Το ότι αυτό άργησε, σημαίνει, ότι ψάξαμε πολύ για να βρούμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για τον Ολυμπιακό. Ευχής έργο ήταν, ότι ο Λεμονής δεν πήγε άσχημα την ομάδα. Φαντάσου, ότι ένας εργοστασιάρχης δεν τα πάει καλά με τον διευθυντή παραγωγής, τον διώχνει, βάζει τον δικό του άνθρωπο μέχρι να βρει καινούριο. Βρίσκει τον νέο, ο παλιός όμως ούτε μηχανήματα χάλασε, ούτε έκλεψε, ούτε πήγε άσχημα και επειδή ήταν καλός, του είπαμε, ότι στο δικό μας εργοστάσιο θα δουλεύεις από άλλο πόστο, όχι τόσο κουραστικό, αλλά και πάλι πολύτιμο».

Αυτός ο άνθρωπος μου έδωσε την είδηση του Μιραλάς και μου είπε επίσης ότι ο Μαρινάκης θα ψωνίσει ένα πολύ καλό εξτρέμ. Δεν αποκάλυψε όνομα. Μου είπε επιπρόσθετα ότι κάποια στιγμή, αν βρει ο Ολυμπιακός οχτάρι να μαρκάρει, θα κάνει κίνηση απόκτησής του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags