Facebook Pixel Η μεγάλη εκδίκηση του Μαρινάκη - Sportdog.gr
| 2018-01-10 10:23:00

Η εκδίκηση Μαρινάκη, οι ονοματάρες που... έρχονται και η «αποκάλυψη» Γκαρσία για Λεμονή

Sportdog Team
Η εκδίκηση Μαρινάκη, οι ονοματάρες που... έρχονται και η «αποκάλυψη» Γκαρσία για Λεμονή

Έχετε καταλάβει ότι μιλάμε για παίκτες με 5 εκατ. το χρόνο;

-Στιγμιότυπο 1ο: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίζεται ύστερα από καιρό σε συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση νέου προσώπου για την ομάδα (είτε παίκτη είτε προπονητή) και δίνει εμφαντική διάσταση στην έλευση του Όσκαρ Γκαρθία.

-Στιγμιότυπο 2ο: Κάθεται υπομονετικά στο ακροατήριο έως ότου ολοκληρωθεί το «αλισβερίσι» δημοσιογράφων και Ισπανού τεχνικού για… να πάρει γήπεδο και να παίξει μπάλα μετά.

-Στιγμιότυπο 3ο: Μεταξύ «τυρού και αχλαδιού», χωρίς απόσπαση προσοχής με μαχαιροπήρουνα όμως και ποτά, «ξεροσφύρι», τα βάζει με θεούς και δαίμονες. Αντιπάλους ποδοσφαιρικούς, πολιτικούς, Σαββίδηδες, διαιτησίες, Ομοσπονδίες, συστήματα, κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς! Καταγγέλλει σχέδια παρεμπόδισης του Ολυμπιακού να κατακτήσει το πρωτάθλημα και προαναγγέλλει «μαύρισμα» του κυβερνώντος κόμματος στις επόμενες εκλογές από τον αγανακτισμένο λαό. Ξεκαθαρίζοντας με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να τους αφήσει και ότι πάλι ο Ολυμπιακός θα είναι στη στέψη.   

Και όχι μόνο δεν είπε στους δημοσιογράφους ότι η κουβέντα είναι «off», αλλά επανέλαβε κάποιες φορές: «Γράψτε το κιόλας». Ήθελε ξεκάθαρα να πάρουν έκταση οι θέσεις του. Αγανακτισμένος γαρ.

-Στιγμιότυπο 4ο: Δεν του… έφτασε που έφαγε τη μισή μέρα του στην ΠΑΕ με όλα αυτά, πήγε και Ρέντη για να αφιερώσει όλο το 24ωρο στον Ολυμπιακό. Πήγε με σημειολογική έννοια στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

1) Να τον νιώσουν οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους συνεργάτες του, δίπλα στο νέο προπονητή, να συνειδητοποιήσουν πόσο τον πιστεύει και πιστεύει σε αυτούς σε όλους τους και πόσο όλοι τους συνεχίζουν μαζί στην τελική ευθεία τίτλου σφιγμένοι σαν γροθιά.

2) Να παρακολουθήσει ως απλός φίλαθλος την πρεμιέρα Γκαρθία και Κέβιν Μιραλάς με τους ερυθρόλευκους, για να τιμήσει ιδιαίτερα το νεοφερμένο προπονητή προκειμένου να αισθανθεί πιο οικεία και να εγκλιματιστεί συντομότερα στο νέο περιβάλλον, αλλά και να ταυτιστεί με την «καψούρα» του Βέλγου που υλοποιήθηκε, έχοντας ,μόλις ξαναφορέσει τη φόρμα με τον έφηβο στο στήθος.

Σε όλα αυτά τα «καρέ» με Μαρινάκη στο επίκεντρο του απολογισμού της πρώτης ημέρας του «βιβλίου Όσκαρ Γκαρθία» για τους πρωταθλητές, συλλογιστείτε πόσες ώρες και μέρες έχει αφιερώσει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ την περίοδο των εορτών και πιο πριν για να υλοποιήσει τα σχέδια του ώστε να κάνει τη διαφορά ο Ολυμπιακός στον 2ο γύρο και να ξαναβγεί πρωταθλητής.

Ο ηγέτης των ερυθρολεύκων έδειξε με τα λόγια που είπε και δείχνει  με τις πράξεις του, πέρα από αυτά που ξέραμε για το χαρακτήρα του, ότι δεν παραδίδεται, ότι δεν καταθέτει όπλα, δεν πετάει πετσέτες, δεν πέφτει αμαχητί, ότι ο εγωισμός και το πάθος του για την ομάδα είναι τέτοιοι που… θα περάσουν πάνω από το πτώμα του για να πάρουν τα πρωτεία από τον Ολυμπιακό.

Οι κινήσεις του είναι πολύ πιο πέρα από όσα φαντάστηκαν μερικοί, κατόπιν της αλλαγής προπονητή και του αιφνιδιασμού των οπαδών για την παύση εργασιών στον λαοφιλή Τάκη Λεμονή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προφανώς δεν έφερε έναν Ισπανό προπονητή για να χρυσώσει το χάπι στον κόσμο. Δεν έφερε πίσω τον Μιραλάς για να γλυκάνει τον ίδιο το Βέλγο και την ερυθρόλευκη εξέδρα. Δεν συνεχίζει να ενισχύει τον Ολυμπιακό, γιατί οι μεταγραφές θα συνεχιστούν!

Όλα αυτά γίνονται γιατί τα έχει πάρει προσωπικά. Είναι θυμωμένος, αγανακτισμένος και διακρίνεται από εκδικητικότητα. Για το εχθρικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο ίδιος και ο Ολυμπιακός.

Οι τύχες του είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με της ομάδας. Και την εκδίκηση τη βλέπει κοινή…   

* ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ για ονοματάρες: Μπεν Αρφά, Νασρί, Μπαλοτέλι, να καταλάβουμε για τι μιλάμε έτσι; Μιλάμε για ετήσιες αμοιβές άνω των 5 εκατομμυρίων. Εν ολίγοις, πιο πολλά λεφτά και από του Μιραλάς!  Καταλαβαίνουμε όλοι, παρά τις ανεξάντλητες προσδοκίες, ότι ξεφεύγει πολύ το πράμα για την ελληνική πραγματικότητα.

«Να είμαστε και σοβαροί, μην είμαστε και πλεονέκτες» που έλεγε ο Κώστας Χατζηχρήστος στον «Ηλία του 16ου»!

Ότι την ψάχνει και ψάχνεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης να… στείλει πάλι αεροδρόμιο τον κόσμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Και αν του κάτσει η καλή περίπτωση, θα την κάνει την επόμενη ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή.

Αρκεί να καταφέρει να προσαρμόσει κάπως το deal στα μέτρα και τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ. Για παράδειγμα, όπως έκανε τελικά με την Έβερτον. Ναι μεν τον πληρώνει και τώρα, θα τον πληρώσει αν είναι και το καλοκαίρι αδρά τον Μιραλάς, αλλά έχει μπει και το παραθυράκι του «βλέποντας και κάνοντας».

Αν ο Κέβιν είναι αυτός που ξέρουμε θα πάρουν και αυτός και οι Εγγλέζοι πράγματι ΠΟΛΛΑ λεφτά. Αν όμως. Αλλιώς, παρ’ ελπίδα, τα χρήματα του «ενοικίου» του ως το καλοκαίρι και μέχρι εκεί.

* ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ, δυο που ήρθε το «πατριωτάκι» ο Κέβιν, τρεις που αυτός και ο Μιραλάς έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τέσσερις η «στρατιωτική» περιφρούρηση του σπιτιού του (όπως και των άλλων ξένων παικτών κατοίκων των νοτίων προαστίων) για να κοιμάται ήσυχα η οικογένεια, πέντε η κολακεία από την προσωπική ζεστή επιθυμία του Μαρινάκη πλέον της συνολικής του ερυθρόλευκου οργανισμού να μείνει εδώ και να ηγηθεί της τελικής αντεπίθεσης για την κατάκτηση του 8ου σερί, όπως σας τα έγραφα και μετά την οριστικοποίηση της έλευσης Γκαρθία, σιγούρεψε πια η παραμονή του Οτζίτζα Οφόε.

* Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΗΓΗΣΗ και στις τελευταίες απορίες για την αποπομπή Λεμονή, πηγάζει μέσα από μια αποστροφή των πρώτων δηλώσεων του Γκαρθία εν Ελλάδι. Είπε κάποια στιγμή στη συνέντευξη Τύπου ο Καταλανός τεχνικός ότι οι συζητήσεις με τη διοίκηση δεν τράβηξαν σε μάκρος και άρχισαν όταν ο Ολυμπιακός ήταν 3ος στη βαθμολογία.

Πότε ήταν αυτό τελευταία φορά; Όταν η ομάδα πήρε (και) τον Λεβαδειακό με την ψυχή στο στόμα, με εκείνη την έμπνευση να πιάσει τη βολίδα ο Κούτρης στα τελευταία λεπτά και μέσα στη βδομάδα είχε κάνει εκείνη την απαράδεκτη, φοβική, «παρατημένη» εμφάνιση ο πρωταθλητής στο «Αλβαλάδε», στη Λισαβόνα, με την Σπόρτινγκ…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags