Facebook Pixel Αλέφαντος: Έτσι πρέπει να παίζει ο Ολυμπιακός με Μιραλάς - Sportdog.gr
| 2018-01-11 10:05:00

Έτσι πρέπει να παίζει τώρα ο Ολυμπιακός - Πώς είδα Μιραλάς, Χατζισαφί - «Σκοτώνετε» τον Ανδρούτσο!

του Νίκου Αλέφαντου
Έτσι πρέπει να παίζει τώρα ο Ολυμπιακός - Πώς είδα Μιραλάς, Χατζισαφί - «Σκοτώνετε» τον Ανδρούτσο!

Καλός ο Τζούρτζεβιτς αλλά εμένα μου αρέσει πιο πολύ ο... 

4-4-2 ο Ολυμπιακός, με τερματοφύλακα Χουτεσιώτη, Φιγκέιρας και Χατζισαφί στα πλάγια μπακ, Σισέ και Νικολάου στα στόπερ.

Ο Χατζισαφί μου άρεσε, γρήγορος παίκτης! Θα πάει καλά. Μπορεί να παίξει και στα χαφ. Ταχύτητα εγώ θέλω να βλέπω.

Στα χαφ Ζιλέ και Μάρτινς, με Ανδρούτσο και Σεμπά στα άκρα. Τον «σκοτώνετε» τον Ανδρούτσο που τον βάζετε στα άκρα! Θα του κόψετε την μπάλα έτσι! Το παιδί δεν μπορεί να πλευροκοπήσει, και επίσης όταν έρχεται η μπάλα από την αντίθετη πλευρά που πρέπει ο εξτρέμ να κάνει κίνηση και να πατήσει περιοχή, δεν έχει κεφαλιά.

Καλά, για τον Σεμπά δεν συζητάμε, μακριά από το γκολ, τα έχουμε πει τόσες φορές. Χαραμίζει το κορμί του.

Μπροστά είχε Τζούρτζεβιτς και Μιραλάς ο Γκαρσία. Ο Τζούρτζεβιτς έκανε το καλύτερο παιχνίδι του αλλά εμένα μου αρέσει πιο πολύ ο Ανσαριφάρντ, είναι πιο πλήρης παίκτης, είναι και πιο γρήγορος παρ' ότι πιο ψηλός. Είναι και πιο τεχνίτης.

Ο Γκαρσία άφησε έξω τον Ανσαριφάρντ και τον Φορτούνη και τον Μάριν.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου ποια πρέπει να είναι η σύνθεση από εδώ και πέρα και πώς είδα τον Μιραλάς.

Τον Μιραλάς δεν τον φοβάμαι! Τον είδα ελαφρύ, θα βρει γρήγορα τη φόρμα του, διατηρεί ταχύτητα, έχει το σπριντ και την ντρίμπλα πάνω στο σπριντ. Θα πάει πολύ καλά.

Σε ό,τι αφορά το ματς με τον Πλατανιά, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά με τι αντίπαλο έπαιζε... Στο μισό γήπεδο ο Πλατανιάς, μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, δεν είχε καμία πίεση ο Ολυμπιακός με αντίπαλο αυτή την ομάδα. Είναι ανέκδοτο να λέμε ότι πίεζε ψηλά. Να σε δω με δυνατούς αντιπάλους να πιέζεις ψηλά, εκεί σε θέλω να μπορείς να το κάνεις.

Δεν ήταν πολύ γρήγορος και θεαματικός ο Ολυμπιακός, τον περίμενα πιο ενθουσιώδη και πιο γρήγορο. Πάντως τον Μιραλάς μην τον φοβάστε, θα βοηθήσει πολύ. Και ο Χατζισαφί μου άρεσε γιατί είναι γρήγορος.

Τώρα σε ότι αφορά την άλλη ερώτηση. Ο Ολυμπιακός για εμένα πρέπει να παίζει τώρα με αυτό το υλικό 4-3-3, με Φορτούνη πίσω από τον Ανσαριφάρντ, με Μιραλάς στη μία πλευρά και με όποιον είναι σε καλύτερη κατάσταση από την άλλη. Μάριν, Πάρντο ή Σεμπά. Και με δύο κόφτες.

Διάβασα στο ΦΩΣ τρομερή συνέντευξη Σπανού, ο ιδιοκτήτης του Ατρόμητου έδωσε ρεσιτάλ. Παίζουν ωραία μπάλα αυτοί, είναι η πιο ωραία έκπληξη στο πρωτάθλημα, κρατάνε στην κορυφή με τσαγανό. Πήρανε παίκτες που δεν τους ήθελαν οι μεγάλοι και τους ανέστησαν όλους! Ο Ουάρντα είναι απίθανος για παράδειγμα.

Και καλά του είπε του Σπανού ο Θέμης "πάρτε έναν σέντερ φορ". Μόνο αυτό χρειάζεται τώρα αυτή η ομάδα για να μείνει ψηλά. Στις άλλες θέσεις είναι δυνατός ο Ατρόμητος. Έναν φορ γρήγορο και γκολτζή χρειάζεται για να γίνει τούρμπο η ομάδα. Όχι φορ βαρύ περιοχής, μην κάνουν τέτοιο λάθος. Έναν γρήγορο φορ διότι είναι τρεχαλατζήδικη ομάδα, πειθαρχημένη, αμύνονται ωραία, γρήγορα βγαίνουν μπροστά, σας είχα πει πολύ καιρό πριν ότι μου θυμίζει Μάντσεστερ Σίτι και ίσως κάποιοι γελάγανε. Μπράβο στον προπονητή Κάναντι.  

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags