Facebook Pixel Ποιον ποδοσφαιριστή πλάκωσε στα χαστούκια ο Λουκανίδης - Sportdog.gr
| 2018-01-13 13:15:00

Ποιον ποδοσφαιριστή πλάκωσε στα χαστούκια ο Λουκανίδης και ποια ιστορική ομάδα έριξε κατηγορία

του Κωστή Ραπτόπουλου
Ποιον ποδοσφαιριστή πλάκωσε στα χαστούκια ο Λουκανίδης και ποια ιστορική ομάδα έριξε κατηγορία

Ο χαρτοκλέφτης και η βαλίτσα με τις 100.000.

Ο αείμνηστος Λουκανίδης ήταν η αιτία για να πέσει η Παναχαϊκή το 1969. Αφορμή στάθηκε ένα αστείο γεγονός, το οποίο θα σας διηγηθώ.

Έπαιζε τότε με τον Άρη, στο Χαριλάου. Η ομάδα της Πάτρας έδινε μάχη για την παραμονή στην κατηγορία και έπρεπε να κερδίσει ή να φέρει ισοπαλία. Ο Άρης είχε βγει τρίτος. Στο ξενοδοχείο υπήρχε ένας παίκτης που ήταν... χαρτοκλέφτης.

Είπε στον Ραπτόπουλο, τον πατέρα μου δηλαδή, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες να αγοράσει μία τράπουλα από το περίπτερο. Πήγε αγόρασε την τράπουλα, η οποία ήταν σημαδεμένη από τον περιπτερά. Στο τραπέζι κάθισαν Λουκανίδης, Αλεξιάδης και Κώστας Παπαϊωάννου και ο Συρόπουλος τους μάδησε σε ένα τετράωρο. Τους πήρε και τα σώβρακα.

Όταν κατέβηκαν στο μπαρ, τους λέει ο μπάρμαν που ήταν μεγάλος σε ηλικία, «ρε σεις, με αυτόν παίξατε; αυτός είναι χαρτοκλέφτης». Πάει ο Λουκανίδης στο δωμάτιο να ζητήσει τα λεφτά πίσω και εκείνος από τον φόβο του ρίχνει την τράπουλα στο λούκι. «Δεν θα τη γλιτώσεις», του λέει ο Λουκανίδης και τον παρακολουθεί διακριτικά όλη την ημέρα, για να δει πότε θα πάρει την τράπουλα και να τον τσακώσει ότι είναι σημαδεμένη.

Εκεί που τον παρακολουθεί έξω από το ξενοδοχείο Νεφέλη, βλέπει δύο τύπους να πλησιάζουν τον Συρόπουλο, με μία βαλίτσα. Ορμάει ο Λουκανίδης σαν παιδαράς που ήταν, τους αρχίζει στα χαστούκια, τους τσακώνει και τους πάει στο ξενοδοχείο.Η βαλίτσα είχε 100.000 δραχμές κομμένες στη μέση. Οι δύο αυτοί ήταν φοιτητές στην Πάτρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και τους είπαν να μεσολαβήσουν να γίνει η δωροδοκία. Αυτό έγινε επί Χούντας.

Η Αστυνομία τους τσακώνει, μηδενίζεται η Παναχαϊκή και πέφτει κατηγορία. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η ιστορία με τη σημαδεμένη τράπουλα οφείλεται για το ξεσκέπασμα της δωροδοκίας που πήγαινε να γίνει. Η πλάκα ήταν ότι το ματς ήρθε 0-0 και έχασε ο Άρης πέναλτι.

Έγινε της κακομοίρας. Την επόμενη χρονιά ο Άρης έπαιξε Κύπελλο με τον ΑΟ Πάτρας. Εκεί ήταν 12 διμοιρίες ΜΑΤ για να μην τους λιντσάρουν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags