17/01/18 - 11:15

Σε Λιβάγια - Αραούχο κτίζει την ΑΕΚ ο Χιμένεθ

Με προπονητή τον Τσάκναντι πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ το 1963, και το 1968 με τον ίδιο προπονητή. 

του Αποδυτηριάκια
Σε Λιβάγια - Αραούχο κτίζει την ΑΕΚ ο Χιμένεθ
1.546views 0shares

Όποιος την έβλεπε τότε στο γήπεδο, ένοιωθε ενοχλήσεις στο στομάχι. Μία ομάδα με κλασικό αντιποδόσφαιρο.

Πήρε πρωτάθλημα η ΑΕΚ και το 1971, με προπονητή τον Στάνκοβιτς. Ούγγρος ο Γιένε Τσάκναντι, Σέρβος, Σερβοβόσνιος ο Μπράνκο Στάνκοβιτς, δηλαδή από σχολές ποδοσφαιρικές που τις χαρακτήριζε η ποιότητα, η υψηλή τεχνική. Και με τον Στάνκοβιτς η πρωταθλήτρια ΑΕΚ έδινε ρεσιτάλ αντιποδόσφαιρου.

Μ' αυτόν και με τον άλλον προπονητή, μετά την επιστροφή της στη σουπερ ληγκ, κακά τα ψέματα, η η ΑΕΚ στηρίζεται στην άμυνα. Από την γάμα εθνική έκανε πρωταθλητισμό ποντάροντας κατά βάσιν και κατ' αρχήν στο να μη φάει γκολ. Για όποιον βλέπει τόπι.

Σήμερα. Ο αόρατος στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα Αραούχος έβαλε δύο γκολ! Γκολ και ασίστ ο Λιβάγια. Να, το δίδυμο που βρήκε ο Χιμένεθ για να κτίσει την ομάδα. Ποιος είναι ο Χιμένεθ; Ο προπονητής της ΑΕΚ. Το σωστό είναι να πεις ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα του προπονητή της. Ξεκάθαρο αυτό.

Με Λιβάγια που είναι περισσότερο πολύτιμος και Αραούχο από κοντά, η ΑΕΚ του Χιμένεθ έχει την πολυτέλεια να πλησιάσει περισσότερο στην ταυτότητα της μπαλαδόρικης ομάδας, όπως την θέλει η παράδοση της. Να «χαλαρώσει» την αμυντική τακτική της, να περιμένει περισσότερα από την παραγωγική δουλειά που θα εισπράττει η επίθεση της.

Για Μασούντ μικρός ο δρόμος από τον πάγκο στην εξέδρα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ