Facebook Pixel Καρμοίρης: Όπως την έφερε ο Κόκκαλης με Μέλμπεργκ και ο Μαρινάκης με Φορτούνη - Sportdog.gr
| 2018-01-17 14:20:00

Όπως την έφερε ο Κόκκαλης με Όλοφ και ο Μαρινάκης με Φορτούνη - Too much ο Μολέντο για Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Όπως την έφερε ο Κόκκαλης με Όλοφ και ο Μαρινάκης με Φορτούνη - Too much ο Μολέντο για Ολυμπιακό!

Η «αρπαγή» από τον ΠΑΟΚ επικοινωνιακά και αγωνιστικά.

Αν ο Ολυμπιακός έμπαινε χοντρά, μετωπικά, με έντονη πλειστηριακή συμπεριφορά στην υπόθεση Μολέδο, όλο αυτό θα γινόταν κατά κύριο λόγο σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής θριαμβευτικής επικράτησης έναντι του ΠΑΟΚ. Και για να το κάνουμε και σε… πενηνταράκια, να τη «βγει» - όχι μόνο να την «πει» - ο Μαρινάκης στον Ιβάν.

Σαν που του… την έκανε το καλοκαίρι του '14 με την «αρπαγή» του Κώστα Φορτούνη. Ήταν ένα κάζο εκείνο καθώς ο ΠΑΟΚ τη θεωρούσε κλεισμένη τη μεταγραφή του Θεσσαλού διεθνή στην ομάδα του, ώσπου τον είδαν από τη Θεσσαλονίκη να ποζάρει στα ερυθρόλευκα και… του έπεσαν τα φτερά του Δικέφαλου.

Μια τότε του Φορτούνη, δυο τώρα του Μολέδο, αν θα γινόταν. Νίκη επικοινωνιακή, νίκη ομαδική, οπαδική, σε ηγετικό επίπεδο, μια φάση επιβολής και επικράτησης υπό οποιοδήποτε πρίσμα και αν το δει κανείς. Από πάνω Μαρινάκης και Ολυμπιακός, από κάτω Σαββίδης και ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός, ως αντίπαλο δέος, επί του προκειμένου, δεν βρίσκεται στο κάδρο. Άλλο ήταν εκείνο το παλιό περιστατικό, με την καταλυτική, αστραπιαία σφήνα Κόκκαλη στις χλιαρές διαπραγματεύσεις της «πράσινης» πολυμετοχικότητας με τη διοίκηση της Γιουβέντους, που είχε ως αποτέλεσμα να κάτσει ο ΠΑΟ στα κρύα του λουτρού αντικρίζοντας εν τέλει στα κατακόκκινα τον Όλοφ Μέλμπεργκ. Τα θυμάστε.

Δεν θα έκαναν τώρα, παρόμοια κίνηση από το λιμάνι, για να έχει να γράφει άλλη μια φορά η ιστορία ότι οι Ερυθρόλευκοι έπιασαν… κότσους τους Τριφυλλοφόρους, γιατί ο αιώνιος του Ολυμπιακού όχι απλά δεν είναι κραταιός, αλλά ζει κιόλας μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η ελληνική οικονομική κρίση… ωχριά μπροστά στα βάσανα του Παναθηναϊκού.

Τίθεται - εν μέσω «αργού θανάτου» - σοβαρότατο ζήτημα επιβίωσης. Γι’ αυτό και ούτε παραγγελιά να είχαν κάνει από τη Λεωφόρο την εξέλιξη στο σίριαλ του Βραζιλιάνου στόπερ.

Πάνω που έπαιρναν τα στυλό στα χέρια για να υπογράψουν το συμβόλαιο δανεισμού του παίκτη στον ΠΑΟΚ, το δρομολόγιο για βορρά να αλλάξει προς πειραϊκό λιμάνι κατόπιν ειδικά πλειστηριασμού, που συνεπάγεται ότι ο Μολέδο θα αποκτήσει και… υπεραξία ενοικίου! Πού έχει ξανακουστεί κάτι τέτοιο!

Ο Αλαφούζος και η... ψυχεδέλεια

Επομένως η αναστάτωση, η… οργή και τα «αϊσιχτίρια» του κόσμου του Παναθηναϊκού στον Γιάννη Αλαφούζο – ο οποίος έτσι όπως πήγε το πράμα θα τα ακούει και θα «αφορίζεται» από τη μάζα κάθε που… βρέχει ή χιονίζει ο ουρανός – στην περίπτωση που ο Βραζιλιάνος αμυντικός θα κατέληγε στον Ολυμπιακό, είναι λίγο… ψυχεδελικά όλα αυτά!

Δηλαδή άμα ο ποδοσφαιριστής φορέσει τα ασπρόμαυρα στέκει στον κόσμο του Παναθηναϊκού η δικαιολογία ότι ήταν μονόδρομος η παραχώρηση του για να εξοικονομηθεί ένα πόσο αναγκαίο για προσωρινή φιάλη οξυγόνου από τον στραγγαλισμό οφειλών και χρεών και άμα πήγαινε Ολυμπιακό θα ήταν όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην πράσινη ΠΑΕ να… τους πάρει και να τους σηκώσει! Κόκκινος εντάξει ο Ολυμπιακός, αλλά και κόκκινο πανί πάντα, ότι κι αν γίνει, όπως κι αν έχει το γύρισμα των καιρών;

Δεν παραγνωρίζουμε, ούτε παρανοούμε την «αιώνια» αντιπαλότητα, η οποία άλλωστε κρατάει στον αιώνα των αιώνων και παγκοσμίως. Η Ρεάλ με την Μπάρτσα δεν τα βρίσκουν ποτέ και πουθενά, για τίποτα και για κανέναν.

Τα ίδια η Ρόμα με την Λάτσιο, η Λίβερπουλ με την Έβερτον, οι δύο του Μάντσεστερ, το ντουέτο του Βελιγραδίου, Αστέρας και Παρτιζάν και πάει λέγοντας.

Όταν όμως έχουν παρέλθει μόλις κάποιοι μήνες που έγιναν σημεία και τέρατα με τις διαιτησίες και τις επεισοδιακές συμπεριφορές σε Λεωφόρο και Τούμπα, στο Κύπελλο και στα play off της περυσινής σεζόν, όλα δηλαδή… γραμμένα στο χιόνι και ΟΚ να πάει ο Μολέδο στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι στον Ολυμπιακό!

Που στο τέλος θα κατέβαλε σε μια τέτοια περίπτωση περισσότερα λεφτά που τα χρειάζονται οι Πράσινοι για να επιζήσουν!

Μην μας τρελάνετε κιόλας, ε;

Too much...

Πάμε τώρα πίσω στον παίκτη Ροντρίγκο Μολέδο. Μια χαρά στόπερ. «Πολύς» θα πω για τα ελληνικά δεδομένα. Αν με ρωτούσατε το περασμένο καλοκαίρι που αναζητούσαν απεγνωσμένα οι πρωταθλητές έναν καλό φερέγγυο κεντρικό αμυντικό, θα έλεγα (και όλοι μας φαντάζομαι) ΝΑΙ, με κλειστά μάτια. «Χθες» να τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός.

Τώρα όμως, είναι αλλιώτικα τα πράματα. Δεν μιλάμε πρώτα από όλα για μεταγραφή.

Ούτε καν για προοπτική μεταγραφής ύστερα από μια φάση δανεισμού, καθώς ο Μολέδο το καλοκαίρι παίρνει το καπελάκι του και φεύγει για την πατρίδα μιας και τον έχει ανακοινώσει επίσημα η Ιντερνασιονάλ ως παίκτη της από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Άρα 500 χιλιάρικα και έμψυχα ανταλλάγματα για έναν παίκτη που θα σου παίξει σκάρτο ένα 4μηνο! Ειδικά στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός με τους κεντρικούς μπακ του!

Που έχει, Σισέ και Ένχελς, τον Νικολάου αμέσως μετά, τον Μποτία  «μέσα-έξω» από το ρόστερ, αφού ως Ισπανό θα τον θέλει για την ώρα ο νέος προπονητής, μα έλα που λήγει το συμβόλαιο του το καλοκαίρι…

Και φυσικά υπάρχει και ο Βούκοβιτς που ούτε ξέρουν τι να τον κάνουν εν τέλει στον Πειραιά! Να προσθέσουμε και τον Μολέδο! Εκ του περισσού, όσο καλός και αν είναι υπό αυτά τα δεδομένα.

Αλλά είπα: Επικοινωνιακά. Ίσως ναι. Άλλη φάση, άλλο πράγμα αυτό.

Χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να ανακατεύει την άμμο ο ίδιος ο Παναθηναϊκός για να «ξεκουνήσει» τον ΠΑΟΚ που γυροφέρνει την υπόθεση τόσο καιρό και την εκταμίευση για την οποία καίγονται οι Πράσινοι δεν την αποφασίζει…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags