Facebook Pixel Sportdog.gr | O άγιος Μπάρκας, ο όσιος Μπακάκης, το τάμα του Κονέ και ο «Βύντρα» του Ολυμπιακού!
Ποδόσφαιρο
| 2018-01-24 21:58:00

O άγιος Μπάρκας, ο όσιος Μπακάκης, το τάμα του Κονέ και ο «Βύντρα» του Ολυμπιακού!

Sportdog Team
O άγιος Μπάρκας, ο όσιος Μπακάκης, το τάμα του Κονέ και ο «Βύντρα» του Ολυμπιακού!

Δεν πειράζει ρε Αραούχο, αρέσεις στα γκομενάκια...

Όταν ο καλύτερος παίκτης σου είναι ένα αμυντικό χαφ και για τον πιο επικίνδυνο επιθετικό σου έχει βγει amber alert, τότε ευχαριστημένη θα πρέπει να είσαι που έφυγες με κουλουράκια απ’ το Καραϊσκάκη!

Για την ΑΕΚ ο λόγος, που σήμερα διόλου δεν θύμισε την μπριόζα, τεχνική, αλέγρα ομάδα των προηγουμένων μηνών. Σε παθητικό ρόλο υποχρεώθηκε, σε διαρκή άμυνα και αν δεν ήταν ο άγιος Μπάρκας και ο όσιος Μπακάκης στο πρώτο εικοσάλεπτο, θα είχε δει από νωρίς τα ραδίκια ανάποδα. Και ο ανυπέρβλητος Γαλανόπουλος σε όλο το ματς, βεβαίως, που δάγκωνε ό,τι έβρισκε μπροστά του κι έτρεχε για τρεις.

Δεν έφτανε, όπως ποτέ δεν φτάνει ένας παίκτης και η ΑΕΚ έμοιαζε μονίμως κομμένη στη μέση. Και αμυντικά και επιθετικά, καθότι ο Κονέ πρώτον δεν μάρκαρε ούτε με τα μάτια και δεύτερον πάσαρε μόνο πλάγια και ποτέ κάθετα. Λέγεται πως το έχει κάνει τάμα στην Παναγιά της Τήνου, αλλά περιμένω επιβεβαίωση απ’ την Αρχιεπισκοπή για να σιγουρευτώ.

Οπότε ο Ολυμπιακός έκανε παιχνίδι του, αλλά γκολ δεν έβαζε. Πρώτον διότι ο Τζούρτζεβιτς δεν είναι Ανσαριφάρντ, δεύτερον γιατί άργησε να μπει ο Μιραλάς που ανακάτεψε τη σούπα και τρίτον επειδή ο Σεμπά, ο παίκτης που αγαπάνε να μισούν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, τα έκανε όλα λίγο λιγότερο από σωστά. Ένα πράγμα σαν τον Βύντρα δηλαδή, που τον μισούσαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ψηλός, δυνατός, γρήγορος, τακτικά απόλυτα ευθυγραμμισμένος και εντελώς ατζαμής την κρίσιμη στιγμή. Και δώσε σουτ και πάρε πάσες και άντε σέντρες και μελεδάκια, προκοπή δεν είδε ο Ολυμπιακός, παρά την πλήρη υπεροχή του.

Συμβαίνουν αυτά σε κάθε ομάδα και σε κάθε συνάντηση και τέλος πάντων υπάρχει και επαναληπτικός όπου θα αναμετρηθούν ξανά οι δύο ομάδες. Αναρωτιέμαι εκεί τι όνειρο θα δει ο Χιμένεθ, που άφησε ογδόντα λεπτά εκτός παιχνιδιού τον Μασούντ, τον μοναδικό παίχτη που μπορούσε να ηρεμήσει και να τακτοποιήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Και να δώσει και καμιά πάσα στον Λιβάγια, που πάλευε μόνος του σαν την καλαμιά στον κάμπο.

Γιατί ο Αραούχο, ως συνήθως, είχε βάλει τον αόρατο μανδύα του Χάρυ Πότερ και όσο κι αν τον ψάχνανε δεν τον βρίσκανε. Δεν πειράζει, αρέσει στα γκομενάκια που ξενυχτάνε για πάρτη του…

Όσο για τη διαιτησία, μια χαρά το κράτησε το ματσάκι, παρότι πήγε να ξεφύγει σε δύο-τρεις περιπτώσεις. Δίκαιες οι αποφάσεις της στη ροή του παιχνιδιού και μάλλον δίκαιες και οι κάρτες της, αν και σε καναδυό περιπτώσεις επέδειξε υπερβάλλουσα αυστηρότητα με τους παίκτες της ΑΕΚ. Τον βοήθησε πάντως τον ρέφερι και το γεγονός ότι αμφισβητούμενες φάσεις εντός περιοχών δεν υπήρξαν.

Υ.Γ.: Κολοσσιαία προσόντα αυτό παιδί ο Σισέ και σιγά σιγά μαθαίνει και τη θέση. Αλλά κάπως πρέπει να ελέγξει τα νεύρα του… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags