Facebook Pixel Γεωργίου: Αυτός ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακός-ΑΕΚ - Sportdog.gr
| 2018-01-25 13:25:00

Αυτός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακός-ΑΕΚ - Άρχοντας σας λέω, μεγάλη καριέρα αν δεν...

Sportdog Team
Αυτός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακός-ΑΕΚ - Άρχοντας σας λέω, μεγάλη καριέρα αν δεν...

Τα «εγκλήματα» Γκαρσία-Χιμένεθ και ο... χειρουργός Σιδηρόπουλος.

Έβλεπα χθες το Ολυμπιακός-ΑΕΚ και κάποια στιγμή το γύρισα για κανένα πεντάλεπτο στο Βαλένθια-Σεβίλλη. Μαύρισε η καρδιά μου και σταυροκοπήθηκα. Τι δουλειά έχει η βούρτσα με την… τσαπού; Από τη μία έβλεπες ξυλίκι και ένα ποδόσφαιρο πιο αργό και από τον Επιτάφιο και από την άλλη έβλεπες θέαμα, ταχύτητα, ποιότητα. Τέλος πάντων, γνωστά αυτά, τα έχουμε δει και τα έχουμε πει πολλές φορές. Από τότε που μπήκαν τα πιάτα στις ταράτσες όλο και περισσότερο μεγαλώνει η απογοήτευση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πάμε, όμως, να πούμε δύο λόγια γι’ αυτά που είδαμε χθες στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, πίεσε ασφυχτικά στην ΑΕΚ, έχασε δύο καλές ευκαιρίες, αλλά από το 20’ και μετά όσο κυλούσαν τα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» εξατμιζόντουσαν. Η ΑΕΚ, από την άλλη, ακολούθησε το παράδειγμα του χεσμένου Χιμένεθ. Σούπερ φοβισμένη, προσπαθούσε για 20 λεπτά να μη δεχθεί το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός φόρτσαρε πάλι για 15 περίπου λεπτά, έχασε μια σπάνια ευκαιρία με τον Φορτούνη, αλλά μετά πέταξε λευκή πετσέτα. Κλάταρε από δυνάμεις και η σκέψη του ήταν να μην αφήσει την ΑΕΚ να μπει στην περιοχή του. Μια ΑΕΚ που από το 50’ και μετά είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν έχασε ούτε μια ευκαιρία.

Δύο λόγια για τους προπονητές. Οι 11άδες που κατέβασαν ήταν από αλλοπρόσαλλες, μέχρι της πλάκας. Ο Γκαρσία άφησε έξω τον Ανσαριφάρντ, τον Πάρντο και τον Μιραλάς, ενώ ο Χιμένεθ έκανε πιο χοντρά «εγκλήματα». Έβαλε στα χαφ τον ανύπαρκτο Κονέ και έξω δεξιά τον Χριστοδουλόπουλο, που ο Χριστός του είπε «Λάζαρε, δεύρο έξω» κι αυτός δεν βγήκε.

Από τον Ολυμπιακό κορυφαίος ήταν ο Ζιλέ. Πρώτη φορά τον είδα να είναι σε μια τέτοια εξαιρετική κατάσταση. Καλός ο Ρομαό, καλούτσικος ο Μάριν, καλός αμυντικά ο Σισέ, αλλά στις 10 πάσες οι… 11 ήταν πάνω σε αντίπαλο.

Η ΑEΚ είχε τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα. Το όνομά του; Τσιγκρίνσκι. Άρχοντας με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτός ο παίκτης αν δεν είχε τους συχνούς τραυματισμούς, θα είχε κάνει πολύ μεγάλη καριέρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Γαλανόπουλος, που έκανε όλη τη λάτρα στο κέντρο του γηπέδου και επιπλέον έβγαλε εξαιρετικές πάσες.

P.S1: Όσο για τον Σιδηρόπουλο; Χειρούργος! Τύφλα να ‘χει ο Γιακούμπ…

P.S2: O νέος Καραπιάλης, ο Φορτούνης ντε, υπήρξε χθες στο γήπεδο; Α, ξέχασα, κατάφερε και πήρε μια κεφαλιά… 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags