Facebook Pixel Sportdog.gr | Αντέχεις - μέχρι το καλοκαίρι - να βλέπεις αυτό τον Παναθηναϊκό;
| 2018-01-27 21:10:00

Αντέχεις - μέχρι το καλοκαίρι - να βλέπεις αυτό τον Παναθηναϊκό;

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αντέχεις - μέχρι το καλοκαίρι - να βλέπεις αυτό τον Παναθηναϊκό;

Το δίκιο του Ουζουνίδη, τα λάθη και οι αντοχές.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια του στο φετινό πρωτάθλημα, έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε χάσει φυσικά αν ο Βάτσιος δεν έκλεινε τα μάτια στο χέρι του Ινσούα στο φινάλε της αναμέτρησης και έτσι έχασε μία ακόμα ευκαιρία να πάρει το πρώτο του διπλό στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι είχαν πάθος, προσπάθησαν να φτιάξουν φάσεις, ωστόσο ήταν φανερό πως δεν γινόταν να απειλήσουν αυτή την φορά χωρίς κανονικό επιθετικό και φυσικά με τον Άλτμαν στην 11αδα, ο οποίος είναι για συνεχόμενα παιχνίδια είναι ο χειρότερος παίκτης των Πρασίνων. Κάτι που δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος μπορεί να έχει… χίλια δίκια όταν λέει ότι δεν γίνεται να προετοιμαστείς για ένα παιχνίδι όταν 24 ώρες πριν την σέντρα φεύγουν παίκτες που υπολόγιζες, ωστόσο δεν γίνεται όταν η ομάδα φανερά δεν τραβάει, να κάνεις αλλαγές στο τελευταίο τέταρτο.

Ο Έλληνας κόουτς είναι ο άνθρωπος που κρατάει τον Παναθηναϊκό και συγκρατεί ακόμα τον κόσμο από το… μπαμ, αλλά ίσως και ο μοναδικός τον οποίο «πιστεύουν» οι οπαδοί, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι δεν αντέχουν να βλέπουν την ομάδα τους. Δεν αντέχουν να την βλέπουν να ζορίζεται στα εκτός έδρας ματς κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους, δεν αντέχουν να βλέπουν παίκτες να φεύγουν μέρα με τη μέρα, δεν αντέχουν να διαβάζουν ρεπορτάζ για επαφές με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών.

Καλώς ή κακώς ο Ουζουνίδης αυτή τη στιγμή, με το μπάχαλο που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, αποτελεί το μοναδικό στήριγμα του κόσμου και τη μοναδική του ελπίδα. Είναι ίσως ο μοναδικός λόγος που αντέχουν ακόμα να βλέπουν αυτή την ομάδα, να την στηρίζουν (όπως έγινε στη Ριζούπολη) και να ελπίζουν πως για να μένει ο προπονητής, κάτι ξέρει, κάτι περιμένει.

Για πότε; Μάλλον για το καλοκαίρι. Δεν γίνεται ο Παναθηναϊκός, ακόμα και αν βγάλει την χρονιά, που με τόσες αποχωρήσεις δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για να μη την βγάλει πλέον, να συνεχίσει έτσι. Ούτε το πλάνο του Ουζουνίδη, με φθηνούς – ελεύθερους Έλληνες παίκτες δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αν «περάσει» η πρόταση της διοίκησης για νέες περικοπές. Τα παιδιά από την Ακαδημία μπορούν να δώσουν κάποιες λύσεις, ωστόσο είναι αδύνατον να τους ρίξεις όλους μαζί στα βαθιά και να τους ζητήσεις να σηκώσουν την βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού. Θα είναι ένα ακόμα έγκλημα…

Τα παιδιά πρέπει να παίξουν, να πάρουν ευκαιρίες και να δείξουν αν μπορούν σε αυτό το επίπεδο, ωστόσο το καλοκαίρι θα πρέπει να έρθουν έτοιμοι ποδοσφαιριστές, που θα… αξίζουν στον Παναθηναϊκό. Πώς θα γίνει αυτό; Με έναν τρόπο. Με επενδυτή!

ΥΓ. Τρομερή αποθέωση Ουζουνίδη και στη Ριζούπολη μετά το 0-0. Ο κόσμος τον στηρίζει πλέον όχι γιατί η ομάδα πετάει, αλλά γιατί είναι ο μοναδικός που πιστεύουν. Ίσως για αυτό δεν τα παρατάει. Είναι ξεκάθαρο πως δεν θέλει να παραιτηθεί. Αν είναι να φύγει, θα πρέπει κάποιος να υπογράψει την απόλυσή του…

ΥΓ2. Παναθηναϊκός χωρίς διπλό στο πρωτάθλημα είναι ντροπή. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όπως και για τα λάθη του Ουζουνίδη στο τακτικό κομμάτι (π.χ. οι καθυστερημένες αλλαγές). Ο Έλληνας κόουτς έχει χάσει το μυαλό του εδώ και καιρό και αυτό δεν έχει σχέση με το αν είναι καλός ή κακός προπονητής ή με το αν πρέπει να μείνει ή να φύγει. Σε ένα κανονικό περιβάλλον, πιθανότατα θα βλέπαμε έναν διαφορετικό Ουζουνίδη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags