Facebook Pixel Αλέφαντος: Ποιος είσαι ρε Σισέ, ο Πελέ; - Sportdog.gr
| 2018-01-29 10:00:00

Η... ανακάλυψη του Γκαρσία μπέρδεψε την ομάδα - Ποιος είσαι ρε Σισέ, ο Πελέ; - Λυπάμαι τον ΠΑΟ

του Νίκου Αλέφαντου
Η... ανακάλυψη του Γκαρσία μπέρδεψε την ομάδα - Ποιος είσαι ρε Σισέ, ο Πελέ; - Λυπάμαι τον ΠΑΟ

Καλός προπονητής ο Χιμένεθ, με δικαιώνει ο Λουτσέσκου. 

Έχω ξαναπεί για τον προπονητή Παντελίδη ότι είναι καλός και μου αρέσει. Πήρε μια ομάδα διαλυμένη τον Αστέρα Τρίπολης και τον έκανα ομαδάρα. Τα έχασα με τον Αστέρα. Πολύ καλή κάλυψη στις ζώνες άμυνας και έβγαιναν 3 και 4 μπροστά. Στο πρώτο ημίχρονο ειδικά ήταν πολύ καλοί.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν σωστός και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έγιναν λάθος τα πράγματα. Ήταν μια ανακάλυψη του νέου προπονητή. Ένα 4-4-2 που δεν έχει ξαναπαιχτεί, δεν είναι δουλεμένο και μπέρδεψε την ομάδα. Με έξω τον Φορτούνη, με δύο μόνο χαφ στον άξονα, και αυτοί ζορίζονταν γιατί δεν έχουν ταχύτητα ο Ζιλέ με τον Ρομαό απέναντι στους παίκτες του Αστέρα που έβγαιναν γρήγορα μπροστά. Ήθελε να χωρέσει τον Μιραλάς με τον Ανσαριφάρντ και έβαλε τον Μιραλάς κοντά στον Ιρανό ο οποίος τραβούσε μόνος του το ζόρι, και είχε στα άκρα Μάριν και Πάρντο να κυνηγάνε τα αντίπαλα μπακ.

Δεν πήγε αυτό το σχήμα καθόλου. Έλειπε ο κουμανταδόρος, η κατάσταση διορθώθηκε με τις αλλαγές του Φορτούνη και του Οφόε, όμως άργησε πολύ να βάλει τον Τζούρτζεβιτς. Για τη νίκη πας, εφόσον παίζεις 4-4-2 τι περιμένεις για να βάλεις τον άλλο σου σέντερ φορ και τον βάζεις στο 85';

Ποιος του δίδαξε του Σισέ να πετάει μεγάλες μπαλιές 30 μέτρα λες και είναι ο Μπενκεμπάουερ. Ο προπονητής δεν νομίζω. Και γιατί δεν του δίνει εντολή να το κόψει. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε ποτέ έτσι. Να βγει η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση όταν είσαι σε κόντρα. Όχι με την άμυνα του Αστέρα πίσω. Ποιος είσαι, ο Πελέ;

Ο Μαρινάκης έχει πάρει πολλούς καλούς παίκτες, έχει το καλύτερο ρόστερ, αλλά τι να κάνει, να μπει να παίξει μπάλα ή να κάτσει στον πάγκο να κάνει τον προπονητή; Η ΑΕΚ προχωράει με ένα φτωχό υλικό που έγινε ακόμα πιο μέτριο μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Έχει όμως καλό προπονητή, κάνει τις τακτικές του ο Χιμένεθ, αλλάζει τα σχήματα, παίζει και με 3 στόπερ, παίζει και 4-4-2 και 4-3-3, έχει κάνει την ομάδα του οικογένεια.

Ο ΠΑΟΚ επίσης δεν έχει τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά εγώ πάντα πίστευα τον Λουτσέσκου και με δικαιώνει, ήθελαν να τον φάνε οι άσχετοι. Έχει κάνει σφικτό τον ΠΑΟΚ, σέβεται τον χώρο, παίζει καλά το 4-4-2 από την εποχή που ήταν στην Ξάνθη, παίζει και το 4-3-3, είναι σφικτός πάντα, για αυτό ο ΠΑΟΚ προχωράει.

Στον Ολυμπιακό το θέμα είναι τι θα κάνει ο προπονητής. Μέχρι τώρα δεν δείχνει κάτι νέο. Και αυτοί οι δημοσιογράφοι που λένε ότι πιέζει ψηλά, ας τα αφήσουν αυτά, μην αποπροσανατολίζουν. Εγώ ούτε πίεση ψηλά βλέπω, ούτε καν την κόντρα δεν βλέπω.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τίποτα ακόμα, είναι και μέσα στο Κύπελλο και μέσα στο πρωτάθλημα. Έχει δύσκολα ματς τώρα στο πρωτάθλημα, αλλά στην ουσία είναι δύο τελικοί, τα άλλα θα τα πάρει. Τον Ατρόμητο πιστεύω θα τον πάρει γιατί είναι στην Αθήνα, και τον Παναθηναϊκό θα τον πάρει. Όλα τα λεφτά είναι η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ολυμπιακός είναι μαθημένος στα δύσκολα, μπορεί να τα καταφέρει. Πρέπει όμως να μην πηγαίνει σε πειράματα και σε ροτέισον παικτών και σχημάτων.

Ο Παναθηναϊκός για τους τόσους παίκτες που έχασε, στέκεται καλά. Τον προπονητή Ουζουνίδη τον έχω κριτικάρει όταν τον υμνούσαν οι άλλοι και πράγματι φάνηκε λίγος όταν είχε όλο το υλικό. Όμως τώρα τι κριτική να του κάνεις. Αντιθέτως στέκεται παλικαρίσια και μου αρέσει που ο Παναθηναϊκός παρ' ότι είναι διαλυμένος στέκεται και δεν τρώει γκολ. Λυπάμαι όμως να τον βλέπω τον Παναθηναϊκό έτσι. Δεν ξέρουν οι νέοι φίλαθλοι τι εστί Παναθηναϊκός για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για δεκαετίες ολόκληρες ήταν μέγεθος πολύ κοντινό στον Ολυμπιακό. Τώρα είναι να τον λυπάσαι έτσι όπως κατάντησε και το λέω ειλικρινά, πραγματικά. 

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags