Facebook Pixel Ιεροσυλία με Χουλτ - Θυμίζει Κασάπη-Γεωργάτο
| 2018-01-31 21:40:00

Η πιο γλυκιά... ιεροσυλία ο Χουλτ – Δεν ξεχνιέται το ανάθεμα των ΑΕΚτζήδων στον Παναθηναϊκό!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Η πιο γλυκιά... ιεροσυλία ο Χουλτ – Δεν ξεχνιέται το ανάθεμα των ΑΕΚτζήδων στον Παναθηναϊκό!

Από τότε έχουν να δούν τόσο δυνατό δίδυμο στα αριστερά οι Ενωσίτες.

Με την προσθήκη του Νίκλας Χουλτ ολοκληρώθηκε η ενίσχυση της ΑΕΚ για τον Ιανουάριο. Ο 27χρονος αμυντικός έρχεται στην Ένωση για να ενισχύση την αριστερή πλευρά της ομάδας.

Οι Ενωσίτες βέβαια, εκτός από την απόκτηση αριστερού μπακ, φώναζαν και για αριστερό εξτρέμ, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε. Την Τρίτη ναυάγησε η υπόθεση του Μπεμπέ, λόγω επιθυμίας του Πορτογάλου να συνεχίσει στην Ισπανία.

Δεδομένα όμως ο ερχομός του Νίκλας Χουλτ αναμένεται να δώσει λύσεις στα χέρια του Χιμένεθ. Πλέον η Ένωση μπορεί άνετα να παίξει πλέον το 4-2-3-1 με τον Σουηδό στα μετόπισθεν και τον Λόπες προωθημένο στα χαφ. Από το βράδυ της Τρίτης μάλιστα οι Ενωσίτες οπαδοί λένε σε οπαδικές συζητήσεις, ότι η Ένωση από την εποχή της συνύπαρξης Κασάπη-Γεωργάτου έχουν να δούνε τόσο δυνατό δίδυμο στην αριστερή πτέρυγα.

Τέτοια σύγκριση ισούται με ιεροσυλία, θα πείτε. Γίνεται όμως για συμβολικούς λόγους. Έχουν ποδοσφαιρική παιδεία οι οπαδοί και αναγνωρίζουν, ότι οι τωρινοί παίκτες πρέπει να φάνε πολλά ψωμιά για να φτάσουν τους δύο Έλληνες παιχταράδες.

Ο Χουλτ μπορεί να ταιριάξει άμεσα στην ΑΕΚ και για έναν ακόμα λόγο. Οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού έχουν να λένε, ότι η περίπτωση του «δένει» απόλυτα στο 3-5-2, ένα σύστημα που λατρεύει να εφαρμόζει φέτος ο Μανόλο Χιμένεθ.

Συν τοις άλλοις θα αποτελέσει ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Ισπανού. Στη Νις, πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριαμό του Τριφυλλιού, ο Χουλτ δεν έπαιζε συχνά ως αριστερός μπακ. Από τα 47ματς που έπαιξε με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας, τα 22 αγωνίστηκε στο κέντρο, τα 7 ως αριστερό μπακ, τα 3 ως αριστερο μπακ χαφ σε 3-5-2 και τα 6 ως αριστερό εξτρέμ.

Μπορεί η ΑΕΚ να μην πήρε καθαρό εξτρέμ, αυξήθηκαν όμως οι λύσεις που θα έχει ο Χιμένεθ.

Όσον αφορά το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, η ΑΕΚ δεν πήρε... τσάμπα τον παίκτη. Ναι μεν είχε επικοινωνήσει, ότι δεν θα πάρει παίκτη από τον παραπέοντα Παναθηναϊκό, στο παρελθόν όμως, όταν η ίδια είχε βρεθεί σε δυσχερή κατάσταση είχε αποδυναμωθεί από το Τριφύλλι.

Οι παλιοί έχουν να θυμούνται από τη δεκαετία του '80 τις μεταγραφές του Βαγγέλη Βλάχου και του Λύσσανδρου Γεωργαμλή, αλλά και το ασφυκτικό πρέσινγκ προς τον Μανωλά για να φορέσει τα πράσινα. Ήταν την εποχή που το Τριφύλλι και η διοίκησή του άκουγαν μόνιμα ανάθεμα από τους οπαδούς του Δικέφαλου. Η ιστορία έχει καταγράψει, ότι για τους Ενωσίτες, πριν το 1996 ο Παναθηναϊκός ήταν ο μισητός εχθρός.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ όμως έχουν σεβαστεί τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Παντού σε ραδιόφωνα, ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης τηρούν πολύ σωστή στάση απέναντι σε τους φίλους του Τριφυλλιού και τους εύχονται να μην περάσει η ομάδα τους όσα βίωσαν και οι ίδιοι.

Οι όποιες κόντρες έμειναν στο παρελθόν. Πλέον η ΑΕΚ πηγαίνει για να χτυπήσει το πρωτάθλημα, γι'αυτό και απαιτείται ενίσχυση. Τον Χουλτ τον γνωρίζει, ξέρει τι μπορεί να της δώσει και θεωρεί, ότι η παρουσία του θα τη βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags