Facebook Pixel Αλέφαντος: Έτσι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ - Sportdog.gr
| 2018-02-03 11:20:00

Αν βάλει αυτούς τους τέσσερις ο Γκαρσία θα χλωμιάσω - Έτσι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

του Νίκου Αλέφαντου
Αν βάλει αυτούς τους τέσσερις ο Γκαρσία θα χλωμιάσω - Έτσι πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με ΑΕΚ

Πρόταση-έκπληξη για το δεξί άκρο της άμυνας.

Δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα εξαρτηθεί και από το πώς θα κατεβάσουν τις ομάδες οι δύο προπονητές. Θα είναι κομπλέ ο Ολυμπιακός; Θα λείπουν παίκτες; Ο Ομάρ ειδικά είναι θέμα. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες από την ΑΕΚ, παίζει στο Καραϊσκάκη, είναι το φαβορί. Αλλά το ματς είναι πολύ δύσκολο.

Ο Γκαρσία τώρα θα κριθεί. Σε 4 ματς μέσα σε λίγες μέρες. ΑΕΚ μέσα, ΑΕΚ έξω κύπελλο, Περιστέρι και Τούμπα. Τώρα θα κριθεί αν μείνει ή αν φύγει το καλοκαίρι.

Αν βάλει Ζιλέ δεξί μπακ θα είναι πρόβλημα. Διότι δεν έχει ταχύτητα. Δεν μπορεί εκεί. Θα πάρει μεγάλο ρίσκο ο Γκαρσία και θα κριθεί όχι μόνο ο Γκαρσία από αυτό, αλλά και ο Χιμένεθ. Δηλαδή με Ζιλέ εκεί, αν ο Χιμένεθ δεν βάλει από εκεί παίκτη γρήγορο και ντριμπλαδόρο, θα κριθεί και αυτός.

Εγώ αν δεν μπορεί να παίξει ο Ομάρ, θα προτιμούσα Κούτρη να αλλάξει πλευρά και Χατζισαφί από την άλλη. Διότι είναι και οι δύο γρήγοροι. Και ας προσέχει πίσω ο Κούτρης, ας μην βγαίνει πολύ. Ελπίζω να μη δω κάνα Ανδρούτσο εκεί, το παιδί δεν φταίει σε τίποτα, δεν είναι η θέση του.

Μπροστά θα έβαζα 4-3-3. Όχι δύο χαφ μόνο στον άξονα, απέτυχε αυτό στην Τρίπολη με δύο χαφ του Ολυμπιακού απέναντι σε τρεις χαφ του Αστέρα εκ των οποίων οι δύο Αργεντινοί ήταν πιο γρήγοροι.

Εγώ θα έπαιζα με Ανσαριφάρντ μπροστά, Μιραλάς από τη μία και Μάριν ή Πάρντο από την άλλη, όποιος πάει καλύτερα στις προπονήσεις αυτές τις μέρες. Ο Μάριν έχει τηn ντρίμπλα, ο Πάρντο είναι πιο δυναμικός. Σεμπά δεν θα έβαζα με τίποτα. Ξέχασέ το.

Πίσω Φορτούνη απαραίτητα με μία μικρή επιφύλαξη αν ο Οφόε ήταν σούπερ στις προπονήσεις. Και δύο κόφτες Ρομαό και Ζιλέ. Ο Ταχτσίδης είναι αργός.

Η ΑΕΚ έχει μέτριο υλικό αλλά ο προπονητής της την έκανε οικογένεια. Είναι ένα σώμα η ΑΕΚ και αν σε βρει μπόσικο θα σε χτυπήσει. Από τον Ολυμπιακό θα εξαρτηθεί το ματς. Αν αξιοποιήσει την ποιότητα των παικτών του και παίξει δυνατά ως ομάδα, είναι το φαβορί.

Αν δω Ζιλέ δεξί μπακ με Ταχτσίδη, ή Ανδρούτσο ή Σεμπά, τέτοια πράγματα, θα χλωμιάσω. Δεν σημαίνει ότι δεν θα νικήσει ο Ολυμπιακός και έτσι, αν η ΑΕΚ κάνει λάθη πίσω, μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός. Δεν έχεις όμως πολυτέλεια ρίσκου τώρα. Αυτά που είδαμε στην Τρίπολη ήταν ρίσκα, να παίζεις με 2 χαφ απέναντι σε 3 χαφ, να αφήνεις τον Σισέ να κάνει τον Μαραντόνα και να πετάει δέκα φορές την μπάλα λάθος, αυτά πρέπει να μην επαναληφτούν και να παίξει ο Ολυμπιακός το παιχνίδι που ξέρει. Με τους καλύτερούς του παίκτες. Πρέπει να το νικήσει αυτό το ματς γιατί αν δεν το νικήσει, θα είναι το πρωτάθλημα πολύ δύσκολο...

Ο Μαρινάκης έδωσε πολλά λεφτά το καλοκαίρι και τον Γενάρη για τον Μιραλάς, δεν φταίει εκείνος αν κάποιοι παίκτες δεν βγήκανε. Περιμένω από τον Μιραλάς τώρα ένα καλό ματς. Δεν είναι ο Μιραλάς που ξέραμε. Προσέξτε όμως: Δεν είναι βαρύς, είναι ελαφρύς. Αλλά δεν δείχνει εμπιστοσύνη στην ντρίμπλα και εκτέλεση. Δεν έχει την εκρηκτικότητα που είχε ως και πέρσι που τον έβλεπα 3 χρόνια στην Αγγλία. Τον περιμένω να κάνει ένα καλό ματς, γι' αυτά τα ματς τώρα τον πλήρωσε τόσο ακριβά ο Ολυμπιακός. Θα είναι μεγάλη δουλειά να βρει δίχτυα ξανά ο Μιραλάς, θα ανεβάσει όλο τον Ολυμπιακό. 

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags