Facebook Pixel Aλέφαντος: Σαλάτα τα έκανε ο Γκαρσία, τι επινόηση τρελή ήταν αυτή - Sportdog.gr
| 2018-02-05 10:30:00

Σαλάτα ο Γκαρσία, τι επινόηση τρελή ήταν αυτή - Κατάπιε Μιραλάς ο Βράνιες - Άνω-κάτω ο Γιακουμάκης;

του Νίκου Αλέφαντου
Σαλάτα ο Γκαρσία, τι επινόηση τρελή ήταν αυτή - Κατάπιε Μιραλάς ο Βράνιες - Άνω-κάτω ο Γιακουμάκης;

Τρώει κυνήγι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης.

Τι ήταν αυτό πάλι σήμερα. Μιλάω πάντα βράδυ μόλις τελειώνουνε τα ματς, το σάιτ τα βάζει το πρωί. Ούτε εφημερίδες έχω ανάγκη να διαβάσω, ούτε τηλεοπτικές εκπομπές να δω. Αυτά που είδα πριν λίγο ήταν ένα σοκ.

Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο τομείς. Ο ένας ήταν η διαιτησία και ο άλλος το αγωνιστικό. Είχα πει πολλές φορές ότι τώρα θα κρινόταν ο Γκαρθία. Όταν οι άλλοι αποθεώνανε στην αρχή τον Γκαρθία εγώ ήμουν επιφυλακτικός και έλεγα ότι τίποτα δεν άλλαξε... Επίσης έχω πει πολλές φορές ότι η ΑΕΚ με μέτριο υλικό έχει τον καλύτερο προπονητή και ότι ο Λουτσέσκου είναι σοβαρός προπονητής και γι' αυτό προχωράει σφικτός ο ΠΑΟΚ.

Η διαιτησία αδίκησε τον Ολυμπιακό, υπάρχει πέναλτι που έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός και επίσης το γκολ της ΑΕΚ στο τέλος είναι επιθετικό φάουλ. Τρώει κυνήγι ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης. Τρώει κυνήγι από παντού. Ο Μητσοτάκης εγώ πιστεύω ότι θα κυβερνήσει τη χώρα και ότι το αξίζει, αλλά ως τότε θα τον κυνηγάνε τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλο σωματείο ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται να τρώει τέτοιο κυνήγι. Τι φοβούνται, ότι θα πολιτευτεί ο Μαρινάκης;

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Το πρωτάθλημα χάνεται λόγω του προπονητή. Μετά την Τρίπολη έκανε μεγάλα λάθη πάλι. Όταν πας σε μια ομάδα πρέπει να δείξεις δουλειά. Πρέπει να δείξεις βελτίωση, όχι να την κάνεις χειρότερη. Δεν βλέπω να κάνει πολύ καλές προπονήσεις. Και στην τακτική που επέλεξε σε δύο σερί ματς, είδα τραγικά πράγματα.

Ο Ολυμπιακός έχει τους καλύτερους παίκτες. Ο προπονητής όμως τα έκανε σαλάτα.

Παίρνεις τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Ανσαριφάρντ, ψηλό παιδί, δυνατό παιδί, γρήγορος, και τον αφήνεις στον πάγκο! Τι επινόηση τρελή ήταν αυτή. Και βάζεις σέντερ φορ τον Μιραλάς ο οποίος δεν τραβάει και είναι σκιά του εαυτού του. Και σε ποιους τον βάζεις. Στα στόπερ της ΑΕΚ που είναι ψηλοί και δυνατοί, τον κατάπιε ο Βράνιες. Δεν το βλέπεις πώς παρουσιάζεται στους αγώνες και στις προπονήσεις ο Μιραλάς;

Και αχρηστεύεις τον Ανσαριφάρντ, αχρηστεύεις τον Μιραλάς πάνω στον Βράνιες, αχρηστεύεις και τον Φορτούνη που τον βάζεις στα πλάγια, αριστερά. Δεν θέλει και δεν μπορεί εκεί ο Φορτούνης. Παλιό θέμα είναι αυτό και αποδεδειγμένο. Δεν του το είπε κανείς αυτό; Πιστεύω ότι του το είπαν. Και βάζεις μέσα τον Οφόε που έχει χάσει τόσα ματς και είναι βαρύς με κιλά.

Και στο τέλος προσπαθείς με συνεχείς αλλαγές να διορθώσεις τα λάθη σου, όπως τα ίδια έκανες και στην Τρίπολη. Και ενώ σου χαμογελά η τύχη και προηγείσαι στο '81, δεν σου έχει μείνει αλλαγή να πετάξεις τρίτο στόπερ πίσω να κλειδώσεις το ματς, να μπαλώσεις τα λάθη στην αμυντική διάταξη που είχαν αφήσει παίκτες της ΑΕΚ μόνους τους να κάνουν δύο κεφαλιές-μισά γκολ. Πριν σκοράρει η ΑΕΚ είχαν γίνει κι άλλα λάθη που προειδοποιούσαν. Και τρως δύο γκολ στο τέλος, το δεύτερο βέβαια ήταν επιθετικό φάουλ.

Αφήνεις έξω και τον Μάριν που έχει την ντρίμπλα, έχει την τέχνη. Και σε εκθέτουν και ο Ανσαριφάρντ και ο Μάριν όταν μπαίνουν αλλαγή. Σκόραρε πάλι ο Ιρανός. Και έχεις αργό κέντρο έτσι όπως ξεκινάς, με Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε. Έχανε το κέντρο στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός.

Κρίμα για τον Μαρινάκη που άξιζε καλύτερης ομάδας με τα λεφτά που έχει ρίξει φέτος. Ό,τι μπορούσε έκανε, Μιραλάς του ζητάγαμε όλοι, Μιραλάς πλήρωσε και έφερε. Ήταν στο χέρι του προπονητή μετά να αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται το υλικό του. Και αν ένας παίκτης δεν είναι έτοιμος, δεν τρως τον καλύτερο σέντερ φορ σου για να αλλάξεις θέση στον παίκτη που δεν είναι έτοιμος. Ο Μιραλάς δεν παίζει εδώ και χρόνια τη θέση του φορ, πετάς έξω τον πρώτο σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλάζεις και θέση στον Φορτούνη. Με ένα λάθος, τρία προβλήματα!

Και η αμυντική διάταξη πίσω προβληματική. Δεν μπορεί να μπαίνει ο Γιακουμάκης μέσα και να σε κάνει άνω κάτω και να σου γυρνάει το ματς. Η ομάδα ανακατεύτηκε άσχημα. Δεν θέλω να πω περισσότερα γιατί καταλαβαίνω την πίκρα κάποιων ανθρώπων. Όλοι μας πικραθήκαμε, και όσοι ξέρουμε μπάλα ακόμα πιο πολύ με αυτά τα περίεργα που είδαμε.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags