Facebook Pixel Sportdog.gr | Το μοναδικό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού - Μόνο σε αυτόν δεν λένε τίποτα!
| 2018-02-08 12:41:00

Το μοναδικό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού - Μόνο σε αυτόν δεν λένε τίποτα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το μοναδικό σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού - Μόνο σε αυτόν δεν λένε τίποτα!

Υπάρχει διασωθείς που αποτελεί παράδειγμα ήθους στο λιμάνι.

Όπως έχετε ενημερωθεί, 300 οπαδοί περίμεναν μετά την ήττα και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, την αποστολή του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Οι φίλοι των ερυθρόλευκων ζήτησαν από τον Γιάννη Βρέντζο αλλαγές και έκραξαν τους ποδοσφαιριστές για τον τρόπο που εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ. Δεν άρεσε στους ερυθρόλευκους το γεγονός, ότι η ομάδα τους δεν είχε τσαγανό, πάθος, ένταση και εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, με εξαίρεση τα λίγα λεπτά που απέμειναν μετά τη μείωση το σκορ με τον Ταχτσίδη.

Αυτός που δέχτηκε τα περισσότερα βέλη από τους Ολυμπιακούς ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν αυτός που τα άκουσε περισσότερο απ' όλους. Η αλήθεια είναι όμως, ότι από όσους έπαιξαν υπήρχε και ένα διασωθείς.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σίλβιο Προτό. Ο Βέλγος κακά τα ψέμματα ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Ήταν αυτός που με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και με τις αντιδράσεις του μέσα στο παιχνίδι απέδειξε, ότι ήταν ο μοναδικός συνειδητοποιημένος ανάμεσα στους συμπαίκτες του.

Τι να πρωτοσημειώσουμε για τον Προτό; Το πως καθάριζε τις ψηλές μπαλιές στο πρώτο μέρος; Ή τις φοβερές αποκρούσεις στο δεύτερο; Για τα γκολ δεν μιλάμε καθόλου, γιατί ήταν ασύλληπτα, δεν τα έπιαναν ούτε τερματοφύλακες μεγαλύτερης κλάσης.

Ο Προτό αυτήν την στιγμή, είναι ο μόνος που γλιτώνει από το κράξιμο, λόγω της αφοσίωσής του. Στην ουσία ο 34χρονος πορτιέρε αποτελεί παράδειγμα για όλους τους συμπαίκτες του! Ήρθε το καλοκαίρι ως αντικαταστάτης του Καπίνο, οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και έγινε πρώτος, ενώ με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δικαιώνεται ο Χάσι για την επιμονή της μεταγραφής του. Ο Βέλγος δέθηκε με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς!

Σημείο αναφοράς όμως ήταν και στο ΟΑΚΑ! Το γεγονός βέβαια, ότι ένας τερματοφύλακας συγκεντρώνει περισσότερη δημοφιλία από πιο επιθετικογενείς παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να δίνει ένα επιπρόσθετο προβληματισμό στη διοίκηση της ομάδας, για τα λάθη που έχει κάνει τη φετινή σεζόν.

Μία τελευταία σημείωση για τον Προτό αφορά τον χαρακτήρα του. Σε μία έξοδο που μάζεψε τη μπάλα, στο πρώτο μέρος, συγκρούστηκε με τον Λιβάγια και δημιουργήθηκε μία αψιμαχία, την οποία φρόντισε να σβήσει ο ίδιος με πολύ αξιοπαράδεκτο τρόπο. Αν μη τι άλλο, αυτό δείχνει εκτός από επαγγελματισμό, αλλά και ήθος, από το οποίο πρέπει να διδαχτούν οι οπαδοί.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags