Facebook Pixel Αλέφαντος: Έτσι θα φτιάξει ο Ολυμπιακός, πάρτε αυτούς τους παίκτες
| 2018-02-12 10:33:00

Έτσι θα φτιάξει ο Ολυμπιακός, ποιους παίκτες να πάρει - Τι κάνεις ρε Ουζουνίδη, παιδική χαρά είσαι!

του Νίκου Αλέφαντου
Έτσι θα φτιάξει ο Ολυμπιακός, ποιους παίκτες να πάρει - Τι κάνεις ρε Ουζουνίδη, παιδική χαρά είσαι!

Διαβάστε τώρα αυτά που δεν σας τα λένε αλλού.

Όταν κάνω την κριτική στον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει καμία αφισβήτηση ότι ο Μαρινάκης είναι μεγάλος πρόεδρος, μακράν μεγαλύτερος από των άλλων ομάδων. Δηλαδή αν είχε πάρει 7 σερί πρωταθλήματα ο Σαββίδης ή 7 σερί πρωταθλήματα ο Μελισσανίδης, τι θα γινόταν; Το φαντάζεστε; Ο Μαρινάκης ισοφάρισε τα 7 σερί του Κόκκαλη και μπορεί να τον ξεπεράσει σε σύνολο τίτλων γιατί είναι νέος.

Ο Ολυμπιακός χάνει φέτος το πρωτάθλημα λόγω δύο λόγων: Πρώτον, προπονητές, και δεν τα λέω κατόπιν εορτής, ποτέ δεν ύμνησα ούτε Χάσι, ούτε Λεμονή, ούτε Γκαρθία. Αντιθέτως, έλεγα τα στραβά τους από την αρχή. Ούτε παρασύρθηκα στη διαφήμιση που γινόταν στον Γκαρθία στις αρχές. Και θυμάστε πόσα καλά λόγια έχω πει για Χιμένεθ και Λουτσέσκου όταν τους έκαναν κριτική. Τελικά δικαιώνομαι για τους προπονητές του Ολυμπιακού και για τους προπονητές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν βγήκαν πολλές μεταγραφές. Ενώ δόθηκαν λεφτά. Αν ήμουν εγώ να επιβλέπω θα καταλάβαινα τι γίνεται και με παίκτες και με προπονητές. Αλλά δεν έχουν έναν που να έχει κάνει τον προπονητή να επιβλέπει στο Ρέντη. Αν δεν είσαι μηχανικός αυτοκινήτων μπορείς να αξιολογήσεις έναν μηχανικό αυτοκινήτων; Τι κάνουν εκεί ο Μοντέστο, ο Κοβάσεβιτς και όλοι αυτοί;

Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι παίκτες θέλει τώρα ο Ολυμπιακός. Ένα στόπερ γρήγορο, δύο χαφ ταχύτατα και έναν κυνηγό γρήγορο που να μπορεί να παίξει και στα άκρα. Και προπονητή καλό. Φτιάχνεται ο Ολυμπιακός με αυτά που είπα.

Ο Ατρόμητος για παράδειγμα κτίστηκε σωστά με καλές επιλογές Σπανού, Αγγελόπουλου και καλό προπονητή τον Κάναντι. Η ΑΕΚ τα ίδια. Ο Κάναντι έκανε καλή ομάδα, ταχύτατη, και όταν βγαίνει στο γκολ είναι απόλαυση να τη βλέπεις.

Ο Κάναντι στα φιλικά όμως δεν πήγαινε καλά. Και αργότερα διάβασα μια συνέντευξη του τεχνικού διευθυντή του Αγγελόπουλου στο Σινάνογλου στο ΦΩΣ ότι τους είχε ξεθεώσει στην προπόνηση φυσικής κατάστασης τότε. Τα αποτελέσματα μετά φάνηκαν στη διάρκεια της σεζόν. Θυμάστε πόσες φορές σας έχω πει ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι καλά προπονημένος; Και όταν ήταν μπροστά ο Ολυμπιακός το έλεγα.

Κατά τα άλλα, έγινε τρομερό ματς, με 4 γκολ, γρήγορο, με αγωνία ως το τέλος. Δεν θέλω να κριτικάρω μεμονωμένους παίκτες γιατί είναι σε μαύρα χάλια και σέβομαι τον Ολυμπιακό. Τι να πεις λόγου χάρη για τη φάση του γκολ του Βασιλακάκη. Ο Βασιλακάκης ρε σου παίρνει κεφαλιά μέσα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, είσαι δίπλα του 2 μέτρα παλικάρι και δεν πηδάς; Πρόβλημα στα στόπερ, πρόβλημα στα χαφ, παντού.

Και κάτι για το ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός διαβάστε τώρα αυτά που δεν σας τα λένε αλλού. Τεράστια ευθύνη γι' αυτό το ματς ο Ουζουνίδης. Είσαι ρε προπονητής στον Παναθηναϊκό, εντάξει τα προβλήματα, αλλά ας πούμε ότι είσαι προπονητής σε οποιαδήποτε ομάδα. Πας στα Γιάννενα να παίξεις. Συγνώμη, δεν βλέπεις τον ΠΑΣ Γιάννενα τον τελευταίο καιρό; Αν πιάσεις τον Κόντε, οι άλλοι δεν σκοράρουν ούτε 5 ώρες να παίζουνε!

Είσαι προπονητής, δηλαδή στρατηγός στον πόλεμο. Και στέλνεις το στρατό σου εναντίον του αντίπαλου στρατού. Τι θα κοιτάξεις πρώτα; Να σκοτώσεις τον καλύτερο μαχητή των αντιπάλων. Να προφυλαχτείς από τον καλύτερο μην σε θερίσει. Και να τους διαλύσεις την ψυχολογία βλέποντας τον καλύτερό τους να πεθαίνει.

Εσύ τι κάνεις ρε Ουζουνίδη με τον Κόντε; Παρατάσσεις 3-5-2 και όχι 5-3-2 αφού τα μπακ σου ξαμολιούνταν πολύ ψηλά, έγκλημα να έχεις 3 πίσω αντί για 4, και το κυριότερο αυτοί οι 3 ήταν με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και δεν είχες κανέναν πάνω στον Κόντε. Πάρτι σου έκανε ο Ισπανός. Ό,τι ήθελε έκανε. Και έτσι όπως ήταν στημένη η διάταξή σου, πέρναγε τον Οικονόμου και ήταν σαν να πέρναγε και τους άλλους δύο μαζί, έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα.

Δώνης-Μυστακίδης ανύπαρκτη επίθεση μπροστά. Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ στο κέντρο, περιμένεις με τα αποφάγια του ΠΑΟΚ να φτιάξεις ομάδα. Εντάξει, καταλαβαίνω τα προβλήματα. Πίσω όμως τι κάνεις;

Βάζεις 3 στόπερ Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Οικονόμου και ξαμολάς πολύ ψηλά να φεύγουν από τα πλάγια ο Κουλιμπαλί με τον Ινσούα. Ο Πετράκης σου τραβάει πίσω τον μαύρο όταν αμύνεται και παίζει 4-5-1. Με τον Κόντε σε παίζει μόνο του μπροστά. Και σε διαλάει μόνος του ο Κόντε, σου βάζει δύο γκολ και μπορούσε να σου βάλει και άλλα, διότι η άμυνα ήταν παιδική χαρά! Τον έσερνε από τη σέντρα τον Οικονόμου ο Κόντε και δεν υπήρχε άλλος να τον πλησιάσει κοντά!

Δεν μπορεί να μην έχεις δει τον Κόντε. Όλος ο ΠΑΣ Γιάννινα μπροστά ένας παίκτης είναι. Αυτός. Ίσως ο καλύτερος φορ στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Γρήγορος, μέγας γκολτζής, καλά πόδια, αυτοπεποίθηση, τα κολλάει από παντού.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags