Facebook Pixel Sportdog.gr | Μάστορας ή τυχερός ο Χιμένεθ; (Poll)
| 2018-02-16 17:15:00

Μάστορας ή τυχερός ο Χιμένεθ; (Poll)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μάστορας ή τυχερός ο Χιμένεθ; (Poll)

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Μία ακόμα ανατροπή πέτυχε η ΑΕΚ κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου, στη φετινή της πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Επτά φορές φέτος έχει βρεθεί πίσω στο σκορ και κατάφερε να το γυρίσει είτε παίρνοντας τη νίκη είτε αποσπώντας ισοπαλία. Το ενθαρρυντικότερο είναι, ότι η Ένωση δεν συμβιβάζεται με την ήττα, γι'αυτό και παραμένει αήττητη από τον Οκτώβριο.

Αυτή η μαχητικότητα που δείχνει ο Δικέφαλος είναι έργο προπονητή. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει εμφυσήσει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία στους παίκτες. Οι τελευταίοι με τα αποτελέσματα που έχουν πετύχει, νιώθουν τρομερή αυτοπεποίθηση και πιστεύουν στην πρόκριση, κάτι που φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά την πρώτη αναμέτρηση για τους “32” του Europa League.

Και σε αυτό το αποτέλεσμα καταλυτική ήταν η συμβολή του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος με τις αλλαγές του κατάφερε να σώσει την παρτίδα για την ΑΕΚ, που ήταν καλύτερη από την ουκρανική ομάδα και θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι, το λάθος του Μπακάκη όμως αποτέλεσε αστάθμητος παράγοντας, τον οποίο δεν υπολόγισε η Ένωση.

Οι αλλαγές του Μανόλο έκριναν την αναμέτρηση. Έριξε Χριστοδουλόπουλο και Αραούχο στο δεύτερο μέρος με την ΑΕΚ να αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την πίεση και την κυριαρχία της. Η κίνηση του 79' με την είσοδο του Αϊντάρεβιτς ήταν το κρυφό χαρτί του προπονητή της ΑΕΚ, αφού ο Αλβανός σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης μερικά δεύτερα αργότερα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κίνηση του 54χρονου τεχνικού στη σκακιέρα μετέβαλλε καταστάσεις.Έχει ξανασυμβεί άλλες πέντε φορές φέτος κάτι που σημαίνει, ότι δεν είναι τυχαίο. Είναι μεγάλος μάστορας στο χτίσιμο των αποτελεσμάτων ο προπονητής. Ας τα δούμε ένα, ένα.

Την 4η αγωνιστική η ΑΕΚ πάσχισε στον Περιστέρι για να βάλει γκολ στη Λαμία. Η Ένωση κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Χριστοδουλόπουλος που είχε μπει αλλαγή αντί του Μπακασέτα, στο 72' και έτσι οι κιτρινόμαυροι έφυγαν με το διπλό.

Την 11η αγωνιστική η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ στη Λεωφόρο. Ο Χιμένεθ ρίχνει στο 65' αντί του Γαλανόπουλου τον Αϊντάρεβιτς. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, το γκολ της ισοφάρισης του Λιβάγια προήλθε από μεγάλη ασίστ του Αλβανού.

Στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη ο Χιμένεθ έριξε άμεσα τον Γιακουμάκη μετά το γκολ του Ανσαριφάρντ που έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό. Ο Κρητικός είχε συμμετοχή στο γκολ του Τσιγκρίνσκι και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το νικητήριο τέρμα, προσφέροντας στους οπαδούς της ΑΕΚ μία επική ανατροπή.

Στον επαναληπτικό των “8” του Κυπέλλου απέναντι στους Πειραιώτες, έπρεπε να μπει ο Χριστοδουλόπουλος στο 28' αντί του Λόπες για να προηγηθεί η ΑΕΚ με κεφαλιά του, στο 57', η οποία άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση, πριν τη σιγουρέψει η γκολάρα του Αραούχο.

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης ο Λάζαρος μπήκε ξανά στο 57' (αντί του τραυματία Κονέ)και σκόραρε στο 61' με πέναλτι, λύνοντας άλλον ένα Γόρδιο Δεσμό για την ΑΕΚ.

Έξι φορές κίνηση του Χιμένεθ από τον πάγκο έχει συμβάλλει στο να πάρει η ΑΕΚ το αποτέλεσμα που θέλει και να παραμείνει αήττητη. Αυτό άλλοι το θεωρούν ρέντα του προπονητή και άλλοι ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Προσωπικά κλίνω προς το δεύτερο, γιατί σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Εσείς τι λέτε;

Μπείτε στο Poll του sportdog.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags