Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα συλληφθούν ή θα γδυθούν οπαδοί του ΠΑΟ στη Λάρισα; - Η απορία Γκαρσία και η... κωλοφαρδία Χιμένεθ
| 2018-02-17 14:55:00

Θα συλληφθούν ή θα γδυθούν οπαδοί του ΠΑΟ στη Λάρισα; - Η απορία Γκαρσία και η... κωλοφαρδία Χιμένεθ

Sportdog Team
Θα συλληφθούν ή θα γδυθούν οπαδοί του ΠΑΟ στη Λάρισα; - Η απορία Γκαρσία και η... κωλοφαρδία Χιμένεθ

Πραγματική ΟΜΑΔΑ η ΑΕΚ, τι σεζόν κάνει ο Λάζαρος!

Τι είπε τώρα ο άνθρωπος; Υπεύθυνα χείλη το ξεστόμισαν όλο αυτό; «Αδυναμία διαχείρισης κατάστασης και δεδομένων»! Ευθαρσώς δεν μας το σέρβιραν από το υφυπουργείο Αθλητισμού και… αμαρτία δεν έχουν!

Είναι η πρώτη φορά, πιθανά και στα παγκόσμια χρονικά, που τέτοια κυνική ομολογία ανικανότητας δεν έχει ματαγίνει από κανένα υπουργό και από καμία κυβέρνηση!

Συνειδητοποίησε η κοινή γνώμη γιατί ο υφυπουργός Αθλητισμού βάζει Stop ακόμα και στις μεμονωμένες μετακινήσεις οπαδών, με χρωματική ετικέτα μάλιστα. Κλειδώνει τα γήπεδα μακριά από ΟΑΚΑ, Καραϊσκάκη, Τούμπα, Λεωφόρο. Απαγορεύει σε συγκεκριμένες αποχρώσεις, του κόκκινου, του μαύρου, του κίτρινου και του πράσινου, την παρουσία σε εξέδρα αντίπαλης ομάδας.

Θα συλληφθούν ή θα γδυθούν;

Δηλαδή, για να καταλάβουμε όλοι, παίζει Καθαρά Δευτέρα ο Παναθηναϊκός στο AEL F.C. Arena και μια οικογένεια έχει πάει στο πατρικό της στη Λάρισα εκδρομή, για να περάσουν το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς. Και στο πρόγραμμα, πριν την επιστροφή στην Αθήνα, είναι να πάνε και στο γήπεδο το βραδάκι της Δευτέρας, ταξιδεύοντας αργότερα πίσω για το γύρισμα στην καθημερινότητα.

Ο μπαμπάς με το γιο είναι ντυμένοι casual με τις φόρμες τους. Που, κατά σύμπτωση ή έτσι… γουστάρουν, είναι οι πράσινες με το τριφύλλι, οι επίσημες της ομάδας, οι αγορασμένες από τη μπουτίκ της Τσόχα.

Τι θα συμβεί στην είσοδο του γηπέδου; Θα τους… συλλάβουν και θα τους πάνε αυτόφωρο ή θα τους… γδύσουν και θα τους… ξανά-συλλάβουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς!

Υπερβολικές σκέψεις μέσα από υπερβολικές καταστάσεις και ανήκουστες πολιτικές αποφάσεις!

Κι ύστερα, ο αρμόδιος, άμεσα εμπλεκόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είναι σύμφωνος με τη θέση του κ. Βασιλειάδη; Πού ‘ντος; Δεν είδαμε να πάρει θέση, να κάνει μια δήλωση σύμπλευσης, ενίσχυσης (και δικαιολόγησης) της κατεύθυνσης που πήρε η πολιτεία για να… αποφύγει τυχόν επεισόδια.

Και προτίμησαν να εκτεθούν στον κόσμο και την κοινωνία, ότι αδυνατούν καθ’ ομολογία, να τραβήξουν τα γκέμια, να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών, των κατοίκων των περιοχών όπου παίζονται ποδοσφαιρικοί αγώνες του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, χωρίζοντας τους οπαδούς πρώτα από όλα σε… ανήμερα θηρία και σε… άκακα αρνάκια! Όλοι οι άλλοι υποστηρικτές των ομάδων, ΟΚ εν ολίγοις. Οι συγκεκριμένοι, «φακελωμένοι και βαρυποινίτες» της Big 4 είναι το πρόβλημα.

Ελάτε όμως που δεν τα χάφτουν όλοι έτσι μονομιάς και είναι και εκείνοι που την πονηρεύονται και σου λένε αναρωτώμενοι: Μετά την ανακοίνωση της θύρας 4 για τη Λαμία και την εισαγγελική παρέμβαση, τους ήρθε στην κυβέρνηση να κόψουν τους εκδρομικούς δρόμους όλων των οπαδών των 4 μεγάλων ομάδων έως τη λήξη της σεζόν!

Η ίδια κυβέρνηση, ο ίδιος υπουργός, ο ίδιος άνθρωπος ειδικά, που δεν πάει πολύς καιρός που ανακοίνωνε, με γροθιά στο τραπέζι, ότι από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο θα ισχύσει νέος νόμος επαναφοράς στη ζωή όσων αγαπούν την μπάλα και το γήπεδο, της ελεύθερης μετακίνησης οπαδών και θα ξαναδούμε επιτέλους πολυχρωμία στις κερκίδες των γηπέδων μας!

Πώς γίνονται αυτά! Μπας και συνταράζονται στο ενδεχόμενο νέου, μεγαλύτερου (από τους Ζωσιμάδες ας πούμε, που πέρασε στο ντούκου…) κρούσματος βίας από οπαδούς άλλων ομάδων – πλην Ολυμπιακού που τον κατακερμάτισαν με την εξοντωτική τιμωρία που ήδη του έχουν υποβάλλει – και δη, αγαπημένης ομάδας και ηγέτη της σε κυβερνητικά πρόσωπα, για το πώς και με το τι θα το κουκουλώσουν;

Μπας και δεν θα γίνεται να το ξανά-σκεπάσουν, οπότε κόβοντας και τις μεμονωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, απλώνουν κιόλας δίχτυ προστασίας σε συγκεκριμένη ΠΑΕ και το συγκεκριμένο αφεντικό της;’

Να, αυτά είναι που βάζει με το νου του ο κοσμάκης και άντε ύστερα να του πεις και να τον πείσεις ότι ο ελέφαντας… δεν έβγαλε φτερά και πετάει!

Φρεσκάδα και «κωλοφαρδία»

Έβλεπα την Πέμπτη τα ματς του Europa League. Με εντυπωσίασαν η φρεσκάδα, το σθένος, οι δυνάμεις, ψυχολογικές και αγωνιστικές, η αυτοπεποίθηση που έβγαζε η ΑΕΚ στο 2ο ημίχρονο με τη Ντιναμό.

Η Ένωση, έργο Χιμένεθ σε συντριπτικό ποσοστό, είναι μια πραγματική ΟΜΑΔΑ (έτσι, κεφαλαία) που μέχρι πρότινος θα την αποκαλούσα ελκυστική, αλλά πλέον τη λες και γοητευτική. Για τα ελληνικά δεδομένα πάντα.

Εκείνος δε ο Λάζαρος, τι νεανική ορμή με ώριμη ποιότητα συνδυάζει! Μακράν η κορυφαία σεζόν στην ποδοσφαιρική ζωή του, τώρα στα γεράματα. Έχει και τη ρέντα του, αφού ό,τι κάνει του πιάνει, σαν τον Μανόλο που και να θέλει να χάσει αυτή την εποχή… δεν χάνει πιστεύω. Άμα του έβγαινε δηλαδή και η κίνηση (στο πλαίσιο του αναγκαίου rotation, αλλιώς δεν βγαίνει η χρονιά) Κλωναρίδη για βασικό, θα είχε ξεπεράσει και το γκολ της αλλαγής Αϊντάρεβιτς στα… 20 δευτερόλεπτα, θα είχε σπάσει όλα τα όρια της… κωλοφαρδίας!

Έχει και ο Γκαρθία την απορία

Για την περίπτωση Γκαρθία σας τα έλεγα προτού αρχίσουν τα δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Λίγο πριν πάρει τέλος το νικηφόρο σερί της ομάδας και αρχίσουν τα ντέρμπι με ΑΕΚ και… τα μικρότερα με Αστέρα και Ατρόμητο.

Τα έγραφα και προκαλώ όποιον δε βαριέται να ανατρέξει στα blogs εκείνων των ημερομηνιών. Έλεγα ότι ο Καταλανός ήρθε για να μείνει. Ήρθε για κάτι καλύτερο από τον Λεμονή και να πάψουν τα σούρτα φέρτα των προπονητών στο Ρέντη. Να οικοδομήσει. Να χτίσει την επόμενη και μεθεπόμενη μέρα.

Πώς όμως θα γλίτωνε την μπόρα, αν δεν του πήγαιναν καλά τα πράγματα φέτος; Αν η ομάδα έχανε τα ντέρμπι και τους στόχους της;

Αυτά έλεγα τότε. Και να που τώρα που τα πάντα έχουν χαθεί για την τρέχουσα σεζόν, ο ίδιος ο Ισπανός αναρωτιέται αν θα είναι του χρόνου…


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags