Facebook Pixel Sportdog.gr | Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης! Ξύλο, απειλές με όπλα και σπασμένα γήπεδα
| 2018-02-21 23:19:00

Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης! Ξύλο, απειλές με όπλα και σπασμένα γήπεδα

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης! Ξύλο, απειλές με όπλα και σπασμένα γήπεδα

Γιατί δεν βρίσκουμε κανάλι για το υπερθέαμα;

Μπορεί να μην έχουμε αγώνες για το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, ωστόσο το τελευταίο 24ωρο ήτα γεμάτο δράση και… ξύλο. Μέσα σε λίγες ώρες, ζήσαμε όλη τη μαγεία του ελληνικού ποδοσφαίρου και συνολικά του ελληνικού αθλητισμού.

«Πέσιμο» σε ποδοσφαιριστή με όπλο και μαχαίρι και λίγες ώρες αργότερα, «χοντρό σκηνικό» ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Την… αρχή έκανε η επίθεση στον Αμρ Ουάρντα σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Καισαριανής, με τον Αιγύπτιο να τρέχει για να σωθεί και τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για οπαδικό χτύπημα!

Επειδή όμως αυτό δεν έφτανε για την «αθλητική επικαιρότητά» μας, το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Καλλιθέα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως η παρέμβαση της αστυνομίας μας έσωσε από τα χειρότερα.

Και αυτά τα δύο περιστατικά, είναι απλώς τα τελευταία. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τα επεισόδια στο Λιμάνι του Πειραιά, με τους ΑΕΚτζήδες που ήθελαν να ταξιδέψουν στην Κρήτη για έναν τελικό που θα γινόταν με μαθητές (!!!), ενώ έχουν προηγηθεί επεισόδια σε δύο αγώνες της Σούπερ Λιγκ, σε Καραϊσκάκη και Γιάννινα αντίστοιχα.

Ομορφιές λοιπόν, εντός και εκτός γηπέδων. Όχι ότι είχαν σταματήσει ή τις είχαμε ξεχάσει, απλά το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει αγριέψει και πλέον το μπαρούτι μυρίζει πιο έντονα από ποτέ και η αστυνομία/πολιτεία δείχνουν ανίκανες να προλάβουν τις καταστάσεις.

Βέβαια, εξίσου… ανίκανες ή καλύτερα αδιάφορες, δείχνουν και οι ομάδες (σε όλα τα αθλήματα) όπου πρωτίστως ασχολούνται πώς θα καλύψουν τις όποιες ζημιές κάνουν τα καμάρια τους και στη συνέχεια με το πώς θα τους κρατήσουν μακριά από τους συλλόγους τους, μακριά από τα γήπεδά τους.

ΥΓ. Πολλοί, οι περισσότεροι, αποθέωσαν την εξέδρα των παιδιών στον τελικό του Κυπέλλου στην Κρήτη. Ωραίες εικόνες, όντως και διαφορετικές. Αλλά ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο φίλαθλος της ΑΕΚ (έτυχε τώρα το παράδειγμα) έπρεπε να πάει στο αεροδρόμιο για να γιορτάσει την επιτυχία της ομάδας του Σάκοτα και όχι στο γήπεδο!

Βέβαια, για να βρεθούν οι «σωστοί» οπαδοί σε έναν τελικό μεταξύ των «μεγάλων» στην Ελλάδα, θα πρέπει επιτέλους οι ΠΑΕ-ΚΑΕ να αποφασίσουν ότι θέλουν να γίνει ένα κανονικό παιχνίδι και όχι ένας πόλεμος. Αυτοί έχουν τα εισιτήρια, αυτοί τον κόσμο, αυτοί και τον τρόπο να προστατεύσουν τις ομάδες τους και το προϊόν τους, που τόσο νοιάζονται να πουλήσουν στα κανάλια…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags