Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγαλύτερη μαγκιά της ΑΕΚ να το «σηκώσει» μέσα στην Τούμπα
| 2018-02-26 22:45:00

Μεγαλύτερη μαγκιά της ΑΕΚ να το «σηκώσει» μέσα στην Τούμπα

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεγαλύτερη μαγκιά της ΑΕΚ να το «σηκώσει» μέσα στην Τούμπα

Δεν έχει ανάγκη η Ένωση από αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ.

Είχε τη μοίρα της στα χέρια της και να περάσει στην κορυφή. Προηγήθηκε αλλά λογάριασε χωρίς τον βιρτουόζο Ουάρντα που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων του φετινού πρωταθλήματος.

Μετά από γκέλες όπως αυτή της ΑΕΚ στο Περιστέρι είναι συνηθισμένο φαινόμενο να γίνεται ισοπέδωση των πάντων. Σε αυτό το κείμενο δεν θα γίνει αυτό. Και ας κλώτσησε η Ένωση (ξανά μετά την Τρίπολη) την ευκαιρία της ζωής της, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα.

Δεν έπαιζε άλλωστε μόνη της, αλλά εναντίον της μοναδικής ομάδας που την κέρδισε φέτος στο πρωτάθλημα. Της ομάδας που νίκησε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη και είναι τέταρτη στη βαθμολογία.

Κόντρα σε αυτόν τον σοβαρό αντίπαλο, η ΑΕΚ σκόνταψε μεν, αλλά παρέμεινε αήττητη για 15 συνεχόμενα παιχνίδια (στη Super League).

Ήταν ξεκάθαρο, ότι ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης στο Περιστέρι θα ήταν πολύ μεγάλος. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, είχε τις ευκαιρίες για να το καθαρίσει, αλλά ήταν εμφανώς κουρασμένη από το ταξίδι και την εμφάνιση στο Κιέβο.

Το γεγονός, ότι δεν έβγαιναν πολλές ενέργειες των παικτών δεδομένα συνδυάζεται με την απώλεια δυνάμεων. Χρειαζόντουσαν ανάσες που δεν είχαν. Τα πόδια ήταν βαριά, κάτι που παραδέχτηκε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του. Τα είχαν δώσει όλα με Ντιναμό.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Λιβάγια έβγαλε τρεις φορές τον Αραούχο μόνο του, αλλά ο Αργεντίνος ήταν δύο ταχύτητες πίσω για να προλάβει. Συν τοις άλλοις αεν υπήρξαν αρκετές κούρσες από τα εξτρέμ, αφού μην ξεχνάμε, ότι υπήρχε έγνοια για το ντουμπλάρισμα .

Δόθηκε μεγάλη προσοχή στο μαρκάρισμα του Ουάρντα, ιδιαίτερα από τον Μπακάκη. Μόνο στη φάση του πανέμορφου τέρματος που σημείωσε χάθηκε ο Αιγύπτιος και το πλήρωσε η ΑΕΚ.

Δεν χάθηκε και τίποτα...

Η ΑΕΚ πρέπει να ανακτήσει τις δυνάμεις της, γιατί μεσολαβεί το ματς στη Λάρισα, για το Κύπελλο και να επιστρέψει στα τριποντα με τον Πανιώνιο, πριν αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Θα είναι μεγαλύτερη μαγκιά για την Ένωση να περάσει μπροστά στη βαθμολογία με διπλό στην Τούμπα και να αποδείξει, ότι δεν χρειάζεται καμία αφαίρεση βαθμών αντιπάλου της, για να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο.

Είναι ανώτερη από τον ΠΑΟΚ και το έχει αποδείξει. Αυτό το πρωτάθλημα, 24 χρόνια από το τελευταίο κιτρινόμαυρο, το αξίζει και με το παραπάνω. Έχει παίξει την καλύτερη μπάλα φέτος, έχει αήττητο σερί, νίκησε τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, μέσα-έξω, με εκπληκτικές ανατροπές, αλλά και τον ξάδερφο Δικέφαλο, ο οποίος δεν μπορούσε να τη βάλει κάτω ούτε παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα.

Πριν το ματς με τον Ατρόμητο, με κάλεσε ένας φίλος, οπαδός του Ολυμπιακού, στο τηλέφωνο για να μου πει, ότι αν αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ, δεν πρέπει οι οπαδοί της ΑΕΚ να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα. «Αν το πάρετε έτσι, είναι σαν να παραδέχεστε, ότι δίκαια πήρε τον τίτλο στα χαρτιά ο Ολυμπιακός, το 2008», μου είπε.

Είναι από αυτούς που ασκούν κριτική πολλά χρόνια στις διοικήσεις των Πειραιωτών. Θέλει καθαρά πρωταθλήματα, τα οποία να κρίνονται στους αγωνιστικούς χώρους. Μου μετέφερε, την αντίθεσή του για τον τρόπο που έφυγε ο Ολυμπιακός από την Τούμπα. Του αντιπαρέβαλλα ότι είχε κάνει το ίδιο ο ΠΑΟΚ πέρσι στη Λεωφόρο και τώρα το πληρώνει. Η ΑΕΚ που αν μη τι άλλο έχει υπάρξει θύμα τέτοιας περίπτωσης, επωφελείται μεν, αλλά δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού αφορά Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ήταν ανένδοτος και επειδή γνωρίζω, ότι είναι τίμιος, θεωρώ πως έχει και δίκιο. Δεν χρειάζεται καμία αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ για να στεφθεί πρωταθλήτρια η ΑΕΚ. Απλά πρέπει σε όλα τα ματς, μέχρι τέλους, να δείξει την ίδια αυταπάρνηση που είδαμε στο Κίεβο και να μην έχει άλλες απώλειες. 

ΥΓ: Είναι φοβερή εικόνα να βλέπεις τον Χιμένεθ να έχει χειραψία με τον Ουάρντα και τον Αιγύπτιο να χαιρετά όλους τους παίκτες. Αυτήν την ποδοσφαιρική παιδεία αν μη τι άλλο πρέπει να την προβάλλουμε περισσότερο. Έχουμε δώσει πολύ χώρο στις καφρίλες και σε αυτό φταίμε ξεκάθαρα εμείς οι δημοσιογράφοι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags