Facebook Pixel Sportdog.gr | Καλύτερα τώρα η ήττα στο χωράφι, παρά ο τίτλος να πάει στράφι
| 2018-03-01 22:15:00

Καλύτερα τώρα η ήττα στο χωράφι, παρά ο τίτλος να πάει στράφι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Καλύτερα τώρα η ήττα στο χωράφι, παρά ο τίτλος να πάει στράφι

Γιατί η απώλεια στη Λάρισα δεν πρέπει να καίει την ΑΕΚ.

 Το παιχνίδι και η τροπή που πήρε στη Λάρισα ήταν υπέροχο. Είδαμε δύο ομάδες που πάλεψαν για τη νίκη με νύχια και με δόντια.

Είδαμε έναν αντίπαλο της ΑΕΚ να την παίζει για μία ακόμα φορά στα ίσια και να την υποβάλλει στην πρώτη της ήττα μετά από 129 ημέρες!

Κυριολεκτικά έπεφταν κορμιά στον χώρο του κέντρου. Οι μονομαχίες ήταν πολύ δυνατές και τα νεύρα εξίσου πολλα.

Παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω δίνοντας στο παιχνίδι έναν απίστευτο ρυθμό που εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί παρόμοιο σε παιχνίδι της φετινής χρονιάς.

Έτσι έσπασε το αήττητο 4 μηνών της Ένωσης, το οποίο διατηρούσε από τις 23 Οκτωβρίου 2017, όταν ηττήθηκε στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με το γκολ του Ντάουντα.

Αυτό το αποτέλεσμα και ο τρόπος που ήρθε (με ανατροπή) σίγουρα πρέπει να προβληματίζει τον Χιμένεθ για τη λειτουργία της ομάδας τους.

Καλύτερα όμως που ήρθε τώρα η ήττα παρά μετά, σε ματς πρωταθλήματος. Γιατί όπως και να το κάνουμε το νταμπλ είναι κύριος στόχος, αλλά για να πραγματοποιηθεί, δεν πρέπει να υπάρξει άλλη απώλεια στο πρωτάθλημα.

Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Θα ξαναχτίσει καλύτερά στατιστικά στο μέλλον η ΑΕΚ.

H ρεβάνς του ΟΑΚΑ αργεί και τα πράγματα θα είναι σίγουρα διαφορετικά. Στη Λάρισα η ΑΕΚ παρατάχτηκε με ενδεκάδα που δεν έχουμε ξαναδεί. Τη λες και ενδεκάδα ανάγκης, αφού Αραούχο και Λιβάγια αποκλείστηκαν, Κονέ, Λόπες είναι ανέτοιμοι, ο Σιμοες τραυματίας και ο Τσόσιτς νοκ άουτ για δύο μήνες.

Με τον Μασούντ στην κορυφή, τον Κλωναρίδη αριστερό εξτρέμ, δεξί τον Λάζαρο και δεκάρι τον Μπακασέτα. Στα χαφ δεδομένα έγινε λάθος με τη χρησιμοποίηση του Μοράν δίπλα στον Αϊντάρεβιτς.

Η ΑΕΛ πήρε το κέντρο και χτύπησε από τον άξονα την ΑΕΚ. Το πίστεψε και στο τέλος πήρε το παιχνίδι. Μπράβο της. Ήταν μεγάλη η νίκη των Θεσσαλών, όπως και το μάθημα που πήραν οι παίκτες του Χιμένεθ, οι οποίοι ολιγώρησαν στις καθυστερήσεις.

Όσον αφορά τη διαιτησία κάποια πράγματα είναι οφθαλμοφανή και δεν αμφισβητούνται. Πριν το γκολ του Μασούντ, υπάρχει φάουλ του Μοράν, ενώ το πέναλτι που κερδίζει ο Ναζλίδης είναι για... γέλια. Φαντάζομαι, ότι αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός τέτοιο πέναλτι θα γινόταν χαμός στο ίσιωμα.

Μία παρατήρηση θα πρέπει να γίνει για το γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν σε αυτό το στολίδι να υπάρχει τέτοιος αγωνιστικός χώρος. Δύο τραυματίες μέτρησαν οι δύο ομάδες. Χουλτ για την ΑΕΚ και Αγκάνοβιτς για την ΑΕΛ. Είναι αμαρτία να παίζεται μπάλα σε τέτοια χωράφια.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags