Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένας του ΠΑΟΚ με εντυπωσιάζει - Δικαίωση Κούγια, ντροπή για ΑΕΚ - Αν δε νικήσει ο Ολυμπιακός...
| 2018-03-02 11:05:00

Ένας του ΠΑΟΚ με εντυπωσιάζει - Δικαίωση Κούγια, ντροπή για ΑΕΚ - Αν δε νικήσει ο Ολυμπιακός...

του Νίκου Αλέφαντου
Ένας του ΠΑΟΚ με εντυπωσιάζει - Δικαίωση Κούγια, ντροπή για ΑΕΚ - Αν δε νικήσει ο Ολυμπιακός...

Οι ανύπαρκτοι, η ομάδα-μοντέλο, o Λάζαρος και ο Ουζουνίδης.

Αρχίζω με ΠΑΟΚ. Πολύ καλός, ταχύτατος, με φοβερή φυσική κατάσταση, τρομερούς συνδυασμούς, φρέσκια ομάδα, αυτή την περίοδο έχει και φόρμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε Πανιώνιος, ανύπαρκτος, χωρίς τακτική, δεν μπόρεσε να κλείσει τους χώρους, υστέρησε πολύ. Ομάδα χωρίς φίρμες είναι, με νέους παίκτες, δεν μπόρεσε να κοντράρει τον εκπληκτικό ΠΑΟΚ.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση τελευταία ο Πέλκας, έχει βελτιωθεί πολύ, πρέπει να έχει δουλέψει μόνος του, γρήγορος, ταχύς, αέρινος, ντριμπλέρ. Και εκεί που παίζει, ως δεκάρι, παίζει καλύτερα, παρά ως εξτρέμ. Είναι ελαφρύς, γλιστράει και αρέσει. Και ο Πρίγιοβιτς πολύ επικίνδυνος φορ, μέσα στην περιοχή θα σε εκτελέσει, δεν πρέπει να τον αφήνεις. Και η άμυνα του ΠΑΟΚ και το κέντρο λειτουργούν πολύ καλά, δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσα ματς αήττητος. Τα έλεγα για Λουτσέσκου, δεν με ακούγατε...

Πάμε στην ΑΕΚ. Δεν ήταν καλή, έπεσε πάνω σε μια φοβερή Λάρισα, πολύ παθιασμένη, καλά στημένη από τον νέο προπονητή. Είναι υπολογίσιμη δύναμη η Λάρισα κι αυτό το οφείλει στον Κούγια, που έχει φτιάξει μια ομάδα-μοντέλο, όπως ο Σπανός με τον Ατρόμητο, ο οποίος φέτος είναι η αποκάλυψη της χρονιάς.

Ήταν μεγάλη η νίκη της Λάρισας, για ημιτελικό Κυπέλλου μιλάμε. Δικαίωση του Κούγια, αν δεν ήταν εκεί, η Λάρισα θα έπαιζε τώρα Γ' Εθνική. Κέρδισε δίκαια και τώρα στη ρεβάνς αν βάλει ένα γκολ, θα δυσκολευτεί πολύ η ΑΕΚ. Πάντως, η φετινή η ΑΕΚ, στην έδρα της με τον κόσμο της, μπορεί να πάρει την πρόκριση. Δεν έχει τα μεγάλα αστέρια, έναν Λάζαρο έχει μόνο που είναι ο πιο καλό της παίκτης, αλλά πιστεύω στη ρεβάνς θα είναι μεταμορφωμένη. Γιατί η ΑΕΚ που είδα στη Λάρισα δεν με έπεισε. Θα είναι ντροπή, πάντως, αν η ΑΕΚ αποκλειστεί. Θα είναι κατολίσθηση.

Κι ένα σχόλιο για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανώτερος και πρέπει να κερδίσει με ένα καθαρό σκορ, ένα 2-0, ένα 3-0. Εύκολα, χωρίς άγχος. Και ο προπονητής να δείξει πράγματα. Είτε με κόσμο, είτε χωρίς, πρέπει να το πάρει οπωσδήποτε αυτό το ματς ο Ολυμπιακός. Θα είναι μεγάλη οπισθοδρόμηση αν δεν το κάνει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τους παίκτες, οι πιο καλοί έχουν φύγει, αλλά ο Ουζουνίδης τώρα τελευταία κάτι δείχνει. Το παλεύει, στήνει καλά την ομάδα, σύμφωνα με το υλικό που έχει στα χέρια του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags