Facebook Pixel Sportdog.gr | Φαβορί ο ΠΑΟ, «αδιάφορος» ο Ολυμπιακός - Μαρίνο, μη βάλεις Μουνιέ και Κουρμπέλη!
| 2018-03-04 13:00:00

Φαβορί ο ΠΑΟ, «αδιάφορος» ο Ολυμπιακός - Μαρίνο, μη βάλεις Μουνιέ και Κουρμπέλη!

του Κώστα Γκόντζου
Φαβορί ο ΠΑΟ, «αδιάφορος» ο Ολυμπιακός - Μαρίνο, μη βάλεις Μουνιέ και Κουρμπέλη!

Γι αυτό είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, αρκεί φυσικά…

Τον έχουν ξεγραμμένο είναι η αλήθεια τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό.

Με τις γνωστές αναφορές στα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, στις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών του, στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του και όλα τα σχετικά.

Σωστά είναι αυτά, μόνο που αποτελούν την μια πλευρά του φεγγαριού.

Αυτή δηλαδή που λέει σε ποια κατάσταση βρίσκει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό στο δεδομένο τάϊμινγκ.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά.

Αυτή που κανείς σχεδόν δεν την λαμβάνει υπ’ όψιν του και την οποία μάλλον ούτε στον Παναθηναϊκό την σκέφτονται, καθώς εκείνο που κυριαρχεί όπως πάντα πριν από κάθε δύσκολο παιχνίδι, είναι η… συγκέντρωση επιχειρημάτων και δικαιολογιών που θα εξηγούν το… γιατί το χάσαμε.

Κι αυτό είναι το ακριβώς αντίστροφο από αυτό που σκέφτονται όλοι.

Το σε ποια κατάσταση και σε ποιο τάϊμινγκ βρίσκει ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό.

Κι εδώ είναι που ο Παναθηναϊκός αν το σκεφτεί σοβαρά και ποδοσφαιρικά, μπορεί να αντιστρέψει την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για το Κυριακάτικο ντέρμπι στο Καραισκάκη.

Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλο παιχνίδι στο παρελθόν, στο οποίο ο Παναθηναϊκος να βρήκε τόσο «αδιάφορο» και κυρίως ασταθή Ολυμπιακό σαν κι αυτόν που θα βρει την Κυριακή το βράδυ μπροστά του.

Ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού ασχολείται όλη την εβδομάδα με το… δικαστικό και παραδικαστικό μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί,  Ολυμπιακός δεν μοιάζει να αντιμετωπίζει σαν παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» το ντέρμπι από πλευράς βαθμών και ανάγκης συγκομιδής των.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα βρίσκεται αναγκαστικά σε μια περίοδο αναζήτησης και ελέγχου των δεδομένων του εν’ όψει της νέας σεζόν, ενώ ο προπονητής του ουσιαστικά έχει δεν έχει ένα μήνα «καθαρά» ποδοσφαιρικής ενασχόλησης με την ομάδα και τους παίκτες του.

Σ’ αυτά αν προσθέσουμε και το κεκλεισμένων των θυρών, έχουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης στην οποία ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη.

Ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι «καλύτερο» θα μπορούσε να περιμένει από τον αντίπαλό του, πέρα από τις όποιες συνθήκες κα δυσκολίες έχει ο ίδιος σαν ομάδα, τις οποίες όμως θα τις είχε έτσι κι αλλιώς, καθώς είναι παγιωμένη εδώ και μήνες η κατάσταση στον Παναθηναϊκό.

Μπορεί λοιπόν ο Παναθηναϊκός να δει με διαφορετικό μάτι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μια «τιμητική απλά παρουσία» στο ντέρμπι, στην οποία φαίνεται να έχει αποκλειστικά αφοσιωθεί συνολικά σαν οργανισμός θέλοντας να είναι «έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και αποτέλεσμα».

Μπορεί, αρκεί φυσικά να λειτουργήσει στοιχειωδώς ποδοσφαιρικά.

Με πρώτο και καλύτερο πράγμα, την χρησιμοποίηση στο ντέρμπι μόνο όσων είναι 100% έτοιμοι από πλευράς δυνάμεων και φυσικής κατάστασης.

Αυτά τα «θα παίξει κι όσο αντέξει ο Μουνιέ» ή τα «να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Κουρμπέλης μετά τον τραυματισμό του και πόσο έτοιμος θα είναι», ειλικρινά εγώ δεν τα καταλαβαίνω.

Δεν μπορώ δηλαδή να «προσαρμοστώ» στην λογική (;) του να χρησιμοποιεί σε κρίσιμα παιχνίδια παίκτες ανέτοιμους από πλευράς δυνάμεων και στα όρια του κλαταρίσματος, καθώς και στην ευκολία με την οποία το κάνει και το επαναλαμβάνει συνεχώς ο Παναθηναϊκός.

Δεν κατανοώ το γιατί είναι πιο χρήσιμο το να πάρεις μια δυο ενέργειες, ή καμιά εικοσαριά «κανονικά» λεπτά συμμετοχής από ένα θεωρητικά ποιοτικότερο παίκτη, σε σχέση με την χρησιμοποίηση στην θέση του ενός σαφέστατα πιο έτοιμου και ικανού να ζορίσει τον αντίπαλο με την ενενηντάλεπτη συμμετοχή του.

Γιατί θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να χάνει από μία έως δύο αλλαγές σε κάθε κρίσιμο και ανταγωνιστικό παιχνίδι λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν μια σειρά παίκτες του στην διάρκειά του και πάλι δεν μπορώ να το καταλάβω.

Από κει και πέρα.

Τεράστια σημασία για το πώς θα μπει στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός και για το πόσο ουσιαστικά θα διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορεί, είναι το «είδος» της προετοιμασίας της ομάδας.

Το αν δηλαδή αυτή η προετοιμασία, θα έχει επικεντρωθεί στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι του αγώνα, στο τι θα πρέπει να προσέξει δηλαδή, τι θα πρέπει να εκμεταλλευθεί, ποια τακτική θα ακολουθήσει, πως θα έχει πλάνο αντίδρασης στην μια ή στην άλλη εξέλιξη του αγώνα, ή αν όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει αναλωθεί ΚΑΙ αυτή την εβδομάδα στο τι τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζει, στο πόσο… ηρωϊκό είναι που αντέχει ακόμα και στο γιατί ότι και να γίνει δεν θα μπορεί κανείς να τους πει κουβέντα.

Με δυο λόγια, το αν δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα προετοιμαστεί για το πώς θα κερδίσει στο ντέρμπι ή απλά για το πώς θα χάσει χωρίς να κοστίσει αυτό σε κανένα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags