Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι θα το γουστάρουν περισσότερο οι Ενωσίτες - Πρωταθλήτρια με μάχες, όχι φιλικά (Poll)
| 2018-03-04 20:16:00

Έτσι θα το γουστάρουν περισσότερο οι Ενωσίτες - Πρωταθλήτρια με μάχες, όχι φιλικά (Poll)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτσι θα το γουστάρουν περισσότερο οι Ενωσίτες - Πρωταθλήτρια με μάχες, όχι φιλικά (Poll)

Με την ψυχή στο στόμα θα είναι πιο γλυκός ο τίτλος για τους φίλους της ΑΕΚ.

ΑΕΚ- Πανιώνιος 1-0 με την Ένωση να χάνει για μία ακόμα φορά, πάμπολλες ευκαιρίες, για να καθαρίσει το παιχνίδι και να παίρνει με πολύ άγχος το τρίποντο που την έφερε πρώτη στη βαθμολογία, πριν το ματς της χρονιάς στην Τούμπα.

Ειδικά η φάση του Αραούχο στο 25' ήταν από αυτές που σε κάνουν να σηκωθείς από τη θέση που κάθεσαι και να... ξενερώσεις στη συνέχεια που δεν μπήκε τέτοιο γκολ, το οποίο θα ήταν γκολάρα και θα εξιλέωνε τον Αργεντινό για την ευκαιρία της δεκαετίας που έχασε κόντρα στον Αστέρα.

Το τελικό σκορ, δεδομένα αδικεί την ΑΕΚ, η εικόνα της οποίας ήταν καταιγιστική, ειδικά στο πρώτο μέρος, στο οποίο βρέθηκε 9 φορές κοντά στο γκολ και κατέγραψε 12 τελικές. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν και παιχνίδια που αντί να ολοκληρωθούν με τέσσερα και πέντε γκολ, τελειώνουν με το φτωχό 1-0.

Το σημαντικότερο είναι, ότι για πρώτη φορά φέτος, μετά από απώλεια συνδιεκδικητή του τίτλου, η ΑΕΚ δεν γκέλαρε.

Τα μεγάλα σκορ και οι άνετες επικρατήσεις βέβαια δεν είναι και το καλύτερο για ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Γιατί ναι μεν οι παίκτες παίρνουν αυτοπεποίθηση, πολλές φορές όμως ξεπερνούν τα όρια σε σημείο, να επαναπαύονται. Αυτό φυσικά δεν το έχουν δείξει τη φετινή χρονιά οι παίκτες της ΑΕΚ που στα μεγάλα ραντεβού (βλέπε Ολυμπιακό, μέσα-έξω και ΠΑΟΚ εντός) απέδειξαν, ότι διαθέτουν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ όσα παιχνίδια έχει πάρει φέτος το έκανε με την ψυχή στο στόμα, απέναντι σε ομάδες που πάλευαν με νύχια και δόντια. Και έτσι πρέπει να γίνεται. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Το αφύσικο είναι, ότι μερικές από αυτές, θυμούνταν μόνο με την Ένωση ότι έπαιζαν για την ιστορία τους.

Φυσικά αυτό δεν χαλά τους Ενωσίτες. Γιατί ποτέ τους δεν ήθελαν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μέσα από φιλικά, αλλά ύστερα από μάχες, τις οποίες να κέρδιζε με την αξία της. Και το έκανε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο φέτος, ούσα η μόνη ελληνική ομάδα που πάλευε σε τρεις διοργανώσεις μέχρι τον Φλεβάρη. Θα γουστάρουν περισσότερο αυτό το πρωτάθλημα, που, αν πάνε όλα καλά για τους κιτρινόμαυρους, θα έρθει μετά από 24 χρόνια. Θα είναι γλυκότερος ο τίτλος.

Το πρωτάθλημα όμως δεν έχει κριθεί ακόμα. Η ΑΕΚ ανεβαίνει πρώτη στην Τούμπα, όπου θα κληθεί για μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της ενάντια σε έναν ΠΑΟΚ, του οποίου η εικόνα κλονίστηκε στην Τρίπολη.Έχει θιχτεί ο εγωισμός του και με την ΑΕΚ είναι ευκαιρία για αυτόν να ανασκευάσει τις εντυπώσεις. Από την άλλη η Ένωση με θετικό αποτέλεσμα κάνει ένα ακόμα βήμα σε μία έδρα που έχει πανηγυρίσει δύο φορές τίτλο στο παρελθόν, αλλά με την παρουσία ΑΕΚτζήδων (1992 και 1993).

Ανεξάρτητα πως θα διαμορφωθεί το σκηνικό με τις δικαστικές αποφάσεις, για τους παίκτες του Χιμένεθ υπάρχουν έξι ακόμα αγωνιστικές, στις οποίες πρέπει να πετύχουν το απόλυτο και να μη δώσουν κανένα άλλο δικαίωμα στους αντιπάλους της ΑΕΚ. Είναι ωραίο, να ακούγεται το «νάτοι οι πρωταθλητές», αλλά μέχρι να σιγουρευτεί ένας τίτλος μαθηματικά, η ομάδα οφείλει να μην παίρνει αέρα.

Μπορεί να φύγει νικήτρια η Ένωση από την Τούμπα και να πάρει όλα τα ματς μέχρι τέλους; Δώστε την απάντησή σας στο Poll του sportdog.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags