Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν έχει δώσει μόνο ο ΠΑΟΚ φιλικά, καλύτερα χωρίς κόσμο με ΑΕΚ - Μελισσανίδης όπως Κόκκαλης!
| 2018-03-04 22:55:00

Δεν έχει δώσει μόνο ο ΠΑΟΚ φιλικά, καλύτερα χωρίς κόσμο με ΑΕΚ - Μελισσανίδης όπως Κόκκαλης!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Δεν έχει δώσει μόνο ο ΠΑΟΚ φιλικά, καλύτερα χωρίς κόσμο με ΑΕΚ - Μελισσανίδης όπως Κόκκαλης!

Άλλος έδωσε τα κρουασάν και άλλος τα τρώει...

Στο παιχνίδι της Τρίπολης φάνηκε πολύ η μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει από τον χώρο του άξονα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε ψηλά με μία ομάδα που δεν κάθεται πίσω αλλά βγάζει επιθέσεις στην κόντρα. Οπότε το τεράστιο πρόβλημά του ήταν τα χαφ του, κάτι που έχουμε επισημάνει πολλάκις, ακόμα και μετά από νίκες του Δικεφάλου.

Σε αυτά τα ματς η μπάλα πηγαίνει στην πλάγια γραμμή, τραβιούνται οι πλαϊνοί παίκτες προς τον άξονα για να δημιουργηθούν καταστάσεις από το κέντρο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απλωθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Έχω πει επίσης ότι αυτό που παίζει ο ΠΑΟΚ δεν είναι 4-2-3-1 αλλά 4-4-2. Γιατί ο Πέλκας δεν είναι καθαρόαιμο δεκάρι. Όταν βγήκε από την περιοχή για να οργανώσει, αντιμετώπισε σκληροτράχηλα χαφ, ιδιαίτερα τον Μουνάφο που έκανε αθόρυβο παιχνίδι για την Τρίπολη.

Ο περιφερειακός επιθετικός του ΠΑΟΚ (Πέλκας) έπαιζε σε μικρό χώρο και ο κεντρικός φορ εκτός περιοχής. Ήταν τόσο επικίνδυνος, όσο ένας γέρος μετά από εγχείρηση προστάτη. Στον Πρίγιοβιτς αναφέρομαι. Υπάρχουν και χαφ από πίσω που δεν είναι δημιουργικά και αυτομάτως δημιουργούνται προβλήματα και στην οργάνωση.

Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε προβλήματα ατομικά και στην τετράδα της άμυνάς του. Ο Βιεϊρίνια είχε θέματα πάνω στον Τσιλιανίδη, όπως και ο Μάτος πάνω στον Κυριακόπουλο. Αυτά όμως μπορούν να δικαιολογηθούν, γιατί τα δεκάρια του, είναι τα πλάγια μπακ του.

Αυτομάτως λοιπόν, όταν θα έβρισκε ομάδα με ταχύτατη εναλλαγή παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση (τρανζίσιον δηλαδή) θα είχε θέματα. Και έτσι συνέβη. Φάνηκε επίσης ότι δίπλα στον Βαρέλα, ο Κρέσπο είναι μέτριος στόπερ.

Ο Αστέρας δεν έδινε με τίποτα το παιχνίδι και το πήρε στα ίσια. Τέτοια παιχνίδια θέλω να βλέπω απ' όλους. Κατηγορείται ο ΠΑΟΚ ότι έδινε φιλικά, αλλά έχω δει ότι και άλλοι έδωσαν φιλικά. Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η Τρίπολη είχε έναν παίκτη τον Τόνσο που αντιμετωπιζόταν με καθαρό εξάρι. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δύο οχτάρια. Δημιουργούσε θέματα χαμηλά, όταν έβρισκε χώρο. Έπεφτε πάνω στα στόπερ και αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα. Αυτές είναι λεπτομέρειες που πρέπει να τις πούμε.

Στα στημένα ο Σάββας Παντελίδης έκανε πολύ καλή δουλειά, με τα προσωπικά μαρκαρίσματα που σχεδίασε. Έβαλε πάνω στον Πρίγιοβιτς τον Ιγκλέσιας, στον Μάτος τον Τριανταφυλλόπουλο και στον Σάκχοφ τον Μανιά. Αυτοί ήταν οι πιο επικίνδυνοι παίκτες του ΠΑΟΚ και ο προπονητής της Τρίπολης τους έκλεισε, όπως είχε συμβεί στον πρώτο γύρο, αλλά την πλήρωσε από τον Μαουρίτσιο. Και στην Τούμπα δηλαδή ο Παντελίδης ήταν πολύ προσεκτικός. Χρειάζεται και το μαν του μαν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ αν φωνάζει για τη διαιτησία να πάει χτυπήσει το κουδούνι του προέδρου της ΕΠΟ που είναι και φίλος του και να του πει: «εγώ πλήρωσα κρουασάν και άλλος γεύεται τη γλύκα από την πραλίνα».

Όπως ο Κόκκαλης έπαιρνε πρωταθλήματα με πρόεδρο της ΕΠΟ τον ΠΑΟΚτσή Γκαγκάτση, τώρα με πρόεδρο της ΕΠΟ Θεσσαλονικιό τον τίτλο παίρνει η ΑΕΚ.

Αν θέλει, λοιπόν, να διαμαρτυρηθεί ο ΠΑΟΚ, ας μιλησει με τον Γραμμένο, τον οποίο και στήριξε... Με άλλα λόγια άλλος έδωσε τα κρουασάν και άλλος τα τρώει.

Αντιλαμβάνομαι ότι στον ΠΑΟΚ θέλουν να παίξουν χωρίς κόσμο με ΑΕΚ. Γιατί με κόσμο με τόσο Καζαντζίδη που θα παίζει όλη αυτήν την εβδομάδα, καταλαβαίνετε ότι οι κορδέλες δεν θα έχουν χαρτί αλλά σιδηροπυρίτη.

Χωρίς κόσμο, ακόμα και αν χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ θα είναι άλλο ματς. Οι ίδιοι οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ, συζητώντας μεταξύ τους, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι σχεδόν σίγουροι για τους μείον τρεις. Θα βγει από τον τάφο ο Καζαντζίδης και θα τραγουδά το μοιρολόι του Βορρά.

Δυστυχώς η χειραψία που έδωσα στον Σαββίδη, το Σάββατο, δεν έφερε γούρι στον ΠΑΟΚ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags