Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι θα τρελάνουν τον κόσμο Γιαννακόπουλος και συμπαίκτες - Τόσα βάζουν, ρεπορτάζ με... εκατομμύρια!
| 2018-03-11 18:05:00

Έτσι θα τρελάνουν τον κόσμο Γιαννακόπουλος και συμπαίκτες - Τόσα βάζουν, ρεπορτάζ με... εκατομμύρια!

του Κώστα Γκόντζου
Έτσι θα τρελάνουν τον κόσμο Γιαννακόπουλος και συμπαίκτες - Τόσα βάζουν, ρεπορτάζ με... εκατομμύρια!

Πώς τους έπεισε ο Δημήτρης να επενδύσουν, τα ποσά που θα πέσουν!

Μπορεί δύο άνθρωποι να λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα, αλλά η απόσταση που χωρίζει τα λεγόμενά τους να είναι εκατομμύρια έτη φωτός; Μπορεί φυσικά.

Αρκεί ο ένας να είναι κάποιος από τους δεκάδες έμπορους ελπίδας με ανάλογη «καριέρα» στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του και ο άλλος απλά να έχει το επίθετο Γιαννακόπουλος.

Αυτή είναι και η πραγματική απόσταση που χωρίζει τα περισσότερα απ’ όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας για τα πρότζεκτ του ΟΑΚΑ και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και στην πραγματικότητα σε σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα και την προοπτική του.

Και ταυτόχρονα μια ακόμα λεπτομέρεια.

Είναι τεράστια επίσης η απόσταση από τις πραγματικές προθέσεις ενός ανθρώπου και μιας οικογένειας που έχει αποδείξει έμπρακτα την δράση της στον Παναθηναϊκό και απ΄ την προσπάθεια να «ξεπλυθεί» η πολύχρονη δράση ανθρώπων και καταστάσεων για την διάλυση του Παναθηναϊκού, με την πρεμούρα να «υιοθετήσουν» την όποια προοπτική διεξόδου διαγράφεται συνολικά για τον σύλλογο.

Αυτά για να ξέρουμε πριν πούμε οτιδήποτε για τι πράγμα και γα ποιους μιλάμε.

Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα και η ουσία σε σχέση με την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό και την συμμετοχή σ’ αυτήν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου;

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να βοηθήσει όσο περνάει από το χέρι και τις δυνατότητές του, αφ’ ενός να ξεφύγει από το τέλμα ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός και αφ’ ετέρου να στεγαστεί μια καλή και να εκτοξευτεί συνολικά ο σύλλογος σε όλα του τα τμήματα.

Αυτή του την πρόθεση την είχε ταυτίσει με το πρότζεκτ της «πράσινης πολιτείας στο ΟΚΑ», με το ξεκαθάρισμα στον Ερασιτέχνη ώστε να μην δημιουργηθούν εμπόδια του τύπου «δικαιώματα χρήσης του σήματος» ή «Λεωφόρος και τίποτε άλλο» και φυσικά με το ξεκαθάρισμα της εικόνας στα οικονομικά της ΠΑΕ και τις υποχρεώσεις της.

Ταυτόχρονα είχε ξεκαθαρίσει, πως γι’ αυτά του τα πλάνα αναζητάει συμμάχους και συμπαίκτες καθώς δεν γινόταν να σηκώσει μόνος του το βάρος αυτού του εγχειρήματος.

Αυτό ακριβώς λοιπόν γινόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει μια σειρά επαφές με επιχειρηματίες κα εταιρείες, τόσο εντός και εκτός συνόρων, όσο και με γενικά «Παναθηναϊκούς» τέτοιους.

Η εξέλιξη αυτής της προσπάθειας που δεν είναι βέβαια ούτε χθεσινή ούτε των τελευταίων ημερών, αλλά αποτέλεσμα πολύμηνης αναζήτησης, είναι αυτά που βλέπουμε να «σκάνε» με εντυπωσιακό, υπερβολικό και πολλές φορές… αλόγιστο τρόπο, τις τελευταίες μέρες και που προκάλεσαν και την δημόσια τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να προσγειώσει τον κόσμο στην πραγματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα.

Στις συναντήσεις του αυτές ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επαφές και με τις τρεις εταιρείες που ανέφερε στην δήλωσή του. Διαπίστωσε εκεί την θέληση και το ενδιαφέρον των εκπροσώπων των συγκεκριμένων εταιρειών, να μπουν σε μα σειρά επενδύσεις στην Ελλάδα. Κι αυτό φυσικά άσχετα με τον Παναθηναϊκό και χωρίς να είναι κάτι σχετικό μέσα στις προθέσεις τους, καθώς οι άνθρωποι ούτε «γεννημένοι στους… Αμπελοκήπους» ήταν, ούτε μεγάλωσαν με την… αφίσα της ομάδας του Γουέμπλεϊ στους τοίχους των δωματίων τους.

Καθαρά επιχειρηματικά ήταν τα σχέδια και τα ενδιαφέροντά τους.

Κι εκεί ήρθε η παρουσία και ο ρόλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Μίλησε διεξοδικά μαζί τους, τους εξήγησε την προοπτική των σκέψεών του στο χώρο του ΟΑΚΑ και τους έπεισε να στραφούν εκεί και να συμπεριλάβουν στα σχέδιά τους και τον Παναθηναϊκό.

Με λίγα λόγια είδε την επιχειρηματική προοπτική του πρότζεκτ σε συνδυασμό με την διαρκή αναζήτηση και το ενδιαφέρον του για μια οριστική λύση συνολικά για τον Παναθηναϊκό και χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο χαρτί σαν ατού στην συνολική προσπάθεια των ξένων εταιρειών να ξεπεράσουν μα σειρά εμπόδια και γραφειοκρατίες στα πλάνα τους για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να έχει εξασφαλίσει από την πλευρά των συγκεκριμένων εταιρειών, την συγκατάθεσή τους να βάλουν στον Παναθηναϊκό ένα ποσό που μπορεί να αγγίξει και τα 50 εκατομμύρια τον χρόνο, αν φυσικά ευοδωθεί το όλο πλάνο που έχουν κατά νου.

Τις προθέσεις του λοιπόν και τις συγκεκριμένες εξελίξεις εξέφρασε προς την Κυβέρνηση ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς πλέον το μπαλάκι για οποιαδήποτε εξέλιξη στο όλο πρότζεκτ περνάει στα χέρια της, εκμεταλλευόμενος και το τάϊμινγκ της όλης υπόθεσης για μια σειρά λόγους, αλλά και τον πολύ καλό δίαυλο επικοινωνίας που έχει το τελευταίο διάστημα μαζί της και με μια σειρά στελέχη της.

Αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής σχετικά με το όλο θέμα, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο και από κει και πέρα καλό είναι όσοι επιχειρούν να ασχοληθούν σχετικά με οποιαδήποτε ιδιότητα, καλό θα είναι να σεβασθούν τόσο τον κόσμο του Παναθηναϊκού όσο και το όνομα της οικογένειας Γιαννακόπουλου και προσωπικά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κι αυτό συνοψίζεται και στην τελευταία παράγραφο της δήλωσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την οποία εκτός από την προσπάθεια να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας στον ταλαιπωρημένο από παρόμοιες προσπάθειες κόσμο του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει επί λέξει, ενημερώνει σχετικά για να μην παρασύρεται ο κόσμος από μια σειρά «πληροφορίες» και «σενάρια», πως οποιαδήποτε εξέλιξη ο κόσμος δεν θα την μάθει από τρίτους, αλλά από ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ.

Τέλος και επικουρικά σε όλα αυτά και για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις καο συγχύσεις στον κόσμο.

Η όλη ιστορία δεν αφορά στο… άμεσο μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεν πρόκειται δηλαδή ούτε οι επιχειρηματίες, ούτε φυσικά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να πάνε… αύριο ή την… επόμενη εβδομάδα και να ρίξουν λεφτά στον Παναθηναϊκό ακόμα και αν υπάρξει θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση αν δεν ολοκληρωθούν πλήρως οι διαδικασίες, δεν είναι από κάθε πλευρά έτοιμη συνολικά η επένδυση και όλα τα σχετικά.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ, πέρα από τις επενδυτικές σκέψεις και προθέσεις των ξένων εταιρειών, έχει σαν βασική προτεραιότητα από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου την οριστική λύση για τον Παναθηναϊκό και όχι ένα πρόσκαιρο… ξέπλυμα της βρωμιάς και των υποχρεώσεων που έχουν αφήσει αμανάτι στον Παναθηναϊκό οι πάσης φύσεως «εκτοξευτές, σωτήρες και… άφαντοι» που πέρασαν ή εξακολουθούν να είναι σ’ αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, θα εξακολουθήσει να τραβάει τον Γολγοθά του, θα συνεχίσει να παλεύει στην εντατική να μην τραβηχθούν τα καλώδια, ακόμα και αν ανταποκριθεί θετικά η κυβέρνηση και υπάρξει ρεαλιστική προοπτική στο συγκεκριμένο πλάνο που δημοσιοποίησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

 Και αυτό καλό είναι, όσοι… πρωτοστάτησαν στο να φτάσει σ’ αυτό το σημείο ο σύλλογος, καλό είναι να το θυμούνται και να μην προσπαθούν μέσω… πανηγυριών ή υποσχέσεων για την επόμενη μέρα να… ξεπλύνουν τον ρόλο τους και να «κρύψουν» την τραγική κατάσταση και τα πάσης φύσεως αδιέξοδα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags