Facebook Pixel Sportdog.gr | Και λίγα έριξε η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό – Οι θανατηφόρες ατάκες και το «εμείς ή κανείς»
| 2018-04-01 23:27:00

Και λίγα έριξε η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό – Οι θανατηφόρες ατάκες και το «εμείς ή κανείς»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Και λίγα έριξε η ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό – Οι θανατηφόρες ατάκες και το «εμείς ή κανείς»

Οι γκολάρες και το κερασάκι στην τούρτα για πρωτάθλημα στημένο.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν κομβικό για την ΑΕΚ, η οποία έβγαλε ικανοποιητικότατη απόδοση και επικράτησε του Τριφυλλιού των χιλίων προβλημάτων με καθαρό σκορ. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα για την Ένωση μέχρι να πετύχει τη νίκη και να πανηγυρίσει το τρίποντο με το χορταστικό 3-0.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε και στο ΟΑΚΑ ότι θα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον Δικέφαλο, ο οποίος κυριεύτηκε από άγχος, οι παίκτες μπήκαν με φανερό εκνευρισμό στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να αποκτήσουν περισσότερο θάρρος και να φτιάξουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ των «κιτρινόμαυρων».

Οι πράσινοι έβγαλαν αντεπιθέσεις από τα δεξιά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις που είχε από το παιχνίδι του Χουλτ, ο οποίος ναι μεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα της ΑΕΚ, σημείωσε όμως κάποι λάθη, τα οποία δεν στοίχισαν. Χάρη στις κούρσες του Κουλιμπαλί οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν προϋποθέσεις και άγγιξαν το 1-0, βρήκαν όμως μπροστά τους σε φοβερή ετοιμότητα τον Μπάρκα που με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του και το μηδέν.

Το πανέμορφο γκολ του Αραούχο στο 30' και η αποβολή του Ινσούα, τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν τα καθοριστικότερα σημεία του αθηναϊκού ντέρμπι. Η ΑΕΚ απέβαλλε το άγχος και έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα μόνο με αυτοκτονία θα έχανε αυτό το παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να λήξει με μεγαλύτερο σκορ.

Γιατί εκτός από τα δύο τέρματα του Αργεντινού και το ένα του Γκάλο, η Ένωση είχε φοβερές φάσεις με το δοκάρι του Λάζαρου, αλλά και τις ευκαιρίες του Μπακασέτα, ο οποίος ήταν από τους διακριθέντες, συνέβαλλε σημαντικά στο παιχνίδι της ομάδας του, έψαξε το γκολ, αλλά δεν ήταν τόσο τυχερός όσο οι προαναφερθέντες συμπαίκτες του.

Οπότε ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να φωνάζει για τη διατησία. Και λίγα έφαγε.

Η ΑΕΚ δίκαια πήρε τη νίκη. Το έδειξε μέσα στο χορτάρι. Η αποβολή του Ινσουά ήταν σωστή, ο Θάνος και οι βοηθοί του όμως ελέγχονται για κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις, όπως δύο οφσάιντ (το ένα στον Χουλτ το άλλο στον Μουνιέ) και μία υποψία για πέναλτι σε χέρι του Βράνιες, για τις οποίες θα πληροφορηθείτε περισσότερα από τις απαντήσεις των κριτικών διαιτησίας.

Η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ ήταν... πρωταθληματική. Οι Ενωσίτες έδειξαν, ότι είναι φύλακες της ομάδας τους, αφού με τη συμπεριφορά τους προάσπισαν το συμφέρον της. Το κερασάκι στην τούρτα, δε, ήταν τα συνθήματα για την κατάκτηση του νταμπλ, όπως και το πείραγμα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, φωνάζοντας «πρωτάθλημα στημένο, το χάσατε και αυτό».

Θανατηφόρες ήταν επίσης οι ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη. Πέρα από τα ζουμερά σχόλια για αυτό που συνέβη πέρσι με τον Ίβιτς στη Λεωφόρο, ο ηγέτης της ΑΕΚ είπε αυτό που λέει όλη η Ελλάδα. Στον περσινό τελικό με το οφσάιντ γκολ του Ενρίκε εκείνος δεν μπούκαρε μέσα στο γήπεδο... Το σημαντικότερο όμως ήταν, ότι ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, ακόμα και τώρα που η ομάδα του είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια, εμφανίστηκε συγκρατημένος και δεν έδειξε νοοτροπία του στυλ «ή εμείς ή κανείς».

Λίγα λόγια αξίζουν εν κατακλείδι, για τη γκολάρα που σημείωσε ο Αραούχο, το οποίο θύμισε το τέρμα με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Είναι από αυτά που οι ποδοσφαιρόφιλοι τα χαρακτηρίζουν «αλήτικα», πάντα σε ποδοσφαιρικά πλαίσια, και μόνο παίκτες που ξέρουν μπάλα μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Αργεντινός έχει βάλει το σώμα του με πλάτη στον Ινσούα, τον εξουδετερώνει με νόμιμο τρόπο, κάνει παλικαρίσια το κοντρόλ στον αέρα, η μπάλα του στρώνεται και με αριστερό βολέ δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags