Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτός έκαψε τον Ολυμπιακό, ντροπή του Βαλβέρδε - Όταν έβριζαν οι ΑΕΚτζήδες, τους έλεγα άσχετους
| 2018-04-02 09:45:00

Αυτός έκαψε τον Ολυμπιακό, ντροπή του Βαλβέρδε - Όταν έβριζαν οι ΑΕΚτζήδες, τους έλεγα άσχετους

του Νίκου Αλέφαντου
Αυτός έκαψε τον Ολυμπιακό, ντροπή του Βαλβέρδε - Όταν έβριζαν οι ΑΕΚτζήδες, τους έλεγα άσχετους

Δεν έχω δει χειρότερο Παναθηναϊκό τα τελευταία τρία χρόνια.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι διδακτικό, δείχνει πόσο μετράει η δουλειά του προπονητή. Το πρωτάθλημα κύριοι δεν το πήρε η ομάδα με το καλύτερο υλικό ή με την καλύτερη διοίκηση ή με τον καλύτερο κόσμο. Το πρωτάθλημα το πήρε η ομάδα με τον καλύτερο προπονητή.

Μετά τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έλεγα σταθερά ότι η ΑΕΚ έχει τον καλύτερο προπονητή στο πρωτάθλημα. Είδαμε μια ομάδα μέχρι σήμερα σταθερή. Ακόμα και με τον Παναθηναϊκό, μετά τη διακοπή, είδα μία ομάδα γυμνασμένη, οι παίκτες ελαφριοί, φεύγανε γρήγορα, γλιστράνε στο γήπεδο!

Εξαιρετική η ενέργεια του Αραούχο στο γκολ, αλλά άμα δεν έχεις ομάδα, τι να την κάνει μια προσωπική ενέργεια. Η ΑΕΚ είναι ομάδα. Βλέπεις πώς ανεβαίνουν τα μπακ της, πώς ταιριάζει ο Μπακάκης με τον Γκάλο, ο Χουλτ με τον Χριστοδουλόπουλο. Τον Χουλτ τον έχασε ο Παναθηναϊκός και οργιάζει με την ΑΕΚ! Μα ήταν έξυπνη η επιλογή της ΑΕΚ.

Βλέπεις τα στόπερ της ΑΕΚ, είναι στόπερ πραγματικά. Βλέπεις τα χαφ της, τους κόφτες, βλέπεις τους κυνηγούς να κάνουν τα βασικά.

Και είχε τις μεγάλες απώλειες με τους τραυματισμούς από τη μέση του πρωταθλήματος με Γιόχανσον και Μάνταλο. Γενικώς ήταν μια ομάδα που δεν την υπολογίζαμε το καλοκαίρι, στην πορεία δεν πιστεύανε πολλοί ότι θα αντέξει ειδικά μετά τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που ήταν μεγάλες απώλειες για το υλικό της ΑΕΚ, αλλά φάνηκε η δουλειά του προπονητή.

Δίκαια παίρνει το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Η πιο καλά οργανωμένη ομάδα όλο το χρόνο. Με τα λιγότερα λάθη εντός και εκτός γηπέδου. Η πιο γυμνασμένη ομάδα από τον προπονητή της. Και έχει παίξει όλα τα συστήματα ο Χιμένεθ. Όταν τον έβριζαν κάποιοι ΑΕΚτζήδες, εγώ έβγαινα εδώ και τους έλεγα άσχετους.

Ο Παναθηναϊκός έφαγε τρία γκολ και μπορούσε να φάει έξι να ξεφτιλιστεί. Τι παίζει, δεν ξέρεις. Δεν υπήρχε τετράδα πίσω, τα πλάγια μπακ σε μεγάλες αποστάσεις, οι σέντερ μπακ σε μεγάλες αποστάσεις, τα χαφ δεν βοηθούσαν. Σαν να μην υπήρχε προπονητής σε αυτό το ματς.

Τσακώνεται συνέχεια ο Ινσούα, δεν μπορεί κανείς να του επιβάλει πειθαρχία;

Λουτσιάνο λέει, ποιοι τους φέρνουνε αυτούς τους παίκτες, αυτός κάνει τα 100 μέτρα σε... 20 δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχουν τόσο αργοί παίκτες πια στο ποδόσφαιρο.

Κατέβασε ο Ουζουνίδης τον χειρότερο Παναθηναϊκό που έχω δει τα τελευταία 3 χρόνια!

Πάμε στον Ολυμπιακό τώρα. Εγώ για τον Γκαρθία έχω πάει κόντρα στο ρεύμα όταν άλλοι τον υμνούσαν ή έκαναν υπομονή. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο χάλι με προπονητή στον Ολυμπιακό. Αυτός ο προπονητής τον έκαψε τον Ολυμπιακό.

Ήρθε και βρήκε πρώτο τον Ολυμπιακό τον Γενάρη αλλά τον διέλυσε. Δεν έχει τίποτα. Αυτός ο προπονητής λες και είναι σαν να έχεις βάλει ένα κώνο στον πάγκο. Δεν έχει φυσική κατάσταση, δεν έχει τακτική, δεν έχει ψυχολογία, δεν έχει σωστές συνθέσεις, τον ξεχαρβάλωσε τον Ολυμπιακό.

Πρώτο τον βρήκες ρε τον Ολυμπιακό, είχε τα προβλήματά του αλλά ήταν πρώτος. Μία σοβαρή νίκη σε ένα σοβαρό ματς δεν μπορείς να κάνεις. Δραματική κατάσταση. Η μεγαλύτερη αποτυχία προπονητή που θυμάμαι.

Ο άνθρωπος ήρθε και βρήκε πρώτο τον Ολυμπιακό μέσα σε όλους τους στόχους, και τα έχασε όλα. Έχασε το πρωτάθλημα, έχασε το Κύπελλο, θα χάσει και τη δεύτερη θέση έτσι όπως πάει.

Και θα πω κάτι που δεν το λένε οι άλλοι: Αν αληθεύει ότι ο Βαλβέρδε σύστησε αυτόν τον προπονητή στον Ολυμπιακό, είναι ντροπή του Βαλβέρδε! Ή ήθελε να βοηθήσει το φίλο του να του βρει καλή δουλειά, ή μου θυμίζει το σκηνικό με Φέργκιουσον και Μόγιες, όπου ο Φέργκιουσον υπέδειξε τον μετριότατο Μόγιες στη Μάντσεστερ για να νοσταλγούν τον Φέργκιουσον και να είναι αναντικατάστατος!

Ο δε Μιραλάς δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει μέσα στο γήπεδο. Και παίζει συνέχεια... Δεν βγάζει φάσεις, δεν έχει κουράγια, μηδέν.

Όλοι οι Ολυμπιακοί τώρα ποντάρουμε στον οπαδισμό και στον εγωισμό του Μαρινάκη, για να ξαναφτιάξει την ομάδα, έχει πολύ δουλειά να γίνει στον Ολυμπιακό, εμπιστευόμαστε τον πρόεδρο ότι θα τα καταφέρει. Ο Ολυμπιακός αυτός χρειάζεται πολλή δουλειά.

Eπιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags