Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξυπνη κίνηση Μαρινάκη - Υποβιβασμός για ΠΑΟ - Ξεγέλασαν τον Ιβάν, δεν έκλεψαν τον Τίγρη
| 2018-04-08 15:00:00

Έξυπνη κίνηση Μαρινάκη - Υποβιβασμός για ΠΑΟ - Ξεγέλασαν τον Ιβάν, δεν έκλεψαν τον Τίγρη

του Κωστή Ραπτόπουλου
Έξυπνη κίνηση Μαρινάκη - Υποβιβασμός για ΠΑΟ - Ξεγέλασαν τον Ιβάν, δεν έκλεψαν τον Τίγρη

Τι έχει η ΑΕΚ που δεν τα βρίσκεις σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ο κύριος Μαρινάκης με μια κίνηση στοχοποίησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, βγάζοντας από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη. Αυτό είναι μια πολύ έξυπνη τακτική η οποία μπορεί να έχει δόση αλήθειας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ηγέτης φαίνεται στις δύσκολες στιγμές και στις φουρτούνες είναι που πρέπει να βγει μπροστά. Με αυτή την κίνηση ο Μαρινάκης έβγαλε προσωρινά την ευθύνη από πάνω του, αλλά ανέδειξε σε άχρηστους όλους τους παίκτες που εκείνος έχει φέρει στον Ολυμπιακό.

Οπότε χρειάζεται τώρα να τους αντικαταστήσει και να φέρει καλύτερους, ποιοτικότερους, ταχύτερους. Αλλά και να φέρει έναν προπονητή μεγάλης αξίας. Από αυτούς τους τρεις που ακούγονται τα ονόματά τους στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, τολμώ να πω ότι καλύτερος είναι ο Ανιγκό του Λεβαδειακού! Οπότε μπορεί να μην έπεσαν κορνέδες, γιατί ο χορτάτος φίλαθλος του Ολυμπιακού δίνει φέτος συγχωροχάρτι, αλλά του χρόνου θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.
 

Ξεγέλασαν τον Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι σαν να πλήρωσε τον λογαριασμό στο μπαρ, αλλά η σερβιτόρα έφυγε με τον Μελισσανίδη. Που σημαίνει ότι ο άνθρωπος του ΠΑΟΚ, ο Γραμμένος, απεδείχθει κατώτερος των περιστάσεων και δεν κατόρθωσε να κάνει ούτε καν την εξυγίανση. Από όσο ξέρω, ο Σαββίδης δεν θέλει ούτε να τον βλέπει, γιατί θεωρεί ότι τον ξεγέλασαν. Να μην τσαντίζεται με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, λοιπόν, ο Σαββίδης, αλλά με τους συνεργάτες του που τον πληροφόρησαν λάθος και ξέρουν μόνο να τον γλείφουν. 
 

Πέφτει ο Παναθηναϊκός

Τον Παναθηναϊκό δεν τον παίρνει, χρονικά, να κάνει κάτι άλλο από το να πτωχεύσει ή να μπει κάποιος επιχειρηματίας μπροστά και να ηγηθεί των χρεών του. Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Ή πέφτει κατηγορία και παίζει με τον Βύζαντα Μεγάρων ή μπαίνει μπροστά κάποιος επιχειρηματίας που θα τον βγάλει από το τέλμα. Αν και πιο πιθανό είναι το πρώτο σενάριο. Η κοινή γνώμη, πάντως, μετά από την πτώση του Ηρακλή, θεωρεί ότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και δεν μπορούν να λειτουργούν όλα καπιταλιστικά στον αθλητισμό. Εφόσον τιμωρήθηκε και έπεσε ο Ηρακλής, το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το δίκαιο, αλλά σε αριθμούς δεν βολεύει κανένα. Γιατί αν πέσει ο Παναθηναϊκός θα υπάρξει απώλεια στα έσοδα και των υπολοίπων. Είναι θέμα μαρμίτας.  
 

Δεν έκλεψαν τον Μελισσανίδη

Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, επικοινωνικά λέει "εγώ που εμπλέκομαι; Βγήκα να παίξω, δεν πήγα σε κανένα δικαστήριο". Κράτησε όλη τη σεζόν μια στάση σιωπής και η τεχνητή κόντρα που έβγαλε ανάγκασε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να φαγωθούν και εκείνη καθίμενη από την άκρη, αθόρυβα και μεθοδικά βγήκε μπροστά. Δείχνοντας σε όλους ότι και με λίγα λεφτά μπορείς να κάνεις ομάδα, αν δεν κλέβεις την ομάδα και δεν έχεις συνεργάτες που είναι απατεώνες. Το τιμ της ΑΕΚ έδειξε ότι και μπάλα ξέρει και δεν βάζει χέρι στην τσέπη του προέδρου. Γι' αυτό και είχε τα τρία καλύτερα δίδυμα στο πρωτάθλημα: Τους Βράνιες και Τσιγκρίνσκι, τους Μπακάκη ή Γκάλο με τον Λάζαρο και, φυσικά, τους Αραούχο και Λιβάγια. Αυτά τα δίδυμα, όσο κι αν ψάξεις στα ρόστερ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, δεν θα τα βρεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags