Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό δεν μπορεί ο Ολυμπιακός - Το πρόβλημα που κανείς δεν γράφει και το «έγκλημα» Σφαιρόπουλου
Μπάσκετ
| 2018-04-24 23:32:00

Γι’ αυτό δεν μπορεί ο Ολυμπιακός - Το πρόβλημα που κανείς δεν γράφει και το «έγκλημα» Σφαιρόπουλου

του Pick n' Scroll
Γι’ αυτό δεν μπορεί ο Ολυμπιακός - Το πρόβλημα που κανείς δεν γράφει και το «έγκλημα» Σφαιρόπουλου

Μόνο έτσι μπορούν να το γυρίσουν οι Πειραιώτες την Πέμπτη.

Τα μαύρα του τα χάλια είχε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να χάσει και μάλιστα εύκολα από την Ζαλγκίρις (80-60) σε ένα που κατάφερε ελάχιστα να ακολουθήσει τον ρυθμό των Λιθουανών. Έτσι λοιπόν, είναι κοντά στον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα με το επόμενο ματς να είναι σε δύο μέρες στο Κάουνας.

Οι Λιθουανοί ήταν τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγοροι από τους Πειραιώτες και πολύ διαβασμένοι. Στην επίθεση έβρισκαν καλάθι με όποιον τρόπο ήθελαν. Τουλάχιστον μέσα από την γραμμή του τριπόντου, γιατί έξω από αυτή δεν είχαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Τελείωσαν τον αγώνα με 4/16 τρίποντα και όμως κατάφεραν και νίκησαν με διαφορά 20 πόντων. 

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πλήρωσε εν πολλοίς τα προβλήματα, που έχει. Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε, αλλά ήταν σαν να μην έπαιξε. Ο Πρίντεζης έκανε ένεση για να δώσει το παρών, αλλά παρουσιάστηκε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Παπανικολάου κι αυτός έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί, δεν μπόρεσε, όμως, να βοηθήσει.

Μόνο ο Ρόμπερτς ήταν καλός, στο ξεκίνημα, αλλά μετά ο Σφαιρόπουλος τον ξέχασε στον πάγκο. Οχι ότι αυτό έφταιξε και έχασε περίπατο η ομάδα του. Η Ζαλγκίρις έπαιξε θαυμάσια για ένα ακόμη παιχνίδι και εξέθεσε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. 

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει μέσα σε λίγες ώρες να βρουν τρόπο, ώστε να αντιμετωπίσουν τα δυνατά σημεία της Ζαλγκίρις. Στο θέμα της ενέργειας δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα το βράδυ της Τρίτης. Οι Πειραιώτες έχουν σημαντικά προβλήματα, καθώς βασικά του στελέχη… υπολειτουργούν λόγω των τραυματισμών και μοιάζει αδύνατον να συνέλθουν μέχρι την Πέμπτη.

Οπότε πρέπει να βρουν πράγματα στο τακτικό κομμάτι, προκειμένου να πάρουν τη νίκη και να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο και τελευταίο ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν, γιατί και το θέμα της τακτικής, θέλει πνευμόνια, θέλει δυνάμεις. Και ο Ολυμπιακός την δεδομένη χρονική στιγμή έχει πρόβλημα σε αυτό το θέμα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags