Facebook Pixel Sportdog.gr | Εγώ θα σας πω τι θα γίνει στον τελικό - Μόνο έναν θέλω στον Ολυμπιακό από ΠΑΟΚ - Ταφόπλακα ο...
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-11 10:15:00

Εγώ θα σας πω τι θα γίνει στον τελικό - Μόνο έναν θέλω στον Ολυμπιακό από ΠΑΟΚ - Ταφόπλακα ο...

του Νίκου Αλέφαντου
Εγώ θα σας πω τι θα γίνει στον τελικό - Μόνο έναν θέλω στον Ολυμπιακό από ΠΑΟΚ - Ταφόπλακα ο...

Ένα γκολ κάνει τη διαφορά, θυμάστε τι έπαθα με τον Δούρο;

Μου ζητάει το σάιτ προγνωστικά για τον τελικό του Κυπέλλου. Εδώ και πολύ καιρό πλέον προγνωστικά δεν κάνω. Δηλαδή να πω ακριβές σκορ και τέτοια. Διότι το ποδόσφαιρο μπορεί να σε εκθέσει άσχημα. Ειδικά σε ένα τέτοιο ματς τι προγνωστικά να κάνεις. Εμένα μου άρεσε πιο πολύ η ΑΕΚ ως ομάδα φέτος και το έχω ξαναπεί. Ήταν πιο ομάδα του προπονητή. Όμως και ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή που μου αρέσει. Ο Λουτσέσκου τον έφτιαξε τον ΠΑΟΚ, ήταν καφενείο όταν τον ανέλαβε. Εγώ είχα βγει στη στήλη επανειλημμένως και είχα πει όταν ο Λουτσέσκου ήταν στην Ξάνθη ότι αυτός είναι προπονητής για μεγάλη ομάδα, και για Ολυμπιακό και για Παναθηναϊκό, για όλους στην Ελλάδα. Διότι έβλεπα την Ξάνθη πώς παίζει.

Το θέμα είναι ότι η ΑΕΚ έχει προβλήματα με τον Χριστοδουλόπουλο. Την ατμομηχανή της ομάδας φέτος. Αυτός έκανε τη διαφορά όπου χρειάστηκε. Είναι μεγάλο θέμα αυτό για την ΑΕΚ. Αν δεν τον βάλουνε να παίξει λόγω του συμβολαίου του, είναι πρόβλημα. Ή αν παίξει πικραμένος, «δηλητηριασμένος». Φέτος έπαιξε την καλύτερη μπάλα της καριέρας του και έδωσε ποιότητα στην ΑΕΚ. Τι Αραούχο και Λιβάγια, τέτοιους παίκτες βρίσκεις, ο Λάζαρος έκανε τη διαφορά με τις μπούκες του, τις ντρίμπλες του, τις απρόβλεπτες ατομικές του ενέργειες, τις εκτελέσεις και τα φαρμακερά σουτ.

Εγώ ως προπονητής πάντοτε στέκομαι σε δύο πράγματα. Πρώτον, πόσο γυμνασμένη έχει την ομάδα ένας τεχνικός, και τι τακτική παρουσιάζει. Και δεύτερον, αν έχει παίκτες που να ξέρουν μπάλα με ταχύτητα να κάνουν τη διαφορά. Παίκτες που να βλέπουν και δίχτυα. Διότι αυτοί θα σπάσουν τις τακτικές και τη δουλειά του αντίπαλου προπονητή.

Από τον ΠΑΟΚ μου αρέσει ο Πρίγιοβιτς, είναι παίκτης που έχει το εύκολο γκολ και το εκτιμάω αυτό. Αν μπορούσα να πάρω έναν μόνο παίκτη στον Ολυμπιακό, αυτόν θα έπαιρνα. Καλός παίκτης ο Μάτος αλλά δεξί μπακ δεν σου παίρνει αγώνες. Τους αγώνες τους παίρνει πρώτα από όλα το γκολ. Είναι ανεκτίμητο το γκολ για αυτό και πληρώνεται ακριβά. Ένα γκολ μπορεί να σου δώσει τίτλο, ένα γκολ μπορεί να σου σώσει την καριέρα ή να σου την καταστρέψει.

Εμένα ένα γκολ μου άλλαξε την καριέρα. Όταν ήμουν 1-2 στη Λεωφόρο και θα έπαιρνα το πιο ιστορικό πρωτάθλημα που κανείς δεν πίστευε ότι μπορούσαμε να το ανατρέψουμε, και αντί να δώσει το πέναλτι ο Δούρος και την αποβολή του Κυργιάκου και να κάνουμε το 1-3, δίνει μόνο αποβολή Τζιοβάνι και μετά τρώμε το 2-2. Το γκολ κάνει τη διαφορά. Ένα γκολ.

Το ότι φέρνει ξένο διαιτητή η νέα ΕΠΟ είναι η ταφόπλακα με σφραγίδα των παραμυθιών που έλεγαν για εξυγίανση τόσα χρόνια. Είχαν γεμίσει το πανελλήνιο ότι θα άλλαζαν την ΕΠΟ και όλα θα έφτιαχναν αφού το πρόβλημα ήταν ο Ολυμπιακός. Έκαναν λοιπόν τον Ολυμπιακό στην άκρη και δεν εμπιστεύονται πια καθόλου ούτε ο ένας συνεργάτης τον άλλο. Πρώτα σκοτώθηκαν με τον Παναθηναϊκό, μετά σκοτώθηκαν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, πιστόλια είδαμε που δεν τα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, μαχαιρώματα είδαμε στον τελικό πέρσι που δεν τα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια, τώρα ξένο διαιτητή σε τελικό θα δούμε που δεν τον βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Κατά τα άλλα το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Ολυμπιακός ενώ οι άλλοι ήταν οι ηθικοί.

Ελπίζω να δούμε ένα καλό ματς, να ολοκληρωθεί καταρχήν το ματς και να μη δούμε τρελά πράγματα και ασχήμιες. Είναι κρίμα για τον κόσμο. Και ειδικά τον κόσμο του ΠΑΟΚ που κάνει τόσο ταξίδι από τη Βόρειο Ελλάδα και θα είναι τραγικό να μην δει πάλι αγώνα. Τη μία δεν είδε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό και περίμεναν στις εξέδρες ώρες. Την άλλη δεν είδαν τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ και πάλι περίμεναν μάταια στις εξέδρες. Το πρωτάθλημα το έχασαν όπως το έχασαν. Ας παιχτεί τουλάχιστον το Κύπελλο κανονικά.

Eπιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags