Facebook Pixel Sportdog.gr | Ας πάψουν οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Ιβάν «έκλεψε» το πρωτάθλημα - Το παραδέχονται και οι ΑΕΚτζήδες ότι...
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-14 22:25:00

Ας πάψουν οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Ιβάν «έκλεψε» το πρωτάθλημα - Το παραδέχονται και οι ΑΕΚτζήδες ότι...

Sportdog Team
Ας πάψουν οι ΠΑΟΚτσήδες, ο Ιβάν «έκλεψε» το πρωτάθλημα - Το παραδέχονται και οι ΑΕΚτζήδες ότι...

Ποιοι συναγωνίζονται στη γραφικότητα και ποιοι έκαναν τις κότες;

Αν υπήρχε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, αυτή αποδόθηκε:

- Και τη βραδιά του τελικού, ανταμείβοντάς τη μακράν, πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας, καλύτερη ομάδα στο τερέν του ΟΑΚΑ

- Και για τη σεζόν, καθώς τα έπαθλα μοιράστηκαν στις δύο κορυφαίες ομάδες. Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο. Από ένα τίτλο οι καλύτεροι της χρονιάς και… ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα, πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους διακρίσεις από τις οποίες δεν είναι χορτασμένοι κιόλας.

Κατά τα άλλα, αυτή την εικόνα με τους μασκοφόρους κυπελλούχους-Σαββίδηδες, εγώ δεν την εκλαμβάνω ως «κιτσάτη μικροπρέπεια» που είναι στα μάτια των περισσοτέρων.

Αλλά σα μια σημειολογική, λες, ενέργεια-αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ για τον «κλεμμένο» από τον ίδιο τον εργοδότη της, την κεφαλή της εταιρείας, τίτλο του πρωταθλητή!

Εννοώ ότι η μούρη του Ιβάν στο «γαϊτανάκι του πειράγματος», της καζούρας των Aσπρόμαυρων στους Kιτρινόμαυρους, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και το βασικό, το κεντρικό πρόσωπο στο τελικό συμπέρασμα της ποδοσφαιρικής σεζόν:

 Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας 2017-18 θα ήταν νταμπλούχοι, αν ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήταν εκείνος, ο υπαίτιος, που εν κατακλείδι στέρησε και τη νίκη στο μεγάλο στοίχημα του συλλόγου για τον πανηγυρισμό ενός πρωταθλήματος κατόπιν ολόκληρων δεκαετιών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά τον έκανε φύλλα και φτερά, τον ξεπουπούλιασε τον άλλο δικέφαλο το σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ, ξεγυμνώνοντας αγωνιστικά τους πρωταθλητές, επισφραγίζοντας με διαφορά τουλάχιστον μίας κλάσης τον τελικό.

Δεν είναι λίγοι όσοι τρίτοι στην κόντρα των Δικεφάλων για τα φετινά τρόπαια, που διαπίστωσαν και επέμεναν ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο υλικό, πιο ποιοτικό, ανώτερο, επιθετικότερο και αποτελεσματικότερο από την ΑΕΚ.

Η Ένωση είναι αλήθεια έδειξε συνολικά περισσότερο ομάδα συνόλου στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών, θριάμβευσε σε πιο πολλά καταλυτικά ματς έκβασης τίτλου – με ακρογωνιαίο λίθο εκείνο το «διπλό» στο Καραϊσκάκη – ωστόσο σαν αξία ποδοσφαιριστών (και δεν εννοώ την υλική) ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και στο βάθος το παραδέχονται και οι φίλοι της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ όμως είναι ο αυτόχειρας της ιστορίας. Ας πάψουν αυτοί οι γελοίοι υπαινιγμοί, οι αστείοι ισχυρισμοί των παικτών, διοικητικών στελεχών, των ΠΑΟΚτσήδων και, ιδίως, του Λουτσέσκου – ο οποίος συναγωνίζεται στήθος με στήθος τον Χιμένεθ στη… γραφικότητα και τις ερασιτεχνικές αντιδράσεις! – περί «ηθικών πρωταθλητών» και ανύπαρκτου νταμπλ.

Ας ανατρέξουν στην πραγματική ουσία και τα ρεαλιστικά αίτια της απώλειας του τίτλου, καταλαβαίνοντας ότι η ΑΕΚ πήρε τον τίτλο στην τροπαιοθήκη της, στην Καλογρέζα, εκεί απέναντι από το Ολυμπιακό Στάδιο, γιατί στα ντέρμπι και τις κρίσιμες στιγμές στάθηκε επάξια στο ύψος των αγωνιστικών προκλήσεων και περιστάσεων.

Ενώ ο ΠΑΟΚ πυρπόλησε τις ίδιες συνθήκες που βρέθηκαν ενώπιον του, καταδικάζοντας εκ των έσω την ομάδα στα δύο ντέρμπι της Τούμπας: με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Να εδώ είναι που ισχυρίστηκα πιο πριν ότι ο «εγκέφαλος της ληστείας τίτλου», όπως την χαρακτηρίζουν οι φίλοι του Κυπελλούχου ΠΑΟΚ, είναι ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης. Εξαιτίας του, από το μπουκάρισμα με την πιστόλα στο γήπεδο, έχασε τελικά το πρωτάθλημα και το νταμπλ, η πιθανόν κορυφαία ομάδα φέτος στην Ελλάδα.

Αυτός τους φταίει μία και ο ανεγκέφαλος εκείνος τύπος, δύο, που εκτόξευσε το ρολό της ταμειακής και το προσγείωσε στο πρόσωπο του Όσκαρ Γκαρθία.

Οι ένοχοι είναι μεταξύ τους. Ανάμεσα τους.

- Τα βλέπετε που τα λέγανε στον Ολυμπιακό; Οι Έλληνες διαιτητές είδαν συμπεριφορά από τους Ισπανούς συναδέλφους τους σε έναν τελικό-ματς που κόχλαζε; Που μύριζε μπαρούτι; Που κρινόταν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη;

Επαγγελματίες ο Μπορμπαλάν και οι συνεργάτες του, σφύριξαν άτεγκτα, δεν έδιναν δεκάρα στα νευράκια και τις άγριες διαθέσεις κανενός. Μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, στις εξέδρες, οπουδήποτε.

Και, είδατε πώς επιβάλλονταν με το κύρος και τις αποφάσεις τους; Κότες, κυρίες, όλοι τους. Κάθε παίκτης. Οι μαγκιές κομμένες.

Αλλού ίσως, εκεί που περνάνε. Στις ελληνικές σφυρίχτρες, που νοιάζονται αν και μην θα δυσαρεστήσουν μεγαλοαφεντικά και φανέλες.

Μήπως για να εκτονωθεί η μαινόμενη κρίση, να ξεθυμάνει λιγάκι η κατάσταση, να το καθιερώσουμε;

Να φέρνουμε απέξω ρέφερι για τα μεγάλα ματς; Δεν είναι κακό να παραδεχθούμε ότι δεν μπορούμε. Δεν το έχουμε.

Είναι έτσι η νοοτροπία μας με το φόβο να φυλάει τα έρμα. Δεν έχουν τα κότσια οι Έλληνες διαιτητές, είναι «λίγο» το ελληνικό σύστημα να επιβληθεί στο κατεστημένο, να μη διαβληθεί από παρεμβατικότητα, να μην επηρεαστεί από προκαταλήψεις και παρασκηνιακές δράσεις.

Δώστε (Μπορμπαλάν) και σώστε!

- Ο Χιμένεθ είναι ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς αυτοκαταστροφικούς χαρακτήρες που κυκλοφορούν! Ο κατακερματισμός της ΑΕΚ στον τελικό οφείλεται 50% τουλάχιστον στις αποφάσεις του Ισπανού. Τόσο στη συγκρότηση της 11άδας (τι έμπνευση κι αυτή του Μάνταλου!) όσο και στο κοουτσάρισμα. Ύπνος βαθύς την ώρα του παιχνιδιού! 

Τη μη χρησιμοποίηση τελικά του Λάζαρου από την αρχή του… την είπανε (ξέρουν ίσως αυτοί το λόγο), ρωτούν κάποιοι ή ήταν κι αυτή ακόμα ένα όνειρο που είδε το προηγούμενο βράδυ ο προπονητής;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags