Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι έχει προχωρήσει στον Παναθηναϊκό; Αυτά θα πάει να πει στους παίκτες και στον Δώνη ο Νταμπίζας;
| 2018-05-17 23:50:00

Τι έχει προχωρήσει στον Παναθηναϊκό; Αυτά θα πάει να πει στους παίκτες και στον Δώνη ο Νταμπίζας;

του Κώστα Γκόντζου
Τι έχει προχωρήσει στον Παναθηναϊκό; Αυτά θα πάει να πει στους παίκτες και στον Δώνη ο Νταμπίζας;

Προκύπτουν δύο βασικά ερωτήματα στην υπόθεση του Ταϊλανδού

Θα θεωρηθεί… ασέβεια μπροστά στα μεγαλεπήβολα σχέδια σωτηρίας και εκτόξευσης του Παναθηναϊκού, αν αναρωτηθώ τι ακριβώς έχει γίνει μια εβδομάδα τώρα και ποια βήματα έχουν γίνει μετά την συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου με τον Ταϊλανδό εκπρόσωπο των μίστερ Μπένι, Ρέστη και λοιπών;

Και για να μην αρχίσουμε στραβά.

Δεν μιλάω και δεν κρίνω καν τις προθέσεις.

Δέχομαι ότι οι προθέσεις και οι σκέψεις και των δύο πλευρών είναι καλές και αγαθές και  έχουν σαν στόχο το να βγει ο Παναθηναϊκός από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει.

Δέχομαι επίσης, ότι μπορεί να υπάρχουν και να γίνονται πράγματα χωρίς να τα ξέρουμε και αυτό καλό θα είναι αν συμβαίνει από μια άποψη.

Απ’ την άλλη όμως, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να κρίνουμε με βάση όσα βλέπουμε, με βάση όσα λένε επισήμως ή… ημιεπισήμως από την κάθε πλευρά και με βάση την πραγματικότητα και τις αντικειμενικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό.

Μια εβδομάδα λοιπόν μετά την συνάντηση των Αλφούζου και Παϊρότζ, τι έχει προχωρήσει απ’ όσα συμφώνησαν;

Πρακτικά απολύτως τίποτα.

Ο έλεγχος; Μα μόλις χθες ξεκίνησε υποτίθεται και μάλιστα όχι με εταιρεία –που υποτίθεται έψαχνε ο Παϊρότζ και γι’ αυτό υπήρχε καθυστέρηση- αλλά με ορκωτούς λογιστές.

Κι αν αναφερθεί στον αντίλογο η ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή από τον Νταμπίζα, τότε συγνώμη, αλλά από την μια ούτε καν αυτή δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως και από την άλλη ο Νταμπίζας προφανώς και δεν μας προέκυψε σαν αποτέλεσμα της συνάντησης των δύο ανδρών, καθώς το όνομά του και απ’ ότι λέει το ρεπορτάζ και οι συζητήσεις ξανά με τον Παναθηναϊκό έχουν παίξει πολύ πριν εμφανιστεί στο προσκήνιο η PAN ASIA και ο Παϊρότζ.

Άσε που την μια μέρα διαβάζαμε ότι δεν είναι σίγουρο καθώς δεν έχει την έγκριση του Ταϊλανδού, την άλλη ότι συναντήθηκε με τον Ταϊλανδό, την Τρίτη ότι μίλησε όχι με τον Ταϊλανδό αλλά με… εκπρόσωπο του εκπροσώπου του και πάει λέγοντας.

Αν πάλι θεωρήσουμε ως βήμα στο συγκεκριμένο θέμα το ότι όλοι λένε πως έρχεται την Πέμπτη και πιάνει δουλεά και πάλι ακόμα και αυτό είναι στον αέρα.

Καθώς εδώ προκύπτουν δύο σημαντικά ερωτήματα και απορώ που κανείς δεν τα έχει θέσει ακόμα, όπως επίσης απορώ που και ο ίδιος ο Νταμπίζας συμφώνησε προσπερνώντας τα.

Συγκεκριμένα, ποια ακριβώς θα είναι η δουλειά που θα ξεκινήσει ο Νταμπίζας από την Πέμπτη;

Θα συζητήσει, λένε, το θέμα του προπονητή με τον Δώνη, θα συναντηθεί με μια σειρά παίκτες για τα συμβόλαιά τους και θα δρομολογήσει τις όποιες μεταγραφές θα κοιτάξει να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Να συμφωνήσω με όλα αυτά λοιπόν. Αλλά να ρωτήσω επίσης.

Με τι δεδομένα στα χέρια του θα τα διαχειρισθεί όλα αυτά  Νταμπίζας;

Πως θα ξέρει δηλαδή τι θα μπορεί να προσφέρει στον προπονητή, στους παίκτες, στις μεταγραφές και πάει λέγοντας;

Δηλαδή θα συναντηθεί με τον Δώνη και τι ακριβώς θα του πει;

Έλα να αναλάβεις προπονητής και θα δούμε τι θα παίρνεις και τι θα έχεις στα χέρια σου ανάλογα με το τα θα γίνει στο ντιλ ανάμεσα στον Αλαφούζο και τον Παϊρότζ;

Εκτός κι αν έχει «δεδομένα» στα χέρια του  Νταμπίζας, ξέρει ποσά και μέχρι που μπορεί να φτάσει και απλά δεν το ξέρουμε.

Αλλά τότε, προκύπτει το δεύτερο ερώτημα.

Ποιος του τα καθόρισε αυτά τα ποσά;

Ο Αλαφούζος; Δηλαδή κάποιος πουλάει την ομάδα που έχει,αλλά πριν πουλήσει κανονίζει πόσα θα ξοδέψουν αυτοί που θα την πάρουν;

Ο Παϊρότζ τότε μήπως; Και πάλι όμως, κάποιος σκοπεύει να πάρει μια ομάδα, αλλά πριν την πάρει, πριν καν κάνει οικονομικό έλεγχο, πριν δει ποσά και τι θα χρειαστεί να δώσει, κανονίζει πόσα λεφτά θα έχει στα χέρια του ο τεχνικός διευθυντής που του άφησε προίκα ο προηγούμενος, για να κινηθεί;

Κι αν δηλαδή… λέμε αν… δεν γίνει το ντιλ; Τότε αυτά που θα έχει κανονίσει ο Νταμπίζας ποιος θα τα πληρώσει; Ο Αλαφούζος;

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς λέμε, πως είτε μείνει ο Αλαφούζος, είτε αναλάβει ο Παϊρότζ, τα ποσά που θα πέσουν στην ομάδα θα είναι περίπου τα ίδια;

Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω μια πειστική απάντηση σε όλα αυτά. Φυσιολογικά πάντως δεν μου φαίνονται. Κι αν κάποιος τα θεωρεί ή έστω έχει τις εξηγήσεις του, ευχαρίστως να μας διαφωτίσει και εμάς που… δεν ξέρουμε μπας και ησυχάσουμε.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags