Facebook Pixel Sportdog.gr | Ιδού το πλάνο για τον ΠΑΟ της νέας σεζόν - Ποιοι προσεγγίζουν τώρα τον Αλαφούζο; Έναν ψυχίατρο...
| 2018-05-19 20:02:00

Ιδού το πλάνο για τον ΠΑΟ της νέας σεζόν - Ποιοι προσεγγίζουν τώρα τον Αλαφούζο; Έναν ψυχίατρο...

του Κώστα Γκόντζου
Ιδού το πλάνο για τον ΠΑΟ της νέας σεζόν - Ποιοι προσεγγίζουν τώρα τον Αλαφούζο; Έναν ψυχίατρο...

Ο νέος προπονητής και τα τρελά σενάρια για μεταγραφές.

Μοιάζει να συνεχίζει «κανονικά» ο Παναθηναϊκός από εκεί που σταμάτησε με το τέλος της σεζόν. Όλα δείχνουν να… αλλάζουν ή έστω να… πρόκειται να αλλάξουν, αλλά ουσιαστικά όλες οι κινήσεις κα επιλογές, κινούνται στην ίδια λογική, στα ίδια… κυβικά και με τα ίδια δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τώρα.

Ο… παλιός γνώριμος Νταμπίζας έχει αναλάβει κανονικά και με τον νόμο καθήκοντα, μόνο που κανείς δεν ξέρει μέχρι τώρα ε τι δεδομένα στα χέρια του έχει αρχίσει να εκτελεί τα… καθήκοντά του.

Το «ρεπορτάζ» θέλει τον Νίκο Νταμπίζα να έχει πάρει πάνω του τα πάντα σε σχέση με την ομάδα, αλλά το «ρεπορτάζ» λέει επίσης, ότι ο Νταμπίζας στην προσπάθειά του αυτή δεν έχει στ χέρια του κάτι παραπάνω απ’ όσα είχε ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πέρα από τον… προσωπικό του λόγο και την όποια επιρροή μπορεί να ασκήσει στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Την Δευτέρα μάλιστα έρχεται, λέει, και ο Γιώργος Δώνης, ώστε να κλείσει και η εκκρεμότητα για την θέση του προπονητή και ο Παναθηναϊκός να είναι πλέον… πανέτοιμος για τις κινήσεις κι τα πλάνα του εν όψει της νέα σεζόν.

Τώρα το αν αυτό είναι καλό ή κακό θα σας γελάσω και χρήσιμο θα είναι όποιος ξέρει ήδη ή μπορεί να μαντέψει τι είναι, να το πει και σε εμάς να το μάθουμε.

Και δεν αναφέρομαι εδώ στα συγκεκριμένα πρόσωπα, στον Νταμπίζα και τον Δώνη δηλαδή, αλλά στην συνολική κατάσταση και το τοπίο έτσι όπως διαγράφεται.

Με λίγα λόγια, αν όλα αυτά σας φαίνονται κινήσεις μιας ομάδας που θα αλλάξει δεδομένα σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή διοικητικό, μετοχικό, αγωνιστικό, στελεχικό, πάει καλά, δεκτό και να το σεβασθώ.

Αν επίσης όλα αυτά, σας φαίνονται σαν κινήσεις και σαν τοπίο μιας ομάδας που θα αλλάξει χέρια αλλά και… επίπεδο από πλευράς οικονομικής και αγωνιστικής και πάλι δεκτό και να το σεβασθώ και αυτό.

Ταυτόχρονα όμως, αν όλα αυτά σας φαίνονται απλά να δικαιολογούν τον τίτλο «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», τότε προφανώς και δεν μπορώ να βρω επιχειρήματα για να διαφωνήσω μαζί σας.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, συνηθίζεται να λέμε ένα «θα δούμε’ ή «θα δείξει» κι’ έτσι ξεμπερδεύουμε και από τον κίνδυνο να πάρουμε θέση ή να κάνουμε εκτίμηση και πρόβλεψη για το τι ισχύει.

Παρ’ όλα αυτά κι επειδή ποτέ δεν ήμουν της… ουδετερότητας ή του «βλέποντας και κάνοντας» θα τολμήσω να πω ότι μακάρι να βγω λάθος, αλλά όλα αυτά μου δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός και την νέα χρονιά, θα συνεχίσει από εκεί ακριβώς που τελείωσε την προηγούμενη. Και το χειρότερο, αυτό θα συμβεί είτε μείνει η ΠΑΕ στα χέρια του Αλαφούζου, είτε αλλάξει χέρια και ολοκληρωθεί το ντιλ με τον Ταϊλανδό και όσους εκπροσωπεί.

ΥΓ 1 Μερικά πράγματα είναι σταθερές αξίες σ’ αυτόν τον Παναθηναϊκό. Όπως για παράδειγμα η… κάψα για μεταγραφές πριν και υπεράνω όλων. Δυο μέρες λοιπόν έχει πιάσει δουλειά  Νταμπίζας και ήδη… διέρρευσαν μεταγραφικοί στόχοι και… θέσεις στις οποίες θα αναζητήσουμε μεταγραφική ενίσχυση.

Με λίγα λόγια σε μια ομάδα που δεν ξέρει ακόμα ποιον θα έχει ιδιοκτήτη, τι καθεστώς θα ισχύσει, τι μπάτζετ θα έχει, αν θα δεχθεί άλλες προσφυγές και τι θα γίνει με τους υπάρχοντες παίκτες και τα οφειλόμενα σε αυτούς, αυτό που την… καίει και τους… καίει όλους εκεί μέσα και… γύρω της, είναι  να μπουν μπροστά οι… μεταγραφές.

Μήπως να το παραπέμπαμε σε… ψυχιατρική προσέγγιση και αναζήτηση το γεγονός;


ΥΓ 2 Ο κύριος Σάλτας αναλαμβάνει λοιπόν καθήκοντα διευθυντή επικοινωνίας κα γραφείου τύπου της ΠΑΕ.

Τους είχα προειδοποιήσει. Τζάμπα το σπατουλάρισμα κα το στρίμωγμα προς τους νυν και τους… επόμενους ιδιοκτήτες των μετοχών της ΠΑΕ. Η θέση είχε ήδη… κλείσει εδώ και καιρό.

Το θέμα είναι να αρχίσουν τώρα το ψάξιμο για να βρουν… τίνος είναι ο συγκεκριμένος και τι…δείχνει η ανάληψη των συγκεκριμένων καθηκόντων από μεριάς του.
 

ΥΓ 3  Μαθαίνω ότι μια σειρά «ποντικάκια» που είχαν σπεύσει να πηδήξουν από το καράβι της… ΠΑΕ και που έκαναν αγώνα να… διαχωρίσουν την θέση τους από τον Αλαφούζο και την νυν διοίκηση, έχουν αρχίσει τις τελευταίες μέρες να… επιχειρούν επαναπροσέγγιση.

Τώρα τι ξέρουν, τι μυρίστηκαν, δεν ξέρω.

Συνήθως όμως τέτοιοι τύποι, πάντα έχουν μια… ιδιαίτερη αίσθηση για τις εξελίξεις και σπεύδουν να… προλάβουν.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags