Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Μολέντο έβαλε τις φωνές… νυχτιάτικα: Πάρτε με εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό!
| 2018-05-22 23:34:00

Ο Μολέντο έβαλε τις φωνές… νυχτιάτικα: Πάρτε με εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό!

Sportdog Team
Ο Μολέντο έβαλε τις φωνές… νυχτιάτικα: Πάρτε με εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό!

Πώς και γιατί συνδέεται η επιστροφή Γιαννιώτη με τον Βραζιλιάνο;

Είδα τον Ροντρίγκο Μολέντο την νύχτα. Ιντερνάσιοναλ – Τσαπεκοένσε 3-0 . Αρχοντόπουλο, σε άμυνα και επίθεση! Σκόραρε άλλωστε στο 60΄(2-0) μετά από πάσα του φορ Λούκα που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της φιλόδοξης ομάδας του Πόρτο Αλέγκρε

Δεν είναι καμιά τωρινή ανακάλυψη ο Μολέντο. Ξέρω, «σιφιλιάζεται» ένας Πρόεδρος ή προπονητής αν του κάνεις υπόδειξη. Αλλά, ο Μολέντο δεν είναι άγνωστος για να χρειάζεται κάποιος να τον προμοτάρει. Κι ύστερα, ό,τι βλέπω, θέλω να το λέω και είμαι έτοιμος να σεβαστώ το όποιο αντεπιχείρημα. Αν κι εδώ που τα λέμε, δεν βρίσκεται εύκολα κάτι το μεμπτό στον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό.

Στην Βραζιλία έχουν διεξαχθεί 6 αγωνιστικές και η Ιντερνάσιοναλ έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Όσα και οι Παλμέιρας, Κρουζέιρο και Γκρέμιο, σε ένα πρωτάθλημα, που κυριαρχούν πλέον, αρκετές καλές άμυνες, όπως και στην Αργεντινή. Το «Μπραζιλέιρο» εδώ και κάμποσα χρόνια δεν είναι πια «όσα πάνε και όσα έλθουν». Οι αμυντικές τακτικές έχουν πάρει «χώρο» από την επιθετική φαντασία. Εξ ου και οι πολλοί καλοί αμυντικοί που στελεχώνουν σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει το καλύτερο κουλουάρ, ενόψει του νέου πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ, σήμερα που μιλάμε, τον «τρώει»  στην στροφή. Χρειάζεται, συνεπώς, να καλυφθεί η απόσταση, γι αυτό και είναι επιβεβλημένο να κάνουν κάποιες «σίγουρες» μεταγραφικές κινήσεις οι ερυθρόλευκοι. Θα έχουν ενδιαφέρον, προφανώς, οι προσθήκες τύπου Λαζάρου, Τσιμίκα, Σιώπη όμως προηγούνται οι μεταγραφές «ειδικού βάρους».

Κι αφού αποφασίζεις κάτω από το δοκάρια να πας με τον Γιαννιώτη -και καλά κάνεις- είσαι υποχρεωμένος να τον «θωρακίσεις» με την προσωπικότητα και την αξία του Μολέντο ή ενός αντίστοιχου στόπερ. Τίποτα λιγότερο!

Καθότι υστερεί ο Ολυμπιακός του ΠΑΟΚ, είναι καταδικασμένος να καλύψει την απόσταση. Και το ορθόδοξο είναι να δυναμώσει η «ραχοκοκαλιά» του: Τερματοφύλακας, κεντρικός αμυντικός - αντιΡομαό και αντιΑνσαριφάντ, που «ψάχνεται» και πολλοί Ολυμπιακοί δεν γουστάρουν να διαπιστώνουν, ότι ο Ιρανός φορ αλληθωρίζει προς Γερμανία, ποντάροντας στην συμμετοχή του στο Μουντιάλ. 

Για να καλύψει την απόσταση ο Ολυμπιακός και να κοντράρει το νέο κατεστημένο, οφείλει να ατσαλώσει τον κορμό του κι ο Μολέντο έχει τα στοιχεία για να κτιστεί «Σινικό Τείχος», μπροστά από το Γιαννιώτη. Ασφαλώς, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να εγκαταλείψει το επιθετικογενές πνεύμα του. Άλλωστε, στο λήξαν πρωτάθλημα σκόραρε πιο πολύ από κάθε άλλο αντίπαλο του.

Ωστόσο, στο τρανζίσιον ήταν διάτρητος. Πρώτο μέλημα του, λοιπόν, θαρρώ ότι πρέπει να είναι η «επιθετική άμυνα». Ο Μολέντο γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και διαθέτει όλα τα στοιχεία να την κατευθύνει. Νυχτιάτικα δε, βροντοφώναξε: Πάρτε με εδώ και τώρα στον Ολυμπιακό!  (Θα προσθέταμε δε,όμως, έστω και αν γίνει «ελεγχόμενη» οικονομική υπέρβαση).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags