Facebook Pixel Sportdog.gr | Το άστρο του αιώνα, η κουβαρίστρα, η Τιτίκα, το ζελέ, η σκοτώστρα και η λαβή του κατς!
Ποδόσφαιρο
| 2018-05-27 11:10:00

Το άστρο του αιώνα, η κουβαρίστρα, η Τιτίκα, το ζελέ, η σκοτώστρα και η λαβή του κατς!

του Νίκου Αλέφαντου
Το άστρο του αιώνα, η κουβαρίστρα, η Τιτίκα, το ζελέ, η σκοτώστρα και η λαβή του κατς!

Ο Ζιντάν έχει άστρο από το Θεό.

Εγώ θα σας πω πράγματα για τον τελικό όπως τα πιστεύω και δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Ο Ζιντάν έχει άστρο από το Θεό. Έχει την τύχη του αιώνα ως προπονητής. Θα το έχανε το ματς, η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, έχανε τις ευκαιρίες, έπαιζε σωστά. Η Ρεάλ έμπαζε πίσω.

Ήταν επίσης ο χειρότερος Ρονάλντο, ανύπαρκτος, μαζί με τον Φιρμίνο, γενικώς ο Ρονάλντο έχει πέσει εδώ και καιρό και δεν ξέρω στην ηλικία που είναι αν θα επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο. Μέσι δεν είναι, ο Μέσι κρατάει ακόμα.

Εκεί λοιπόν που έβλεπα ότι η Λίβερπουλ θα την νικούσε τη Ρεάλ και ο Ζιντάν είχε κάνει το λάθος να αφήσει τον Μπέιλ έξω για να βάλει την... κουβαρίστρα τον Ίσκο, γίνονται τρία πράγματα που είναι το άστρο του Ζιντάν.

Πρώτον, αυτή η... σκοτώστρα ο Ράμος βγάζει νοκ άουτ τον καλύτερο παίκτη της Λίβερπουλ τον Σαλάχ. Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν το έκανε επίτηδες. Αυτά είναι μηνύσιμα, δεν επιτρέπεται να πω τέτοια πράγματα, θα πω όμως ότι μου θύμισε η λαβή αυτή το... κατς με το οποίο μεγαλώσαμε, Λαμπράκης εναντίον Καρπόζηλου. Έλα ρε, δείτε πώς τον πιάνει και τον κρατάει αριστοτεχνικά. Όχι μόνο τον πιάνει αλλά το θέμα είναι ότι μαγκώνει το χέρι του, έμπειρος, ξέρει ότι με τη φόρα που έχουν τα σώματά τους, ο άλλος θα πέσει με τον ώμο και ο ίδιος ο Ράμος δεν θα πάθει τίποτα.

Έξυπνος ο Ράμος, αυτός άλλαξε το ματς. Έξω ο Σαλάχ, γυρνάει το παιχνίδι. Με πτώμα Φιρμίνο και με τον παικταρά τον Σαλάχ έξω, άλλαξε το ματς.

Το δεύτερο άστρο του Ζιντάν ήταν αυτή η... Τιτίκα ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ. Αν ήμουν πρόεδρος της Λίβερπουλ δεν θα του επέτρεπα ούτε να έρθει στην προπόνηση. Ούτε σε παιδική χαρά αυτά! Ρε πας και δίνεις πάσα στο πόδι του αντιπάλου εξ επαφής; Και στο άλλο γκολ τι έχεις στα γάντια σου, έβαλες... ζελέ για τα μαλλιά; Αυτός πρέπει να απολυθεί άμεσα, έκανε δύο απίστευτα δώρα στη Ρεάλ, δεν πίστευα στα μάτια μου.

Μία Ρεάλ που δεν μου άρεσε, πάσα- πάσα- πάσα, μας ξεθέωσε στην πάσα, βαρετό πράγμα, και τα λέω εγώ που είμαι Ρεάλ και Μάντσεστερ. Δεν ήταν μπάλα αυτή που θα θυμόμαστε για τελικό.

Εκεί ήρθε λοιπόν το τρίτο δώρο του Θεού στον τυχερό Ζιντάν. Βάζει τον Μπέιλ μέσα που κακώς τον είχε αφήσει έξω και του παίρνει το ματς με δύο δικά του γκολ, το ένα μάλιστα γκολάρα με ανάποδο ψαλίδι εκπληκτικό.

Ευθύνη έχει και ο Κλοπ μετά τον τραυματισμό του Σαλάχ, βλέπεις ότι έρχονται τα σκούρα, δεν επιτρέπεται να πας να συνεχίσεις το παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο. Εκεί έπρεπε να βάλει τρίτο στόπερ και να παίξει 5-4-1, σφικτά πίσω και με αντεπιθέσεις στην κόντρα βλέποντας την άμυνα της Ρεάλ να έχει προβλήματα και τον Ρονάλντο μπροστά να είναι χάλια.

Αυτά ήταν τα κλειδιά του ματς και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags