Facebook Pixel Ποιος (πρέπει να) είναι τελικά μπροστινός για τον Παναθηναϊκό;
| 2018-06-07 14:00:00

Ποιος (πρέπει να) είναι τελικά μπροστινός για τον Παναθηναϊκό; Τι γίνεται με Παϊρόζ, Δημήτρη...

Ποιος (πρέπει να) είναι τελικά μπροστινός για τον Παναθηναϊκό; Τι γίνεται με Παϊρόζ, Δημήτρη...

Καυτά ερωτήματα και απαντήσεις για την πράσινη επικαιρότητα.

Ποιος είναι τελικά πίσω από τον Ταϊλανδό; Θα πάει απόψε ο Γιαννακόπουλος στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό της Α1 κόντρα στον Ολυμπιακό;

Το πρώτο ερώτημα βασανίζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο Παϊρόζ στο «πράσινο» ρεπορτάζ, το δεύτερο γυρίζει από χθες σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία. Και την απάντηση φυσικά ουδείς μπορεί να δώσει με βεβαιότητα. Και στις δύο περιπτώσεις...

Εμείς θα κινηθούμε σε τρεις άξονες: στο νόμο των πιθανοτήτων, στις πληροφορίες -έστω και τις ανεπιβεβαίωτες-, αλλά και στο τι θα ήταν το ιδανικό να συμβεί και να ισχύσει.

Ας ξεκινήσουμε με τον Παϊρόζ. Ποιος είναι; Από πού κρατάει τελικά η σκούφια του; Οι φήμες (διότι ακόμα φήμες είναι) πάνε κι έρχονται όπως οι Ελληνες ταξιδιώτες προ 15ετίας στην Ταϊλάνδη για φθηνοχλιδάτες διακοπές. Ακούμε από Ρέστη -ότι είναι από πίσω- έως τον πρώην πρωθυπουργό της εξωτικής χώρας, ο οποίος εκδιώχθηκε ουσιαστικά από το στρατιωτικό καθεστώς που κυβερνάει τώρα τη χώρα.

Τίποτα δεν έχει διαψευστεί. Ούτε για τον (ερυθρόλευκων αισθημάτων) εφοπλιστή Ρέστη, ούτε για τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης. Στα συν αυτής της ιστορίας, προσθέστε και τα πρόσωπα που κουβαλάει μαζί του ο Παϊρόζ, τους δύο μεγαλομανατζαραίους, Ραμαντάνι και Ζάχαβι. Τι άλλο να θέλει μια διοίκηση όταν έχει στις «τάξεις» της δύο από τα 3-4 μεγαθήρια της πιάτσας που κινούν τα νήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο μεταγραφών και μετακινήσεων;

Εκεί, λοιπόν, που καταλήγουμε είναι ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει χρήμα. Μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμο τόσο ώστε να ισούται με κάμποσους Αμπράμοβιτς που έλεγαν κάποτε οι της πολυμετοχικότητας, όμως υπάρχει σε αυτή τη φάση τόσο, ώστε ο Παναθηναϊκός να νιώθει ασφαλής και με βελτιωμένη «υγεία» μετά την περιπέτεια που φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.

Πηγές, πάντως, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και έχουν καλή εικόνα των διαπραγματεύσεων και της θέσης του Πιενμπογκσάντ, εξακολουθούν να μη διαψεύδουν τη σχέση του νέου επενδυτή με τον πρώην πολιτικό άρχοντα της ασιατικής χώρας.

Θα πάει στο ΣΕΦ;

Εδώ σε θέλω μάστορα. Θα πάει... μπροστινός απόψε στο ΣΕΦ ο Γιαννακόπουλος; Εσείς τι λέτε ότι πρέπει να πράξει το αφεντικό του τριφυλλιού; Οι απόψεις διίστανται. Άλλοι λένε πως είτε μιλάμε για Γιαννακόπουλο, είτε για Αγγελόπουλους, η ομάδα πρέπει να μην είναι «μόνη» της στο λάκκο των λεόντων. Ο ηγέτης πρέπει να είναι εκεί. Το έχει ξανακάνει, έχει αποδείξει ότι δεν μασάει, δεν έχει να φοβηθεί κανείς τίποτα και κανέναν, άρα δεν υπάρχει λόγος –εφόσον δεν τίθεται θέμα τιμωρίας- να μη συμπαρασταθεί στους παίκτες του.

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι τα αφεντικά είναι προτιμότερο να μένουν... σπίτι. Αφενός, προπονητές και παίκτες δεν παίζουν σε σχολική παράσταση που χρειάζεται η παρουσία του μπαμπά, αφετέρου μια τόσο ισχυρή παρουσία μπορεί να επιφέρει επιπλέον άγχος στην αποστολή, και μάλιστα όταν κατεβαίνεις Φάληρο με τον κίνδυνο να επιστρέψεις Μαρούσι με τα... πόδια ή να είσαι ένα βήμα από το πρόστιμο που προαναγγέλθηκε μετά την ήττα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Προσωπικά ψηφίζω... παρών. Εσείς τι λέτε;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags