Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δώρο» περιμένει ο Κατσουράνης, γιατί αλλιώς δεν θα… γλυτώσει από τον «μαύρο Γενάρη»!
| 2018-06-12 17:05:00

«Δώρο» περιμένει ο Κατσουράνης, γιατί αλλιώς δεν θα… γλυτώσει από τον «μαύρο Γενάρη»!

Sportdog Team
«Δώρο» περιμένει ο Κατσουράνης, γιατί αλλιώς δεν θα… γλυτώσει από τον «μαύρο Γενάρη»!

Είναι βέβαιο ότι αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση, θα πάρουν «σβάρνα» τα ΜΜΕ της Αχαΐας

Η Παναχαϊκή ελπίζει ότι θ’ αγωνισθεί στη Super League μέσω αναδιάρθρωσης- βρίσκεται δηλαδή σε μια μεταβατική επισφάλεια- ενώ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν δεν είχε βιώσει τον «μαύρο Γενάρη».

Τότε που είχε την ευκαιρία να ενδυναμωθεί αγωνιστικά και να διατηρήσει το προβάδισμα των 5 πόντων από τον ΟΦΗ. Αντ’ αυτού, η Κρητική ομάδα, βλέποντας τις γκέλες της Παναχαϊκής κι ενώ είχε φθάσει στα πρόθυρα της διάλυσης, την ξόρκισε, αναθάρρησε, ομαλοποίησε τη διοικητική και οικονομική λειτουργία της και προσπέρασε κατά 18 ολόκληρους βαθμούς την Παναχαϊκή, ανεβαίνοντας πανηγυρικά στη Super League!

Τώρα, λοιπόν, η «Παναχαϊκή Συμμαχία» κρέμεται από την αναδιάρθρωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη. Αν υλοποιηθεί το σχέδιό του έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση ουδείς γνωρίζει το εύρος των αναταράξεων στους κόλπους της Παναχαϊκής.

Ο τρόπος που κύλησε η λήξασα ποδοσφαιρική περίοδος έχει αφήσει «κουσούρια» στην Πατραϊκή ομάδα, που δεν έχουν αναδειχθεί. Τηρείται στάση αναμονής για τον ευνόητο λόγο της αναδιάρθρωσης. Ούτως η άλλως, όμως, οι επιπτώσεις δεν είναι παραγεγραμμένες.

Ο διχασμός, για παράδειγμα, ανάμεσα σε μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας», με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι υπαρκτός. Ήδη, οι επιχειρηματίες Αντώνης Κουνάβης, Γιώργος Πλέσσας, Νίκος Πιλαβάς και ένας – δυο ακόμη έχουν αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενά της. Το βασικότερο είναι ότι έπαψαν να καταθέτουν τον… οβολό τους στο κοινό ταμείο της «Συμμαχίας».

‘Ήλθε «καπάκι» κι ο «μαύρος Γενάρης» κι είναι βέβαιο ότι αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση, θα πάρουν «σβάρνα» τα ΜΜΕ της Αχαΐας και θα ζητάνε ευθύνες για το.. πουλάκι που πέταξε τον Γενάρη.

Είναι κάτι που δεν κρύβουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους και η «μπάλα» παίρνει τον τεχνικό διευθυντή Κώστα Κατσουράνη και τα ενεργά μέλη της «Συμμαχίας», που δεν προνόησαν να ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα για να βρεθεί στην Super League . Αλλά και διότι έμειναν απαθείς, καθώς δεν ζήτησαν εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες βαθμολογικές απώλειες από τον προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλο.

Στις 4 Φεβρουαρίου η Παναχαϊκή ήταν 5 βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ και μετά από 32 μέρες βρισκόταν 5 πίσω, ενώ την Μ. Τετάρτη έχασε 3-0 στην Πάτρα από τους Κρητικούς (είχε κερδίσει 2-1 στο Ηράκλειο) και στο φινάλε του πρωταθλήματος η απόστασή τους ήταν 13 βαθμοί!

Γι όλα τούτα ο Κατσουράνης έχει ισχυριστεί ότι η Παναχαϊκή βρίσκεται εντός του πλάνου της, αφού δεν προβλεπόταν πρωταθλητισμός την λήξασα περίοδο. Ενισχύει δε, την άποψή του με τα κέρδη που προστέθηκαν στο πρεστίζ της Παναχαϊκής και στις σχέσεις με τους φιλάθλους της, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίζει την οικονομική ευστάθειά της.

Είναι λογικές οι επισημάνσεις του τεχνικού διευθυντή, πλην της διεκδίκησης της μιας εκ των δύο θέσεων ανόδου στην Super League. Όντως δεν ξεκίνησε με τέτοιες βλέψεις η Παναχαϊκή, όμως βρήκε στο δρόμο «πορτοφόλι» με… μισό πρωτάθλημα και το χάρισε στον ζαβλακωμένο αγωνιστικά και οικονομικά εκείνη την περίοδο, ΟΦΗ!

ΜΕ κείνο το… «πορτοφόλι» ο Κατσουράνης «πλήρωσε» την απειρία του και σήμερα η Παναχαϊκή αναμένει εναγωνίως το «δώρο» της αναδιάρθρωσης του Βασιλειάδη. Αν γίνει, θα «κουκουλωθεί» ο απογοητευτικός β’ γύρος της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αν όχι, θα προκύψουν αντιπαραθέσεις. Απευκταίες, αλλά αναπόφευκτες. Άλλη μια χρονιά στη football league- σ’ ένα πρωτάθλημα με αυξημένη δυσκολία και οικονομική «κόπωση»- δύσκολα αντέχεται. Μακάρι, φυσικά, να διαψευσθούμε…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags