Facebook Pixel Sportdog.gr | Σοκαριστική η τεσσάρα - Ο Μαρτίνς δεν θέλει να αντικρίσει το πρόσωπο του Μαρινάκη - Όχι άλλο... κάρβουνο!
| 2018-07-21 23:15:00

Σοκαριστική η τεσσάρα - Ο Μαρτίνς δεν θέλει να αντικρίσει το πρόσωπο του Μαρινάκη - Όχι άλλο... κάρβουνο!

Sportdog Team
Σοκαριστική η τεσσάρα - Ο Μαρτίνς δεν θέλει να αντικρίσει το πρόσωπο του Μαρινάκη - Όχι άλλο... κάρβουνο!

Δε γίνεται χωρίς 6άρι. Ο Μπουχαλάκης δεν μπορεί το παιδί εκεί...

Αυτού του είδους οι κατραπακιές είναι ευχής έργα. Αρπάζεις την «τεσσάρα» σου τη σβουρηχτή, παίρνεις ένα γερό μαθηματάκι, το οποίο δεν σου κοστίζει και τίποτα, είναι άνευ συνεπειών – πέρα των πολύ άσχημων εντυπώσεων και του πρεστίζ σου το οποίο, θες δε θες, ξεθωριάζει – και μαζεύεσαι στη γωνιά σου για να συσκεφθείς και να προβληματιστείς πώς θα βρεις το δρόμο σου.

Το άκουσμα του «4-0», έστω κι αν δεν πρόκειται για επίσημο παιχνίδι, χωρίς κάποιο βαθμολογικό ενδιαφέρον και εν γένει διακύβευμα, είναι σοκαριστικό.

Και εμένα προσωπικά μου κάνει ευτυχές το γεγονός ότι τον Πέδρο Μαρτίνς τον βρίσκω συνειδητοποιημένο. Να γνωρίζει δηλαδή ποιο σύλλογο «υπηρετεί», πού βρίσκεται, τι επιτάσσει η ιστορία της ομάδας της οποίας τις τύχες έχει αναλάβει, χωρίς να προλάβει – έτσι φαντάζομαι τουλάχιστο - να του «σφυρίξει» κάποιος παλιός μέσα από την ομάδα, ότι άμα έχεις δεχθεί τέσσερα γκολ, έστω και σε καλοκαιρινό τεστάρισμα, δεν… θέλεις να αντικρίσεις τη δυσφορία που διαγράφεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου του Βαγγέλη Μαρινάκη!..’

Ούτως ή άλλως, σε κανέναν Ολυμπιακό δεν αρέσει να χάνει οπουδήποτε, από οποιονδήποτε, ποτέ και πουθενά. Δεν πάει να είναι… φιλικό-πεντόβολα!

Ένα και ένα κάνει δύο

Αλλά ξεπερνώντας το «ηλεκτροσόκ» της έκτασης της ήττας στο τελευταίο φιλικό επί βελγικού εδάφους, πάμε παραπέρα για να εμβαθύνουμε παραπάνω και στην ουσία της βαριάς ήττας:

  • Όχι… άλλο κάρβουνο με την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Αυτό που συνέβαινε πέρυσι, είτε με την Σπόρτινγκ στο Champions League έπαιζε η ομάδα, είτε με την Λαμία, να τρώει διψήφιο αριθμό φάσεων και να βλέπουμε πάρτι στην ερυθρόλευκη πλάτη σε κάθε ματς, δεν γίνεται να συνεχιστεί.

Απαιτείται επιδιόρθωση εδώ και τώρα. Και αυτή δεν επέρχεται ούτε με μπαλώματα, ούτε με μεσοβέζικες λύσεις. Όλα αρχίζουν ως γνωστό από την ανασταλτική λειτουργία. Πόσο καταστροφικά είναι η διάθεση και τα αποτελέσματα της μεσαίας γραμμής όταν η ομάδα ξεκινά να αμύνεται, ώστε να μη φτάσουν απειλητικά τα επιθετικά αντίπαλα κύματα στους στόπερ ή τους μπακ.

Με ομάδες έναντι των οποίων ο Ολυμπιακός υπολείπεται, υστερεί ή δεν έχει το επίπεδο τους, σαν την Γκενκ, που είναι έτοιμη, στην αφετηρία του νέου της πρωταθλήματος, δεν γίνεται να μην έχει η ομάδα κλασικό «6άρι», κόφτη.

Με τον Μπουχαλάκη είχαν πειραματιστεί, θυμάμαι και στην προηγούμενη ερυθρόλευκη θητεία του και το παιδί δεν κάνει για αυστηρά ανασταλτικός.

Είναι κεντρικός μέσος. Δεν διαθέτει πρώτα από όλα το βασικό συστατικό του ρόλου, δηλαδή τα τρεξίματα, την ευελιξία, όπως και τη φιλοσοφία ενός κόφτη, γιατί ο Ανδρέας είναι εκ φύσεως πιο δημιουργικός και πιο επιθετικογενής μέσος.

Ο Καμαρά επίσης, το παλικαράκι αυτό, έχει αφήσει θαυμάσιες εντυπώσεις μέχρι τώρα, ωστόσο δεν γίνεται ολόκληρος Ολυμπιακός να ποντάρει και να επαφίεται σε ένα παίκτη 21 ετών που μέχρι χθες αγωνιζόταν στην Αζαξιό!

Θέλει υποστηρίγματα από έμπειρους συμπαραστάτες. Να πάρει κιόλας στοιχεία από αυτούς, να αναδείξει συντομότερα το ταλέντο του και να ανταποκριθεί εξίσου γρήγορα στις υψηλές απαιτήσεις που έχει από τη μια στιγμή στην άλλη πρόκληση στη ζωή του.

Ειδάλλως, όπως ισχύει για κάθε νεαρό σαν τον μέσο από τη Γουινέα, ο κίνδυνος να «καεί» κιόλας είναι υπαρκτός.

Σε κάθε περίπτωση ο Μαρτίνς ξέρει, είδε, το ζει καθημερινά και πιέζει να γίνει πρώτα από κάθε τι άλλο η μεταγραφή του κεντρικού χαφ.

Ο Ολυμπιακός θέλει έναν πολύ ποιοτικό παίκτη για εκεί. Αλλά όπως φαίνεται χρειάζεται και έναν ανασταλτικό μέσο. Είτε μείνει, είτε φύγει τελικά ο Ρομαό. Ο Τονγκολέζος και να παραμείνει στο ρόστερ δεν είναι να παίζει παραπάνω από αλλαγή, άντε μετά βίας 60 λεπτά παιχνιδιού.

Πάντως για το «8άρι», κοντός ψαλμός, ύστερα από τον αποχαιρετισμό (επιτέλους) του Οφόε!..

  • Με φοβίζει αυτή η έφεση του Σισέ, που τη θυμόμαστε και από την περσινή σεζόν, στη γκάφα. Είναι να σε προβληματίζει το συχνό κατρακύλισμα του στην γκέλα. Το πόσο απρόβλεπτος είναι. Πόσο ασταθής μέσα στο ίδιο το παιχνίδι. Του ύψους και του βάθους. Και την περασμένη χρονιά έλεγες πως ήταν η πρώτη του στον Ολυμπιακό και θα στρώσει. Εάν όμως συνεχίζεται αυτό;

  • Ποντένσε και Φετφατζίδης έχουν ακόμα δρόμο για να βοηθήσουν όσο περιμένουν στον Ολυμπιακό τους φορ να σκοράρουν. Ο Πορτογάλος προέρχεται από μεγάλη απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους και ο «Φέτφα» όπως και να το κάνουμε, έβγαλε μια τετραετία σε ένα… αχαρτογράφητο πρωτάθλημα. Τι περιμένεις;

  • Τον Γκερέρο, ασχέτως αν βρίσκει δίχτυα συνεχώς σχεδόν, δεν τον απέκτησαν οι ερυθρόλευκοι για βασική επίλυση του γκολ. Επομένως, πουληθεί δεν πουληθεί ο Καρίμ, επιβάλλεται η απόκτηση ενός ακόμη φορ. Γιατί ο Τζούρτζεβιτς δεν γίνεται να μη δοθεί, θα δοθεί και δεν γίνεται εξάλλου να στηριχτείς στον Μάνο. Όσο φέρελπις και αν είναι ο πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής…

  • Ένα στόπερ «ελαφρύ», γρήγορο στη σκέψη και την επέμβαση, γίνεται κάποια στιγμή να βρει και να πάρει ο Ολυμπιακός; Πόσα χρόνια… δεν θα γίνεται τέλος πάντων;

  • Η προοπτική αγοράς ενός «γερόλυκου» αντί-Προτό για τα γκολπόστ πίσω από τον Γιαννιώτη δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Και συνεχίζουμε… Πρώτα φιλικά είναι ακόμα. Πολύ νωρίς. Και με 5-6 μεταγραφές να εκκρεμούν…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags