Facebook Pixel Sportdog.gr | Aυτός ο παικταράς ήταν επικός, όλος ο ΠΑΟΚ – Κακώς "περιμένουν" τον Πέλκα - Είναι μέτριος
| 2018-07-24 23:06:00

Aυτός ο παικταράς ήταν επικός, όλος ο ΠΑΟΚ – Κακώς "περιμένουν" τον Πέλκα - Είναι μέτριος

του Κωστή Ραπτόπουλου
Aυτός ο παικταράς ήταν επικός, όλος ο ΠΑΟΚ – Κακώς "περιμένουν" τον Πέλκα - Είναι μέτριος

Εκανε μεγάλο δώρο στον Δικέφαλο ο προπονητής της Βασιλείας.

Η Βασιλεία παραδέχτηκε τις αδυναμίες της. Έπαιξε με 3-4-3, ενίσχυσε τον άξονά της στην άμυνα και προσπάθησε να βγει με αντεπιθέσεις στο χώρο. Αυτό έπρεπε να κάνει και αυτό έκανε. Έκλεισε τον αέρα του Πρίγιοβιτς, εκεί που ο ΠΑΟΚ φόρτωσε αρκετά από τις πτέρυγες.

Στο πρώτο ημίχρονο όμως εκείνος που ήταν πολύ καλός από τις πτέρυγες ήταν μόνο ο Βιεϊρίνια. Ο Μάτος ήταν πεσμένος και ο Λημνιός μόνο για να φορτώνει. Ο Ζάμπα έκανε νούμερα για το τσίρκο Μεντράνο.

Ένας Βιεϊρίνια ήταν όλος ο ΠΑΟΚ. Ήταν επικός. Ο Πορτογάλος ευτύχησε να πάρει γκολ από τον αδύναμό του κρίκο, τον Κάνιας, διότι εκεί δεν μαρκάρει κανείς. Και για ποιον λόγο να μαρκάρει τον Κάνιας; Καλά έκανε ο προπονητής της Βασιλείας και δεν έβαλε παίκτη πάνω στον Κάνια. Ήταν σαν να έλεγε «αν το φάω από τον Κάνιας χαλάλι του». Να όμως όπως συμβαίνει και αυτό μία φορά στις χίλιες. Γι'αυτό είναι όμορφο το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε βιολογικά, γιατί για τα δεδομένα της εποχή, έκανε πολύ μεγάλο πρέσινγκ στο χώρο της άμυνας του αντιπάλου. Δηλαδή ανάλωσε στο πρώτο ημίχρονο πάρα πολλές δυνάμεις στα μαρκαρίσματα ψηλά. Αυτό το πλήρωσε μετά το 65' οταν κρέμασε από δυνάμεις και χρειαζόταν ενισχύσεις.

Κακώς έχουν απαίτηση οι ΠΑΟΚτσήδες από τον Πέλκα να γίνει επιτελικός. Έχει στοιχεία δεύτερου φορ και αυτό φάνηκε πολύ όταν μπήκε ο Ελ Καντουρί. Έπαιξε ο τελευταίος δεκάρι και ο Πέλκας μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Ο Λημνιός θα παραμείνει μέτριος. Με τις ασίστ δεν γίνεσαι παίκτης. Δεν πατά περιοχή. Μια φορά το έκανε και απέτυχε να σκοράρει σε πλεονεκτικότατη θέση. Γενικά ο ΠΑΟΚ θέλει από τα εξτρέμ του περισσότερες κινήσεις προς τα μέσα.

Περίμενα από τον ΠΑΟΚ να πάρει πολλά πράγματα από τα εξτρέμ του αλλά δεν πήρε. Πήρε όμως από τον Κάνιας, ενώ καλός ήταν και ο Μαουρίτσιο.

Στο γκολ που τρώει ο ΠΑΟΚ το είχα δει το έργο πολλές μέρες πριν. Εκεί που πάει η μπάλα υπάρχουν δύο κοντοί, ο Κρέσπο και ο Βιεϊρίνια. Οπότε ήταν αναπότρεπτο για τον Πασχαλάκη να δεχτεί γκολ μετά από αυτήν την καμινάδα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι ευχαριστημένος με το 2-1. Ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα και το είχα προβλέψει στο rapto.gr. Δέχτηκε και φάσεις συν τοις άλλοις, ιδιαίτερα από το χώρο του άξονα.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ο Ουάρντα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Ο Ζαμπά και ο Λημνιός ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ.

Η ρεβάνς είναι ανοιχτή...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags