Facebook Pixel Sportdog.gr | Μαγεία Κλώνα θυμίζει Παναθηναϊκό - Ξύπνησε ο περσινός εφιάλτης
| 2018-07-31 22:56:00

Μαγεία Κλώνα θυμίζει Παναθηναϊκό - Ξύπνησε ο περσινός εφιάλτης

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μαγεία Κλώνα θυμίζει Παναθηναϊκό - Ξύπνησε ο περσινός εφιάλτης

Η ΑΕΚ που πρέπει να διορθώσει ανορθογραφίες και τα πύρινα μηνύματα με Γαλατά.

Ένα λόγο για να χαμογελούν και να ελπίζούν σε πρόκριση στα Play offs του Champions League έδωσε η ΑΕΚ στους οπαδούς της, το βράδυ της Τρίτης. Η Ένωση, όπως σημειώθηκε και στο match report του sportdog, όσα γκολ δεν κατάφερε να σημειώσει στα προηγούμενα φιλικά τα έβαλε μαζεμένα στην πρόβα τζενεράλε εναντίον της Γαλατασαράι.

Είναι πολύ σημαντικό, ότι οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με ανατροπή του σκορ, αφού η Γαλατά προηγήθηκε με την κεφαλιά του Μαϊκόν. Το τελικό 3-2 ικανοποίησε μεν τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού εκτός από τα γκολ οι παίκτες του έβγαλαν παραγωγικότητα στο χορτάρι, σίγουρα όμως ο Εβρίτης τεχνικός προβληματίστηκε από την αμυντική εικόνα της ομάδας του.

Ιδιαίτερα στα στημένα οι «κιτρινόμαυροι» θύμισαν κάτι από την περσινή τους εικόνα, όπου δεχόντουσαν γκολ συνεχώς από στατικές φάσεις. Το 0-1 από τον Μαϊκόν έγινε από εκτέλεση φάουλ, με την κιτρινόμαυρη άμυνα να ολιγωρεί και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ύστερα από κόρνερ. Ο Τσαλίκ πήδηξε μόνος του ανάμεσα στους αμυντικούς, ο Μπάρκας απέκρουσε και στη συνέχεια ο Αζίζε σκόραρε, ένα τέρμα που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Σημειωτέον, ότι η Ένωση πήρε τον Μάριο Οικονόμου, επειδή είναι δυνατός στον αέρα... Τουλάχιστον από τα δύο χαφ, Σιμόες και Γαλανόπουλο δεν είδαμε λάθη, ούτε πέρασαν επικίνδυνες μπαλιές στα καρέ του Μπάρκα, που έκανε σημαντικές επεμβάσεις.

Επιθετικά όλη η ομάδα παρουσίασε θετικό πρόσωπο. Ο θεατής έβλεπε τα πλάγια μπακ, Μπακάκη και Λόπες να ανεβαίνουν και να συμμετέχουν στη δημιουργά, τον Λιβάγια να είναι πολύ κινητικός, τον Μπακασέτα με αυτοπεποίθηση ( σούταρε συνεχώς) και τον Μάνταλο να παίζει όπως πέρσι πριν τον τραυματισμό του. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι τρεις επιθετικογενείς παίκτες σημείωσαν τα τρία γκολ της ΑΕΚ.

Περισσότερο απ' όλους όμως ικανοποίησε η απόδοση του Βίκτωρα Κλωναρίδη, που σε αυτό το παιχνίδι άφησε μία πρώτη γεύση, σαν υπόσχεση, ότι θα δούμε τον παίκτη που θαυμάσαμε αγωνιζόμενο στον Παναθηναϊκό. Ο 26χρονος ήταν πολύ ενεργητικός αλλά πάνω απ' όλα ουσιαστικός. Το 1-1 από τον Λιβάγια πιστώνεται 99% στον Κλώνα, ο οποίος έκανε καταπληκτικό τσίμπημα στη μπάλα αδειάζοντας τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε μία κούρσα 40 μέτρων και έδωσε τη μπάλα συστημένη στο Κροάτη για την ισοφάριση. Ο άνθρωπος ήταν μαγεία, αν είχε λίγο τύχη θα χριζόταν και αυτός σκόρερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Ναγκατόμο του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Όλοι οι Ενωσίτες περίμεναν πως και πως να δούνε αγωνιζόμενες τις τρεις τελευταίες μεταγραφές, οι οποίες έπαιξαν στο δεύτερο μέρος. Ο Πόνσε εμφανίστηκε κάπως τρακαρισμένος και έχασε ευκαιρία σε τετ α τετ, που δεν χάνεται. Ο Μπογέ ήταν καλός και πήρε πρωτοβουλίες, ενώ ο Άλεφ από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα έδειξε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Θα χρειαστούν όμως και μερικά ακόμα παιχνίδια για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την τριπλέτα.

Η ΑΕΚ λοιπόν στην πρόβα τζενεράλε απέναντι στην πρωταθλήτρια Τουρκίας παρουσίασε πολύ θετικά σημάδια. Θεωρητικά είναι έτοιμη για τα προκριματικά του Champions League, θα χρειαστεί όμως να διορθώσει τις ανορθογραφίες που παρουσιάζει, κάτι που θα φανεί στο χορτάρι.

ΥΓ: Πολύ ωραίο και με νόημα το μήνυμα της Original 21 σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή το πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί πάνω στους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags