Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα τρίβουμε τα μάτια μας με τον ΠΑΟΚ αν... - Θα πρέπει να διαλυθεί ο μύθος της ομάδας του '70
| 2018-08-12 18:45:00

Θα τρίβουμε τα μάτια μας με τον ΠΑΟΚ αν... - Θα πρέπει να διαλυθεί ο μύθος της ομάδας του '70

του Κωστή Ραπτόπουλου
Θα τρίβουμε τα μάτια μας με τον ΠΑΟΚ αν... - Θα πρέπει να διαλυθεί ο μύθος της ομάδας του '70

Φοβερές ατάκες για τον Δικέφαλο μετά τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Φυσικά και μοιάζει ο σημερινός ΠΑΟΚ με την ομάδα του '70. Απλά του λείπει ένας Κούδας. Οι παλαίμαχοι βέβαια δεν θα παραδέχονταν ότι υστερούν από τους σημερινούς ποδοσφαιριστές.

Ο Φορτούλα, για παράδειγμα, δεν θα παραδεχόταν, ότι ο Πασχαλάκης είναι καλύτερος. Ο Γούναρης και ο Ιωσηφίδης ήταν καλοί, αλλά ο Μάτος και ο Βιεϊρίνια είναι καλύτεροι. Επίσης σέντερ μπακ ο ΠΑΟΚ, εκείνη την εποχή είχε τον Φουντουκίδη και τον Μπέλιο. Ήταν καλύτεροι από Χατσερίδη και Βαρέλα.

Στα χαφ είχε τον Τερζανίδη, ο οποίος ήταν πολύ καλύτερο από τον Κάνιας. Ο ΠΑΟΚ τότε όμως δεν είχε φορ κρούσης. Έπαιζε με ψευτοσέντεφορ ο ΠΑΟΚ του '70. Ο ΠΑΟΚ τώρα έχει τον Πρίγιοβιτς. Εκεί είναι η διαφορά.

Και ο Πέλκας φυσικάς δεν είναι Κούδας αλλά δεύτερος φορ. Αν πούμε όμως ότι έχει καταργηθεί το 10άρι, μπορείς να πεις, ότι ψευτοδεκαρίζει ο Πέλκας. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλά εξτρέμ, όπως είχε τον Ασλανίδη και τον Παρίδη.

Όσο για τον Αναστασιάδη, ήταν ο άνθρωπος πασπαρτού. Τα έκανε όλα. Μόνο μπάρμαν δεν έκανε στον ΠΑΟΚ. Έλειπε ο σέντερ φορ; Παίξε σέντερ φορ Άγγελε. Λείπει ο χαφ; Παίξε χαφ. Λείπει ο στόπερ, παίξε στόπερ. Ο ίδιος μου είχε πει, όταν με είχε κεράσει τσίπουρα στο χωριό, ότι ήταν ο... μ@λ@κ@ς της υπόθεσης.

Όσον αφορά το θέαμα, ο ΠΑΟΚ έγινε θεαματικός τώρα. Για να γίνεις όμως θεαματικός πρέπει να έχεις καλά χαφ. Εδώ επειδή δεν έχει καλά χαφ, το θέαμα δίνουν οι πλαϊνοί. Αυτό είναι το παράδοξο για τον ΠΑΟΚ. Ο φορ δεν δίνει θέαμα... Μόνο οι εξτρέμ. Και ο Πέλκας δίνει στον ανοιχτό χώρο.

Ο Κούδας είναι ο αγαπημένος μου από τη δεκαετία του '70. Ο πατέρας μου έπαιξε μαζί του 2 χρόνια συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ. Αυτούς τους παίκτες τους προστάτευε ο πατέρας μου, επειδή ήταν ρωμαλέος. Είχαν παίξει Εδεσσαϊκός-ΠΑΟΚ και είχε πάει παίκτης να πλακώσει τον Κούλη Αποστολίδη. Τον έπιασε από τον λαιμό ο πατέρας μου και του είπε “ρε τον μικρό πήγες να βαρέσεις”.

Αυτός ο ΠΑΟΚ που έγινε μύθος τη δεκαετία του '70 πρέπει να γκρεμιστεί μαζί με τον Παντελάκη και να τον ξεχάσουν. Αν ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που είναι, να βγάλει το Χατσερίδη, βρει 8άρι,φύγουν Μαουρίσιο και Κάνιας και παίξει ακόμα και ο Μαλεζάς σέντερ μπακ, τότε θα τρίβουμε τα μάτια μας με αυτήν την ομάδα. Δίνει θέαμα. Εμένα μου αρέσουν οι ομάδες που συνδυάζουν ουσία και θέαμα.

Δηλαδή τον Ηρακλή δεν τον ερωτεύτηκα ποτέ. Ούτε με τον Χατζηπαναγή. Εγώ τον αποκαλώ κουτσοπαναγή. Γιατί; Επειδή έβγαινε όγδοος ο Ηρακλής, έχανε 3-2 από τη Λαμία μέσα στο Καυταντζόγλειο και αυτοί πανηγύριζαν για τις ντρίμπλες του Χατζηπαναγή.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags