Facebook Pixel Ο Σαββίδης το πήρε στην αποβολή του Αντριάνο - Μη βρίζετε τον Πέλκα, Κωνσταντάρας ο Βιεϊρίνια
Ποδόσφαιρο
| 2018-08-15 10:05:00

Ο Σαββίδης το πήρε στην αποβολή του Αντριάνο - Μη βρίζετε τον Πέλκα, Κωνσταντάρας ο Βιεϊρίνια

του Κωστή Ραπτόπουλου
Ο Σαββίδης το πήρε στην αποβολή του Αντριάνο - Μη βρίζετε τον Πέλκα, Κωνσταντάρας ο Βιεϊρίνια

Σαν τον Κούρκουλο ο ΠΑΟΚ, δεν περνάει την Μπενφίκα αν...

O ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να παίξει το ρόλο του πρωταγωνιστή και όχι του κομπάρσου. Το ρόλο του Κούρκουλου και όχι Τζανετάκου.

Παρά το 3-2 του πρώτου παιχνιδιού ήθελε οπωσδήποτε να πετύχει τέρμα και το άγχος του αυτό οφείλεται στη γνώση για τη μέτρια αμυντική του κατάσταση. Η εικόνα των πρώτων 20 λεπτών δείχνει μια ομάδα που μπήκε στο γήπεδο για να κάνει πρέσινγκ ψηλά, να δημιουργήσει και να σκοράρει. Δεν έχει εμπιστοσύνη στην άμυνά του ο ΠΑΟΚ.

Αυτομάτως, όμως, με αυτή την προσέγγιση φάνηκε ότι δεν υπήρχε χαφ να κατεβάσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται ο Βιεϊρίνια και ο Μάτος να ανεβαίνουν πολύ ψηλά για να κάνουν παιχνίδι. Ο Ελ Καντουρί ήταν απαράδεκτος και ο Πέλκας δεν είναι χαφ. Κακώς τον βρίζουν οι ΠΑΟΚτσήδες όταν του δίνεται αυτός ο ρόλος. Άσπρισαν τα γένια μου να λέω ότι ο Πέλκας είναι δεύτερος φορ και όχι χαφ. Ήταν καλή η αλλαγή του Λουτσέσκου, που έβαλε τον Σάκχοφ αντί του Πέλκα στο τέλος.

Το παιχνίδι, όμως, το πήρε ο Σαββίδης στην αποβολή του Αντριάνο. Έτσι γλίτωσε ο Κάνιας, ο Μαουρίσιο, ο Κρέσπο και ο Βιεϊρίνια γιατί δεν φάνηκαν οι σοβαρές αδυναμίες του ΠΑΟΚ σε αυτές τις θέσεις, του εξαριού, του οκταριού, του στόπερ και του αριστερού μπακ. Ή μάλλον φάνηκαν. Γιατί οι τρεις μέσοι της Σπαρτάκ (Φερνάντο, Ζόμπνιν και Γκλουσακόφ) έφαγαν για πρωινό τον Κάνιας, τον Μαουρίσιο και τον Πέλκα, που επαναλαμβάνω ότι δεν είναι χαφ. Ακόμα και μετά την κόκκινη αυτή η τριάδα δεν ήταν ικανή να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, πάτησε περιοχή και έκανε φάσεις. Αλλά με τον Πέλκα να λογίζεται ως χαφ, να μαρκάρει, να κατεβάζει μπάλα και να παίζει σε μεγάλους χώρους, χάθηκε η έφεση του κινείται κοντά στην περιοχή, ενώ ο Ελ Καντουρί και μετά ο Ουάρντα ήταν κατώτεροι των προσδοκιών.

Μόλις συνέλθουν από τη μέθη της πρόκρισης οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να πουν ένα ευχαριστώ στον Σαββίδη, που έδειξε με την παρουσία του το πόσο επηρέασε τον διαιτητή για να παίξει 50-50. Ακόμα ψάχνω να βρω τι έκανε ο επιθετικός της Σπαρτάκ στη φάση της αποβολής γιατί εκείνη τη στιγμή ο σκηνοθέτης… πήγε για κατούρημα. Ούτε ριπλέι ούτε τίποτα, αυτά δεν τα κάνει ούτε ο Τάσος Μπιρσίμ.

Ευχαριστώ να πει και ο Λουτσέσκου, που κάποιοι έφτασαν να τον συγκρίνουν με τον Γκιούλα Λόραντ και άλλους μεγάλους Ευρωπαίους προπονητές. Χθες πήρε άλλο ένα μπόνους από τον ιδιοκτήτη της ομάδας του ο Ρουμάνος. Η πρόκριση είναι του Σαββίδη.

Τώρα με την Μπενφίκα έχει δύσκολο έργο ο ΠΑΟΚ και δε θα προχωρήσει εάν δεν κάνει μεταγραφές στο κέντρο. Είναι σα να πηγαίνει με έναν τρομερό θίασο στο Εθνικό Θέατρο, οι ηθοποιοί-παίκτες του να είναι πολύ καλοί, αλλά τα χαφ του να κάνουν για να παίζουν μόνο στα μπουλούκια.

Πρέπει να πάρει και αριστερό μπακ γιατί ο Βιεϊρίνια πάτησε τα 33. Τη μια παθαίνει τράβηγμα, την άλλη κουράζεται και τον μαζεύουν με το κουταλάκι. Σε λίγο θα μοιάζει με τον Κωνσταντάρα στο «Κάτι κουρασμένα παλικάρια»…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags