Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα... διέλυσε όλα ο Μπλατ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - «Φέρνει» ψηλό ο Αγραβάνης;
| 2018-08-31 17:25:00

Τα... διέλυσε όλα ο Μπλατ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - «Φέρνει» ψηλό ο Αγραβάνης;

του Pick n' Scroll
Τα... διέλυσε όλα ο Μπλατ - Ξεχάστε τον Ολυμπιακό που ξέρατε - «Φέρνει» ψηλό ο Αγραβάνης;

Μερικά καυτά συμπεράσματα από το φιλικό με τον ΠΑΟΚ...

Συμπεράσματα ασφαλή στο μπάσκετ δεν μπορείς να βγάλεις καν στα μισά της σεζόν. Πώς να βγάλεις τώρα, που μόλις ξεκίνησε η χρονιά. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 103-76 τον ΠΑΟΚ στο πρώτο τους φετινό φιλικό, αλλά κατ' αρχάς τα αποτελέσματα σε τέτοιους αγώνες δεν έχουν ουσία. Αντίθετα, έχουν σημασία για τους προπονητές τα ματς αυτά για να αρχίσουν να βλέπουν κάποια πράγματα.

Αυτό, που φάνηκε, πάντως, είναι αυτό, που ξέραμε. Ότι ο Ολυμπιακός με τον Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο του περνάει σε μία νέα εποχή, όσον αφορά στο αγωνιστικό στυλ. Πλέον οι Πειραιώτες παίζουν πολύ πιο γρήγορα με την μπάλα να μένει ελάχιστα στα χέρια τους. Η εκτέλεση στο επιθετικό κομμάτι γίνεται σε πρώτο ή δεύτερο χρόνο, η άμυνα είναι πιεστική πάνω στην μπάλα. 

Τα χαμηλά σχήματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη για την ομάδα του Μπλατ, η οποία θα δείξει κάτι καινούριο στους φιλάθλους της σε σχέση με αυτό, που είχαν συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Αν αυτός ο νέος τρόπος παιχνιδιού θα συνδυαστεί με τίτλους, είναι κάτι, που δεν μπορεί να το πει κανείς με ασφάλεια.

Με το που τελείωσαν οι μεταγραφές, είχε αναφερθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει θέμα στις θέσεις «1-2» και στη φροντ-λάιν με αθλητικό ψηλό. Αυτό, που φάνηκε στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ (αν και είπαμε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς), είναι το δεύτερο.

Θυμίζουμε ότι στους ψηλούς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τους Πρίντεζη, Βεζένκοφ, Αγραβάνη, ΛεΝτέι, Μπόγρη και Μιλουτίνοφ. Ο Αγραβάνης δεν έπαιξε, καθώς δεν είναι έτοιμος, ο Τίμα, που θα βοηθάει και στο «4», επίσης δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Μπλατ είπε προ ημερών για το ενδεχόμενο μεταγραφής ότι «δεν περιμένω κάποια αλλαγή τώρα. Επειδή είμαστε στον επαγγελματικό αθλητισμό ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Προς το παρόν πάντως, έχουμε ένα γεμάτο και ταλαντούχο ρόστερ. Είμαι χαρούμενος για το πώς τα έχουμε βρει».

Το ενδεχόμενο απόκτησης ψηλού θα εξαρτηθεί και από το πως θα γυρίσει στην ενεργό δράση ο Αγραβάνης, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags