Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποστομωτική απάντηση Μαρινάκη - Έτσι θα παίζει ο Ολυμπιακός με Τουρέ - Έχει κοιλιά ο...
| 2018-09-05 09:35:00

Αποστομωτική απάντηση Μαρινάκη - Έτσι θα παίζει ο Ολυμπιακός με Τουρέ - Έχει κοιλιά ο...

Sportdog Team
Αποστομωτική απάντηση Μαρινάκη - Έτσι θα παίζει ο Ολυμπιακός με Τουρέ - Έχει κοιλιά ο...

Πότε θα είναι έτοιμος ο Ιβοριανός, ποιο το πλάνο για εξτρέμ και χαφ.

Τον Τουρέ τον κατατάσσω στις 4 κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού όλων των εποχών! Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Καρεμπέ και τούτος εδώ (τώρα πάλι).

Την ερυθρόλευκη την έχουν φορέσει παιχταράδες και παιχταράδες, στα χρόνια του Κόκκαλη, πιο πριν, τις προγενέστερες εποχές – αφού και για εκείνες τις περιόδους των αείμνηστων προέδρων, 70's, 80's, Γουλανδρή και Νταϊφά, έπιασαν λιμάνι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της γενιάς τους – καθώς και στην τρέχουσα δεκαετία Βαγγέλη Μαρινάκη, που ονόματα σαν των Ριέρα, Σαβιόλα, Τσόρι, Αμπιντάλ, Ιμπαγάσα, Αφελάι, Μάριν, Μιραλάς και Μασάντο, δεν καταφθάνουν κάθε τρεις και λίγο στην Ελλάδα!

Ο Ολυμπιακός έχει πείσει, μακράν από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο – κάποτε μόνο οι Βαρδινογιάννηδες έφεραν σπουδαίους στον Παναθηναϊκό και σποραδικότερα η ΑΕΚ, επί μακαρίτη Μπάρλου με τον Μπάγεβιτς π.χ., τον Οκόνσκι και τον Εστερχάζι μετέπειτα, αλλά ως εκεί - τους περισσότερους διάσημους από το εξωτερικό να μπουν στο αεροπλάνο και να 'ρθουν στον τόπο μας.

Όμως ο Ιβοριανός είναι μια άλλη κλάση. Και πέρα από την τεράστια αξία, το κύρος του είναι τόσο υψηλό που θα έλεγε κανείς με σιγουριά ότι πρόκειται για έναν super star που κοσμεί πλέον την ελληνική SuperLeague.

Έχει μια αξιοζήλευτη καριέρα στην Premier, ηγήθηκε της αναγέννησης της Μάντσεστερ Σίτι, απόλαυσε τρόπαια και δόξα, μπήκε στην ελίτ της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής.

Το εκτόπισμα της φυσιογνωμίας του, εντός και εκτός γηπέδων, σμιλεύει μια φήμη γύρω από το όνομα του, που δίνει διαστάσεις εντυπωσιασμού και θριαμβικού ρυθμού στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Το ότι ο Γιαγιά απέρριψε απίστευτες προτάσεις από το εξωτερικό για να ακούσει και σε ένα βαθμό τη φωνή της συνείδησης που τον έστελνε πίσω στον Πειραιά για να τιμήσει το λόγο και την υπόσχεσή του στο λαό του Θρύλου και εν τέλει ξαναβρίσκεται στο Ρέντη, αποτελεί προνόμιο – σπάνιο για την ιστορία – του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι υπερβολή, ρε παιδί μου, too much, o Γιαγιά Τουρέ για τα δεδομένα μας. Μην κοροϊδευόμαστε τώρα.

'Και για τους «άπιστους Θωμάδες» - μέσα στις τάξεις των ίδιων των Ολυμπιακών – που ζουν με την αμφισβήτηση και χωρίς να το καταλαβαίνουν κιόλας πολλές φορές γίνονται συνένοχοι των εκτοξευτών λάσπης κατά του συλλόγου και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, η μεγάλη, αποστομωτική απάντηση Μαρινάκη στην κουραστική γκρίνια του «πού πάνε τα λεφτά του Champions League», είναι η μεταγραφή του Τουρέ.'

Για μένα ο Τουρέ θα κάνει μια δεύτερη καριέρα στον Ολυμπιακό. Κάποτε δεν πίστεψαν ορισμένοι ούτε στον Ριβάλντο. Μετά είχαν τον 'Ρίμπο' θεό και ο Σωκράτης ξανά είχε γίνει 'προεδράρα'! Ξέρετε πως είναι ο όχλος...

Στα 35 του ήρθε, δεν είναι «λυκόπουλο», δεν είναι επ' ουδενί και «τελειωμένος». Γι αυτό τον παρομοίασα με τον Βραζιλιάνο, αλλά και με τον «εγκέφαλο Αριέλ», τον Ιμπαγάσα, που... μεγαλοκοπέλα κι αυτός στον Ολυμπιακό ήρθε, έγινε ο ηγέτης του, το σύνθημα και ο πολυαγαπημένος της ερυθρόλευκης εξέδρας.

Ο Γιαγιά εξάλλου είναι ένας κλασικός κεντρικός μέσος. Με περιορισμένο πεδίο κίνησης γενικά, αφού ποτέ το «8άρι» μιας ομάδας δεν ήταν και δεν έκανε χιλιόμετρα.

'Υπάρχουν άλλοι με πνευμόνια και αντοχές νεανικής ηλικίας για να τρέχουν ακατάπαυστα και ο Τουρέ θα είναι εκείνος που θα συνδέει το πίσω με το μπροστά της ομάδας.

Ο κρίκος μιας νοητής ευθείας από τα στόπερ μέχρι τον σέντερ φορ, να μοιράζει παιχνίδι, να σπάει μπάλες στα εξτρέμ στα πλάγια και, κυρίως, σε αλληλέγγυα συνεργασία με τον Φορτούνη.

Αυτοί οι δύο θα είναι τα «συνεταιράκια» της οργάνωσης, κατεύθυνσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού των πλάνων του Πέδρο Μαρτίνς. 

Ο Τουρέ παίρνει τα κλειδιά μαέστρου της ορχήστρας. Με τους συνεργάτες του... παρά πόδα. Τα αποτελέσματα στο γήπεδο σύντομα...'

Λίγη υπομονή γιατί είναι καιρό εκτός, δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα, θα πρέπει να χάσει κανένα κιλό και να μπει στον αγωνιστικό ρυθμό που επιβάλλεται.

Θέλει κανένα μήνα νομίζω σίγουρα για να... πέσει το Καραϊσκάκη που θα κάνει την εμφάνιση του στη φυσούνα μαζί με τους άλλους 10 ερυθρόλευκους σε παράταξη στη σέντρα.

Επομένως γι' αυτό ο πρώτος στόχος που μπήκε στο Ρέντη, είναι ο Αφρικανός άσος να τρέξει για την Μίλαν, 2η αγωνιστική Ομίλων στο "San Siro". Σάματις γι' αυτά τα παιχνίδια δεν θέλει τον Τουρέ ο Ολυμπιακός!

'Ο Λεβαδειακός και τα Γιάννινα είναι για... τα δόντια του Μπουχαλάκη και του Καμαρά. Δεν απαιτείται η παρουσία του Τουρέ για να παίρνεις τέτοιους αγώνες χαμηλής δυσκολίας!

Ο Τουρέ του Europa και των ντέρμπι. Αυτός θα είναι και γι' αυτό τον θέλεις.'

Αυτός ΔΕΝ ήταν δυστυχώς ο Κέβιν, γι' αυτό ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ και γι' αυτό ΔΕΝ τον ξαναθέλεις πίσω τρίτη φορά!

·        ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΑΦ ο Ολυμπιακός αλλά τώρα... ζαλιστήκαμε! Ο Τουρέ, ο Γκιγιέρμε, ο Νάτχο, ο Φετφατζίδης, ο Φορτούνης, ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά, άντε και ο Ανδρούτσος, παίζει και ο Τοροσίδης εκεί κόφτης άμα χρειαστεί έσχατη λύση, ο... καλός χαμός. Ποιος θα πρωτοπαίζει με ρωτάνε. Και τι μας νοιάζει εμάς; Ο προπονητής έχει το ευχάριστο πρόβλημα. Ποιος τη χάρη του! Δεν τον... λυπάμαι! Για αυτό παίρνει εκατομμύρια.

·        Ο ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ άμεσο βαθμό ετοιμότητας. Ειδικά αν θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός να τον υπολογίζει ως back up για ακραίο κυνηγό. Πρώτα από όλα πρέπει να αποκτήσει πάλι καθαρή εικόνα αθλητή. Έχει κιλά, έχει κοιλιά.

Στα εξτρέμ για την ώρα υπάρχουν Λάζαρος, Ποντένσε και Ναουέλ.

·        ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ του Ομάρ! Αρχίζει πάλι να θυμίζει τον Ελαμπντελαουί της πρώτης σεζόν. Σούπερ! Εσωτερική μεταγραφή.

·        Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ του Καρίμ. Ένα καλοκαίρι ολόκληρο τον έψηνε ώσπου... κάηκε. «Βρώμισε» η καλή μεταγραφή, δεν έγινε ποτέ. Καταλήγει στη Νότιγχαμ και βλέπουμε!

·        Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ πάντως από εκεί ήρθε με άλλες παραστάσεις και ποδοσφαιρικά ωριμότερος και αρτιότερος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόταση 8 εκατ. για Φορτούνη-Ποια σοβαρή ομάδα την κατέθεσε-Τι απάντησε ο Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags