Facebook Pixel Sportdog.gr | Μέλωσε το χάπι ο Περέιρα για να μην VAR-έσει διάλυση η Σούπερ Λίγκα!
| 2018-09-06 09:30:00

Μέλωσε το χάπι ο Περέιρα για να μην VAR-έσει διάλυση η Σούπερ Λίγκα!

Sportdog Team
Μέλωσε το χάπι ο Περέιρα για να μην VAR-έσει διάλυση η Σούπερ Λίγκα!

Κάποιος έχει κάνει «φροντιστήριο» στον Μέλο Περέιρα. 

Δεν εξηγείται αλλιώς. Είπε τις προάλλες ότι θα σφυρίξουν στα ντέρμπι- του πρώτου καιρού τουλάχιστον- ξένοι διαιτητές. Αναμενόμενη η πρόθεσή του να φέρει ξένους. Από πέρυσι μας είχε προϊδεάσει. Και απλώς έτσι, ο… μισός μισθός των 22.000 ευρώ μηνιαίως έχει ήδη δικαιολογηθεί. 

Όταν αναφέρομαι σε «φροντιστήριο» ξέρω τι λέω. Στατιστικά, είναι αποδεδειγμένο ότι τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα δεν κρίνονται, κατά βάση, στα ντέρμπι. Πήρε, λοιπόν, με ταχύρρυθμο τρόπο το μάθημά του ο Περέιρα και… μέλωσε το χάπι: Ξένοι ρέφερι στα ντέρμπι. Κάτι, άλλωστε, που έχει ζητηθεί, μετουσιώνει σε πράξη. Οπότε ακλόνητο το άλλοθί του. 

Από «κάτω» όμως; Από κάτω, ήδη- μετά παρέλευση δυο αγωνιστικών- γίνεται της εκδιδομένης το κάγκελο. Τα «εργαλεία» είναι τροχισμένα, «λαδώνονται» τακτικά και η αποτελεσματικότητά τους από την πρώτη στιγμή είναι πασιφανής. Τα «εργαλεία» έχουν επώνυμο: Κουτσιαύτης, Παπαδόπουλος και μερικά ακόμα καλόπαιδα του πίνακα της 23αδας των διαιτητών. 

Τέλειο, λοιπόν, το «ξεκάρφωμα» της παρουσίας ξένων διαιτητών στα ντέρμπι. Και ανοικτό το πεδίο σε «εργολάβους» του Βορρά και του Νότου για να γίνεται η «δουλειά» στα άλλα παιχνίδια. 

Τρεις μάξιμουμ οι διεκδικούμενοι βαθμοί στα ντέρμπι, τρεις και στα άλλα παιχνίδια. Μόνο που τα ντέρμπι είναι πολύ πιο λίγα και η βαθμολογία διαμορφώνεται κυρίως από τους αγώνες της… σειράς. 

Οι «εργολάβοι» του Βορρά και του Νότου θα περιπέσουν σε… αναδουλειά, μόνο όταν εφαρμοσθεί το VAR και στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Αν και τότε, θα κάνουν την προσπάθειά τους να πλευρίσουν τους χειριστές του. 

Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι το VAR επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε να λειτουργήσει και λύση υπάρχει με τους χειριστές του. Στην ανάγκη ας είναι… αλλοδαποί κι αυτοί! Καθότι πρέπει να υπηρετηθεί ο μείζων στόχος. Και μείζων στόχος είναι να ολοκληρωθεί «αναίμακτα» το πρωτάθλημα, γιατί κάτω από την άλλη συνθήκη το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τελειώνει! 

Τα αρνητικά δείγματα των δύο πρώτων αγωνιστικών είναι σαφή και έχουν αναλυθεί επαρκώς. Μέσα στην 23άδα των διαιτητών υπάρχουν 8-10 «χειρουργοί». Επειγόντως, λοιπόν, VAR. Μόνο αν αχρηστευθεί το «νυστέρι» που έχουν στα χέρια τους, θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι φέτος ο πρωταθλητής θ’ αναδειχθεί μέσα στα γήπεδα. Τόσο απλά… 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags