Facebook Pixel Sportdog.gr | Το νέο όπλο του Μπλατ - Θα «σπάσει» όλα τα κοντέρ στον Ολυμπιακό – Θα… σβήσει Καλάθη και Σλούκα!
| 2018-09-07 17:15:00

Το νέο όπλο του Μπλατ - Θα «σπάσει» όλα τα κοντέρ στον Ολυμπιακό – Θα… σβήσει Καλάθη και Σλούκα!

του Pick n' Scroll
Το νέο όπλο του Μπλατ - Θα «σπάσει» όλα τα κοντέρ στον Ολυμπιακό – Θα… σβήσει Καλάθη και Σλούκα!

Γιατί τον πιστεύουν τόσο πολύ και τι δίνει στους Πειραιώτες.

Ενα από τα πράγματα, που λείπουν από τον φετινό Ολυμπιακό, είναι ένας αθλητικός ψηλός. Ο Μιλουτίνοφ και ο Μπόγρης δεν είναι τέτοιοι, ο Ζακ ΛεΝτέι έχει προσόντα, αλλά δεν είναι ούτε Κεμ Μπιρτς, ούτε Οθέλο Χάντερ.

Ο Ολυμπιακός, όμως, φέτος έχει έναν παίκτη, που θα σπάσει τα κοντέρ με την αθλητικότητά του. Και είναι από εκείνους, που εντυπωσιάζουν μέχρι στιγμής στην προετοιμασία. Πρόκειται για τον Γάλλο γκαρντ Αξέλ Τουπάν, τον οποίο είχαν συναντήσει πέρυσι οι Πειραιώτες στα παιχνίδια με την Ζαλγκίρις.

Ο Τουπάν είναι σαν αθλητής του στίβου, αφού τρέχει πολύ γρήγορα και πηδάει πολύ ψηλά. Το μπάσκετ δεν είναι στίβος, αλλά τα αθλητικά προσόντα στον σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού του αθλήματος είναι απαραίτητα. Και ο Γάλλος τα έχει και μάλιστα σε αφθονία.

Εννοείται, πάντως, ότι έχει και εξαιρετικά μπασκετικά στοιχεία, που ο Μπλατ θεωρεί ότι θα τα βελτιώσει την χρονιά, που έρχεται στον Ολυμπιακό. Ο Τουπάν δεν έχει καλή ντρίμπλα, αλλά το σουτ του είναι αξιόπιστο και παίζει πολύ καλά πάνω από την στεφάνη. 

Από τα βασικά του ατού είναι η αμυντική του παρουσία. Σε αυτό το κομμάτι μοιάζουν με τον Θανάση Αντετοκούνμπο του Παναθηναϊκού. Είναι παίκτες, δηλαδή, που μπορούν να μαρκάρουν από το «1» μέχρι το «4». Ετσι, είναι σίγουρο ότι τον Τουπάν θα τον δούμε του χρόνου πάνω σε αντίπαλα πλέι-μέικερ. Πάνω στον Καλάθη, στον Σέρχι Ροντρίγκεθ, στον Σλούκα και γενικά στα μεγάλα γκαρντ της Ευρωλίγκας.

Οι Ολυμπιακοί τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την μεταγραφή και περιμένουν με ανυπομονησία το ξεκίνημα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags